odrgnila sm avto star dve leti
Najbolj zahrbno sranje pri praskah je, da se jih po določenemu času privadiš. Da te pogled nanje ne moti več, ampak preidejo v status “to je že bilo”, ali pa, bom dal popraviti spomladi.
Praske je treba popraviti takoj, ko je bolečina še sveža.
[/quote]
Pa…dokler moj avtek trejo dobi, je tud prva še razmeroma sveža, a veš Tako da za vsako se mi res ne splača
Nisem popravljala če mi je kdo podrsal na parkirišču zadnji odbijač. Imam kasko. Letos se mi je pa zavarovanec Triglava zaletel v rit, priznal krivdo takoj, tako da naj bi šla zamenjava odbijača iz njegove police. Ker sem imela praske, mi bo Triglav od plačila servisu odbil 75€.
Pa razumi če moreš??
Odvisno od praske. Če je praska samo majhna, površinska, jo lahko tudi pustiš. Če pa je praska globoka in vdrta, pa je bolje, da jo daš popraviti.
Jaz sem pred časom naredila eno tako globoko, vdrto in sem na popravilo čakala več kot pol leta. Zaradi čakanja, se mi je čez zimo, na praski, začela delati rjavina.
In česa natanko ne zmoreš razumeti?
Odbijač za tvoj avto stane recimo 500€. Ker je bil tvoj poškodovan (popraskan) je bil kot tak vreden 425€. Načelo zavarovanja je, da pokrije dejansko škodo, ki si jo utrpela. In plačali ti bodo 425€ (oz. bodo plačali cel odbijač, 500€, ti pa boš morala sama pokriti razliko med vrednostjo novega, ki ga boš dobila in vrednostjo tvojega starega, poškodovanega, torej 75€.
Kja natano je tu nejasno in nerazumljivo?
Zato, ker se, ko preračunaš, zadeva zavarovancem ne splača.
Če bi se, zavarovalnice ne bi imele takšnih dobičkov, kot jih imajo.
[/quote]
A res. Prakticno novega avta se ti ne splaca zavarovati?
Se starejsega se splaca smo imeli letos prometno, avto star 9 let in pol, ni bil zavarovan letos prvic polno kasko, ker so govorili, da je ze prestar ata nasedel in zavaroval samo delni kasko, ko je bila totalka, pa veliko sploh ni dobil izplacano, kar bi se kako dobil, ce bi bil avto kasko zavarovan. Da pa trobezljas da se dve leti starega avta ne splaca kasko zavarovati se pa malo vprasaj po zdravju.
A res. Prakticno novega avta se ti ne splaca zavarovati?
Se starejsega se splaca smo imeli letos prometno, avto star 9 let in pol, ni bil zavarovan letos prvic polno kasko, ker so govorili, da je ze prestar ata nasedel in zavaroval samo delni kasko, ko je bila totalka, pa veliko sploh ni dobil izplacano, kar bi se kako dobil, ce bi bil avto kasko zavarovan. Da pa trobezljas da se dve leti starega avta ne splaca kasko zavarovati se pa malo vprasaj po zdravju.
[/quote]
Koliko si plačeval letno znesek kaska?
Koliko višje izplačilo škode bi dobil, če bi še vedno vplačeval kasko?