Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Odstop posojila (fizična oseba)

Odstop posojila (fizična oseba)

Pozdravljeni
Zanima me mnenje kaj narediti s posojilom (8.000 eur), ki ga dolžnik ne odplačuje (fizična oseba).
Sama pogodba je bila podpisana konec leta 2009, podpisa pa overjena na upravni enoti.
Ali obstaja kakšno podjetje, ki bi prevzelo posojilo, ali se lotilo izterjave (plačilo po uspešno opravljeni storitvi).

Vsem že vnaprej hvala za odgovore

Tožba in to čimprej.
Podpis pri notarju pa itak nima bistvenega pomena, ker se nanaša samo na identifikacijo.

Pri tožbi nastane en velik problem.

Denar je bil posojen že v letu 2008 brez pogodbe z obljubo, da bo vrnjen v nekaj dneh.
Dnevi so postali tedni, tedni meseci,…

Dolžnika sem hotel pripraviti do čimprejšnjega vračila, zato sem v pogodbi navedel višje obresti kot so določene z zakonom ter pripis obresti k glavnici (pač vrni vse v 2 mesecih in ne bo nič obresti, jst dobim denar nazaj ti si pa imel skoraj 2 leto brezobrestno posojilo).
Dolžnik je bil pred podpisom obveščen glede višine in pripisa obresti.

Za sodišče to verjetno pomeni, da je pogodba nična.

Tudi, če je pogodba nična vam je dolžan vrniti denar oz. vsaj glavnico. Čim prej sprožite tožbo za vrnitev.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Hvala za nasvet

Se bom še enkrat poskusil dogovorit za takojšnje vračilo. Če ne bo uspeha mi pa očitno res ostane samo še pot na sodišče.

Ponovno se vračam po nasvet 😀

Z dolžnikom sva podpisala neposredno izvršljiv notarski zapis, v katerem je določeno, da dolžnik lahko zamudi plačilo 3 obrokov (nato sledi izvršba) in ob zamudi tečejo zamudne obresti.
Prvi zamujen obrok je bil poravnan z nekajdnevno zamudo, obrok, ki je zapadel avgusta pa še ni bil poravnan.
Zanima me, kakšen je vrstni red poravnave obveznosti? Ali se najprej poravnajo zamudne obresti, nato zamujen obrok in na koncu redni obrok, ki zapade v plačilo septembra?

New Report

Close