Odstranitev mandljev pri odrasli osebi
Živijo!
Ali si je kdo od vas oziroma vaših bližnjih odstranil mandlje po 30-em letu? Stara sem 34 let in mi gredo že pošteno na živce. Skoz jih čutim v ustih, kot da bi imela en cmok v grlu, prav tako se mi zadaj zgleda nabira sluz, kljub vsakodnevnemu grgranju, kar mi gre že res na živce. Prav tako imam kljub redni zobni negi neprijeten zadah. Sploh če kako urco ne jem. In tudi takoj po umivanju zob, drgnjenju jezika, spiranjem z ustno vodico, … Ne morem in ne morem se tega znebiti in sem prav nesrečna, izogibam se bližine ljudi.
Kakšna so kaj tveganja da se to odstrani pri teh letih?
Ker odraslim osebam to zadevo naredijo ob lokalni anesteziji, je kar neprijetno. Jaz ne bom nikoli pozabila, kako je to izgledalo – sem bila kao odrasla (10,5 let) – trije so me držali, da jim nisem ušla:((((.
Drugače pa, če nimaš drugih težav, misliš, da je to pametno? Ker, mandlčki so z določenim namenom tam, kjer so.
O to pa ne drži. Jaz sem gospa srednjih let:))) in sem dobila splošno anestezijo. Pa še je bilo hudo. Če ne bi spala tudi ust ne bi odprla :)))[/quote]
No, lepo, vsaj nekaj pametnega. Jaz sem bila sicer operirana pred cca 40-imi leti in takrat je bila meja 10 let – mislim, resnično je bilo to grozljivo doživetje, ne vem, kje so imeli pamet.