Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek odrgnila sm avto star dve leti

odrgnila sm avto star dve leti

Joj sem jezna, na parkirišču sem parkirala in odrgnila avto s steber, desno spodaj imam par prask.
Kaj naj naredim? Pustim tak avto, popravim…, kasno nimam, parking v službi imam itak stalni

pa ne moreš se s takim šrotom kazati naokoli.
Kaj bodo pa MON pleb rekli ☺

Par prask se mogoče da spolirati, na vsak način pa svetujem obisk ličarja. On bo svetoval kako in kaj. Te povsem razumem. Tudi Ličar te bo. In ne pozabi ga ogovarjati z gospodom. Ah ja, in obleci kaj zapeljivega. Naj ti Alenny svetuje.

Jaz ponavadi počakam, da jih eno par staknem, pa dam potem vse skupaj rihtat

Najbolj zahrbno sranje pri praskah je, da se jih po določenemu času privadiš. Da te pogled nanje ne moti več, ampak preidejo v status “to je že bilo”, ali pa, bom dal popraviti spomladi.
Praske je treba popraviti takoj, ko je bolečina še sveža.

Najbolj zahrbno sranje pri praskah je, da se jih po določenemu času privadiš. Da te pogled nanje ne moti več, ampak preidejo v status “to je že bilo”, ali pa, bom dal popraviti spomladi.
Praske je treba popraviti takoj, ko je bolečina še sveža.
[/quote]

Pa…dokler moj avtek trejo dobi, je tud prva še razmeroma sveža, a veš 😉 Tako da za vsako se mi res ne splača 🙂

30. ☺

Skoraj 😉

Nisem popravljala če mi je kdo podrsal na parkirišču zadnji odbijač. Imam kasko. Letos se mi je pa zavarovanec Triglava zaletel v rit, priznal krivdo takoj, tako da naj bi šla zamenjava odbijača iz njegove police. Ker sem imela praske, mi bo Triglav od plačila servisu odbil 75€.
Pa razumi če moreš??

kak lahko imaš nov avto brez vsakega kaska?
poškodba na parkirišču te stane cca 80 EUR pri kasku

glede na to, da si v dveh letih prišparala 160 eur, imaš itak dovolj denarja, da popravilo plačaš

prva praska najbolj boli, čez 10 let se ne boš več sekirala, ko bo avto sklofan okrog in okrog. 🙂

Odvisno od praske. Če je praska samo majhna, površinska, jo lahko tudi pustiš. Če pa je praska globoka in vdrta, pa je bolje, da jo daš popraviti.
Jaz sem pred časom naredila eno tako globoko, vdrto in sem na popravilo čakala več kot pol leta. Zaradi čakanja, se mi je čez zimo, na praski, začela delati rjavina.

Saj je popolno jasno. Zavarovalnice iščejo način kako svoje stranke nategovati.

Saj je popolno jasno. Zavarovalnice iščejo način kako svoje stranke nategovati.
[/quote]

Razmišljam o nalepki z opozorilom da naj se zavarovanci Triglava ne zaletavajo v moj avto. Dve nesreči, obakrat nič kriva, pa obakrat problem s Triglavom.

In česa natanko ne zmoreš razumeti?
Odbijač za tvoj avto stane recimo 500€. Ker je bil tvoj poškodovan (popraskan) je bil kot tak vreden 425€. Načelo zavarovanja je, da pokrije dejansko škodo, ki si jo utrpela. In plačali ti bodo 425€ (oz. bodo plačali cel odbijač, 500€, ti pa boš morala sama pokriti razliko med vrednostjo novega, ki ga boš dobila in vrednostjo tvojega starega, poškodovanega, torej 75€.
Kja natano je tu nejasno in nerazumljivo?

daj povej kako je mogoče, da dve leti star avto nimaš zavarovan polno s polnim in delnim kaskom?

Enkrat so mi na parkirišču tako zbili ena od vrat, da jih je bilo treba menjat. Že pred leti je koštalo 700 evrov (hvala bogu za kasko!), pa nič posebnega avto.
Pa to ni bilo edinkrat, da se mi je kasko splačal.

Pa se avto sploh splača zavarovati? Po logiki, če zavarovalnica prevzame nase škodo za 80€, in pri tem ob koncu leta izkazujejo dobiček, celo izplačujejo zaposlenim plače in regres, potem bi tudi mi imeli morali imeti dobiček, če zavarovanja ne bi plačali. A to sploh kdo razume?

Splaca se ga zavarovat če voziš trezen.

Na službenem parkirišču se mi je sodelavka oreng zabila v vrata…800 eur.

Na parkirišču z drugim avtom se je z ritjo zaletel v prvi konec…tudi ful skode.

Partner letos naredil totalko, dobili toliko da smo kupili enak avto.

daj povej kako je mogoče, da dve leti star avto nimaš zavarovan polno s polnim in delnim kaskom?
[/quote]

Zato, ker se, ko preračunaš, zadeva zavarovancem ne splača.

Če bi se, zavarovalnice ne bi imele takšnih dobičkov, kot jih imajo.

Zato, ker se, ko preračunaš, zadeva zavarovancem ne splača.

Če bi se, zavarovalnice ne bi imele takšnih dobičkov, kot jih imajo.
[/quote]

A res. Prakticno novega avta se ti ne splaca zavarovati?
Se starejsega se splaca smo imeli letos prometno, avto star 9 let in pol, ni bil zavarovan letos prvic polno kasko, ker so govorili, da je ze prestar ata nasedel in zavaroval samo delni kasko, ko je bila totalka, pa veliko sploh ni dobil izplacano, kar bi se kako dobil, ce bi bil avto kasko zavarovan. Da pa trobezljas da se dve leti starega avta ne splaca kasko zavarovati se pa malo vprasaj po zdravju.

Ja enmu ga pel, pa ti naj ga zrihta.Tud meni se je to zgodilo nedolgo nazaj, tri leta star avto.
Sva se zmenila, bilo je 120 evrov.

A res. Prakticno novega avta se ti ne splaca zavarovati?
Se starejsega se splaca smo imeli letos prometno, avto star 9 let in pol, ni bil zavarovan letos prvic polno kasko, ker so govorili, da je ze prestar ata nasedel in zavaroval samo delni kasko, ko je bila totalka, pa veliko sploh ni dobil izplacano, kar bi se kako dobil, ce bi bil avto kasko zavarovan. Da pa trobezljas da se dve leti starega avta ne splaca kasko zavarovati se pa malo vprasaj po zdravju.
[/quote]

Koliko si plačeval letno znesek kaska?

Koliko višje izplačilo škode bi dobil, če bi še vedno vplačeval kasko?

New Report

Close