odstranitev programa
Pozdravljeni,
želela bi odstraniti iz računalnika program in ko na nadzorni plošči dam ukaz, se nič ne zgodi.
Ko dam ukaz znova, pa mi javi, da naj počakam da se dokonča odstranitev – poteka pa
že zelo dolgo, zmes sem že enkrat ponovno zagnala računalnik, dala znova ukaz in spet nič od tega.
Lahko odstranim program tudi tako, da grem na namizje, kjer je in ga enostavno zbrišem?
Hvala, lp.
Hojla,
Lahko tako storiš, vendar bodo v “registru” še zmeraj reference na fizične datoteke, kjer se je program naložil (npr. C:\Program Files) in odvisno od programa, se ti lahko potem tako zgodi, ker je bila ena datoteka povezana s procesom kakšne sistemske, da ti drugi programi ne bodo delali kot pričakovano.
Poizkusi odstraniti preko CCleaner programa. Super za optimizacijo itn.
Pozdravljeni,
hvala za pomoč… nisem si upala eksperimentirati – sem dala malce na stran in poskusila
še parkrat – no danes je šlo. Še vedno pa je dokument tega programa s končnico exe ostal na namizju –
ga lahko zbrišem ročno?
Hvala, lp
Da, lahko, ker če ti je pa tokrat uspelo dol ostraniti glavnino programa, potem bo vredu.
Super hvala ti….
sem tista ki ji zmanjkuje prostora…
kako pa je npr. z drugimi opcijami s .exe končnico, ki mi delajo gnečo na namizju npr…
so te .exe opcije, ki jih lahko kar brišem ali spet ne…
recimo firefox Setup in neke številke.exe pa podobno Thunderbird Setup in št. .exe…
so to kakšne opcije od updatov in jih lahko brišem ali ne 🙁
Hvala, lp, Slikopa
Zdravo,
še vedno čakam na odgovor za prejšnje vprašanje, hkrati dodajam še to:
ko prižgem računalnik me vpraša če dovolim porogramu Uniblue Driver Scaner, da spreminja moj računalnik in dam ne… s tem preprečim update ali kako je s tem ?… Gre za program založnika Uniblue Systems mi piše in se nahaja na trden disku. Moram dati da?
Ker rabim prostor me zanima kaj bi bilo, če bi ga deinštalirala.
Isto me sprašuje za jucheck program založnika Oracle America.Inc in dam ne – ker ne vem če lahko dam da…
Hvala vnaprej
Če je nek “setup” fajl, potem lahko takšne zadeve brišeš, ne pa brisati izvršilne datoteke programov, ki so že naloženi. Na Namizju se pa že zaradi urejenosti ima samo povezave do izvršilnih programov, da ni potem cela solata tam in ne veš kako in kaj.
Najlepša hvala za odgovor.
Prosila bi še za odgovor na tole, kar sem pred tem zapisala in ste spregledali:
Lp
Aha… prvega bi kar deinštaliral, za drugega pa je vredu (gre se za Java program).
Forum je zaprt za komentiranje.