odškodnina za poškodbo
Pozdravljeni,
lani poleti sem s kolesom padla na cesti, ki je občinska in slabo vzdrževana. Zapeljala sem v luknjo, ki sem jo prepozno zagledala. Utrpela sem hue poškodbe, zaradi česar sem bila 4 mesece na bolniški, popolno okrevanje pa je trajalo 7 mesecev. Zanima me, ča lahko občino tožim, ker je cesta slabo vzdrževana in sem zaradi tega padla s kolesom in se poškodovala? Ali lahko predlagam izvensodno poravnavo? Kakšne so možnosti, da odškodnino dobim?
Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni,
občina je seveda dolžna poskrbeti za takšno vzdrževanje javnih površin, da je zagotovljena njihova varna uporaba. V kolikor želite uspeti s svojim odškodninskim zahtevkom, mora obstajati vzročna zveza med opustitvijo občinskega dolžnostnega ravnanja in vašo poškodbo, za določitev primerne višine odškodnine pa je med drugim potrebno oceniti tudi vaš morebitni soprispevek k nastanku škodnega dogodka. Da bi imeli kar največ možnosti za uspeh in za oceno primerne višine odškodnine, bi bilo dobro poiskati odvetniško pomoč. Odvetnik bo zahtevek najprej naslovil na občino oz. zavarovalnico, kjer ima slednja sklenjeno zavarovanje odgovornosti, če zunajsodni dogovor ne bo možen, pa bo potrebna tožba.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.