Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti odškodnina za psihično nasilje v družini

odškodnina za psihično nasilje v družini

Spoštovani,
z možem živiva skupaj že 25 let. On je bil edini zaposlen, rodila sta nam se dva otroka. kadar koli sem omenila da bi šla v službo je imel tehtan razlog da ne (on več zasluži, kdo bo pazil na otroke, planiral delo v tujini…)in sva dokaj dobro živela. Pred 10. leti je zbolel najpre za depresijo nato za rakom,operacije, obsevanja, metastaze, novi rak, spet opercije zdravljenja, kemoterapije, obsevanja, in tako že 8 let skrbim za sinova in njega . Bil je zmeraj prijazen, priljubljen, tih toda preveč samotar.Nikamor ni šel na obiske, nerad je videl da pridejo knam (utrujen zaradi službe, nato bolezen), rajš smo se odpeljali nekam daleč od mesta kje živimo na izlet. zadnjih par let niti tega, postal je žaljiv,zahteven, me zmerja da ne delam, da nisem dobra žena in mati, da me vzdržuje vsa ta leta dokler jaz spim do 12h, da grem delat pa bom videla kako je to, med tem sem tudi jaz hudo zbolela toda on meni ne nudi podporo in pomoč…Vse sem trpela ker sem mislila da se ne spijazni zboleznijo, da bo umrl, prosila za pomoč zdravnike, prijatelje, njega da se gre zdravit, postal je nasilen v vsakem pogledu (verbalno, socialno, ekonomski, psihično, me terjal iz stanovanje tudi roko dvignil)nameravala sem ga zapustiti ker to ni bilo več življenje pa sam izvedela da moj mož, ki se ima za najbolj prijaznega, dobrega in mirnega človeka ima greh na duši. Izvedel,a sem da ima hčer staro 28 let, katero nikoli ni priznal, ni plačeval preživnine, ona pa živi vnaši bližini, redno jo srečuje toda obrne glavo…za to so vedeli vsi razen mene in naših otrok, vsi naši prijatelji, znanci, moje prijateljice moji zdravniki, ginekolog, zobar…in vsi so vsa ta leta bili tiho (nekateri, ker jih se to ne tiče, nekateri ker jim je prepovedal da o tem govore), ja pa trpim vsa leta misleč da je to zaradi bolezni, tudi starejšeg sina je verbalno zlostavljal. Ko se je resnica razkrila me je drugič fizično napadel in sem ga prijavila na policijo, dobil je prepoved približevanja 10 dni,,mi je preklical vse bančne kartice, nas pustil brez denarja,grozi da bo naredil še hujše (prodal stanovanje, delnice, zapravil ves denar). na CSD je stekel postopek zaradi nasilja. zanima me ali lahko kaj od teh grožnji uresniči, ali lahko kako zaščitim sebe in otroke da ne bi ostali brez vsega in ali lahko od njega zahtevam odškodnino za lažno predstavljanje oz. mojo neostvarjeno kariero, s tem pa tudi zgubljen lastni dohodek ter pokojnino. hvala

Spoštovani,

predlagamo vam, da čimprej sprožite postopek razveze ter postopek delitve skupnega premoženja. Vso premoženje, pridobljeno z delom v času trajanja zakonske zveze je namreč skupno premoženje, pa tudi če niste hodili v službo. Za delo se namreč štejejo tudi gospodinjska opravila, skrb za dom in družino. Vaš mož lahko zatrjuje, da je prispeval več kot polovico, vendar pa vam določen delež tega premoženja v vsakem primeru pripada.
Predlagamo tudi, da za izpeljavo teh postopkov zaprosite za brezplačno pravno pomoč.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close