Odstranitev podbradka
Jaz se s podbradkom borim že od srednje šole! Vedno sem bila šlank, le podbradek sem imela od nekdaj. Najbolj moteč je iz profila, ker sploh ni brade, ampak je kar odsekano poševno! Pri nas doma ga imata oba starša in jaz sem ga podedovala od njiju. Nikoli v življenju nisem zaradi podbradka imela kratke frizure ali spetih las, ker z lasmi skrivam pogled na podbradek od strani. Sedaj, ko sem že starejša in sem pridobila nekaj kilogramov je podbradek še večji. Če se mene slika le v obraz izgledam, kot da bi imela čez 100 kg. Če pa me gledaš, kot celoto pa sem čisto normalne postave (168 cm, 60 kg). Res ta podbradek tudi, če shujšam ne gre stran! Bi šla takoj na operacijo.
Ali ima katera izkušnje?
Živijo, jaz sem ravno 3. teden po posegu. Šla sem k dr. Topčiču. Šivanje platizme, liposukcija podbradka in prenos lastne maščobe v kožne prečne gube (imam zeloo globoke, izrazite). Prišlo me je 2.5k, dodatno za limfne drenaže še cca 400-500 eur (nujno rabiš po posegu, ker limfa neha delat in je treba masirat, da ponovno začne delovat) če znaš sam, ti je ta strošek potem prihranjen. Jaz ne znam.
Okrevanje je kar smotano. Prvi teden ne moreš odpirat ust in srkaš juhe in smoothije, drugi teden je s hrano že lažje. Spim že 3 tedne na hrbtu z dvignjenim vzglavjem, da ne zateka tako vrat in boli vsa koža, da se komaj lahko dotaknem. Sedaj kakšnih par dni je že malenkost boljše. Šivali so spodaj pod brado cca 3 cm in se skoraj ne vidi. Mišica pod brado je trda kot kamen še vedno in še nekaj časa bo taka. Pa ne čutim še kože in je filing, ko da ni tvoje.
Se pa že sedaj pozna oblika vratu, čeprav je še vse otečeno. Rezultat naj bi bil viden v cca 2-3 mesecih. Vrat je že malo bolj gibljiv, imam oa skos filing, kot da me nekdo drži za vrat, pa koža se mi lima na podkožje ali mišico. Čuden filing skos. Aja pa desna stran ustnice mi ne dela dobro. Ko se zasmejim se ne premika. Naj bi se normaliziralo po enem mesecu, kar res upam. To je moje občutenje tega posega. Sem pa bolj mehke sorte, moram priznat. Sem pa napisala z razlogom, ker ti kirurgi rečejo in vsi imajo napisano okrevanje 1 teden. Kirurga dr Topiča priporočam, je strokoven in prijazen, po posegu imaš support sestre Leje in pooperativne kontrole, kolikor je potrebno. Jaz sem šla dat ven šive po 1 tednu, po 4. tednih po operaciji imam spet kontolo.