Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odstop od odločbe o izbiri

Odstop od odločbe o izbiri

POzdravljeni,

Dobila sem odločbo o izbiri na prijavljeno delovno mesto za katero sem tudi opravila psihoteste in razgovor.

Glede na to, da pa je nastal nesporazum pri plači, saj sem jaz govorila o plači brez dodatkov, novi delodajalec pa o plači z dodatki me zanima:
1) ali lahko odstopim od te odločbe
2) kdaj še lahko odstopim od tega : koliko časa po odločbi
3) kaj se zgodi potem. Ali gre v nov razpis, ali je izbran naslednji kandidat glede na psihoteste?
4) ali so ostali kandidati ki niso izbrani obvečeni v odgovoru kdo je POIMENSKO IZBRAN?

Hvala in lep pozdrav

Če prav razumem je odločbo o izbiri izdal delodajalec in ne vi, tako da vi od nje ne morete “odstopiti”. Verjetno tudi pogodbe o zaposlitvi še niste podpisali, tako da gre edinole za to, da pač ne sprejmete ponujene službe. Glede obveščanja ostalih kandidatov pa je različno: nekateri delodajalci sporočijo ime izbranega, drugi pa ostalim sporočijo le to, da pač niso bili izbrani. Tudi odločitev, kako naprej, je zdaj na strani delodalajca. Lahko se bo odločil za “naslednjega” kandidata, lahko pa bo tudi ponovil razpis.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close