Odprtje popoldanskega S.P
V naslednjem letu nameravam odpreti popoldanski s.p. Nisem še prepričana če bo, zaenkrat še zbiram informacije o vsem kar se tega tiče.
V čem je razliak med redni in popoldanskim? Kolikor vem je pri drugem stroškov za 40eu.
Kaj če imaš status študenta? Kakšni si potem pogoji za odprtje tega?
Mi kdo priporoča kakšno dobro svetovalko za ta vprašanja?
Vem kako se s.p. odpere. Ali velja za popoldanskega enako? Se lahko dela enako ur na dan kot za “normalen” s.p.?
1. študentski s.p. po načelo vzajemnosti poleg tistih pavšalnih prispevkovk, kolikšni so, si poglej tule[/url], plačuje tudi ZZ pripsevke v višini njegove davčne osnove, prvo leto se vzame minimalna plača in torej pride teh prispevkok cca 80€.
Kako se gibajo te vsote, poglej tule[/url].
2. S.p. odpreš enako, kot navadnega. Ne razumem p anajbolj tvojega vprašanja, koliko ur se lahko dela?? TO je v bistvu nepomembno vprašanje, delaš pač ko imaš čas. Če je to 12 ur je 12, odgovarjaš tako sama sebi. Je pa jasno razlika lai res delaš ali to želiš pisati samo zaradi kar tako, ne vem, recimo da si pišeš, da si na terneu 12 ur, zaradi dnevnice, v resnici si samo 4 ure.
Drugače ti priporočam, da greš do kakšne dobre računovodkinje, ki ima izkušnje s s.p., ni pa to v osnovi noben problem.
Za svetovanje in računovodstvo priporočam podjetje DATA d.o.o.
Sicer pa več informacij dobiš tukaj.
http://mladipodjetnik.si/
Zanima me če mi lahko pomaga. Nameravam odpreti popoldanski s.p., ampak predno se lotim zadeve, me zanima če mi lahko kdo pomaga.
Gledam po teh kategorijah, pa nikjer ne najdem. A mogoče ve, pod kaj spada nega vozil (čiščenje, poliranje itd.)? Ali je potrebno za to imeti kakšna posebna dovoljenja oz so kakšni posebni pogoji?
vzdrževanje in popravila motornih vozil SKD 45.200.
Sem spada:
vzdrževanje in popravila motornih vozil:
mehanična popravila
električna popravila, popravila elektronskega vžiga
redno servisiranje
popravilo karoserij
popravilo delov motornih vozil, tudi sedežev
pranje, poliranje, ličenje vozil ipd.
popravilo vetrobranskih stekel in oken
popravilo, montaža in zamenjava zračnic in plaščev, uravnoteževanje koles
protikorozijska zaščita
naknadno vgrajevanje delov in dodatne opreme
Sem ne spada:
obnavljanje in protektiranje plaščev, gl. 22.110
popravila in polnjenje akumulatorjev, gl. 33.140
vlečna služba in pomoč na cesti, gl. 52.210
redni tehnični pregledi motornih vozil, gl. 71.200
SURS sem uvršča tudi:
Montaža/vgradnja inštalacije za prostoročno telefoniranje v motornih vozilih
Temnenje avtostekel
Peskanje kamionske šasije in prikolice
Polnjenje plina v klima naprave na avtomobilih
Popravilo klimatske naprave v avtomobilu
Storitve avtopralnic
Predelava kombijev v avtodome
Peskanje avtomobilskih delov
Tapeciranje avto sedežev
Globinsko čiščenje avtomobilov
Popravila / servis komunalnih vozil
Pranje, poliranje, ličenje vozil
Zamenjava vetrobranskega stekla na motornih vozilih
Obnavljanje in predelava klasičnih in starodobnih vozil
Popravilo vozil poškodovanih od toče
Predelava dizelskega vozila v električno
Hvala za odgovor Barca!! Se pravi je ta dejavnost uvrščena pod vzdrževanje in popravila motornih vozil SKD 45.200.
Kako pa je kaj s pogojim v mojem primeru, recimo more biti kaj poseben prostor, izobrazba ali kaj podobnega?
Vidim da je razlika ali je čiščenje na terenu ali pa v “svojem” prostorju. Da so večji pogoji če imaš svoj prostor.
Lahko še tukaj kakšna pomoč? Ali pa kakšna spletna stran kjer si lahko to vse preberem?