odstranitev vodnega kamna
To je kis za vlganje?
[/quote]
Tako je- kis za vlaganj je alk. kis.
[/quote]
Draga Micka, če je res tako hudo kot pravi avtorica, potem ne bo šlo, bi morala banja kar nekaj cajta vret v kisu, d bi bila “mehko kuhana”. Ostane pa cilit bang, pa malo miganja z rokco in gobico sem in tja in bo banja bleščeča.
Tako je- kis za vlaganj je alk. kis.
[/quote]
Draga Micka, če je res tako hudo kot pravi avtorica, potem ne bo šlo, bi morala banja kar nekaj cajta vret v kisu, d bi bila “mehko kuhana”. Ostane pa cilit bang, pa malo miganja z rokco in gobico sem in tja in bo banja bleščeča.
[/quote]
Cilit bang ni prav za hvalit. Če je kamna zelo malo, potem s precej miganja z gobico gre. Če ga je veliko, ni uspešen.
Ja, solna kislina naj bo last resort, če drugo ne bo pomagalo, ampak res pazljivo z njo. Da ti slučajno kam ne pade kakšna kapljica, odprta okna imej, pa nujno rokavice, seveda se kisline ne dotikati. Pa če prej uporabljaš druga sredstva, dobro speri, da se ne bo kaj mešalo.
Drugače pa je dober odstranjevalec vodnega kamna tudi Smac, pa mislim da WC net in Bref. Pač od teh klasičnih čistil, da delo opravijo bolje od Cilit Banga.
Ja, solna kislina naj bo last resort, če drugo ne bo pomagalo, ampak res pazljivo z njo. Da ti slučajno kam ne pade kakšna kapljica, odprta okna imej, pa nujno rokavice, seveda se kisline ne dotikati. Pa če prej uporabljaš druga sredstva, dobro speri, da se ne bo kaj mešalo.
Drugače pa je dober odstranjevalec vodnega kamna tudi Smac, pa mislim da WC net in Bref. Pač od teh klasičnih čistil, da delo opravijo bolje od Cilit Banga.
[/quote]
V Lidlu imajo odstrajevalec vodnega kamna, deluje bistveno bolje kot karkoli drugega, bistveno boljši od Smac ali Cilit-a… in manj nevaren kot pa solna kislina.
V Merkurju sem kupila čistilo kolpa-san, ki je namenjeno prav za čiščenje kopalnih kadi. Čistilo se razprši, nato pa ga je treba pustiti nekaj časa in šele potem dobro zdrgniti in sprati.
Če ne bo šlo proč, imate možnost, da banjo na novo preplastite, ali pa kupite novo. Mislim, da ni tak velik strošek.
Tako kot je rekla, vrel kis in ga skušaj politi po celi banji. Men je to tok fajn… vse gre dol
[/quote]
Zakaj mora biti pa kis vrel? Jaz sem v banjo nalila kis iz plastenke, pa še malo sem ga razredčila z vodo (1/1), da je bilo v banji več tekočine, pustila kar čez noč notri in zjutraj spustila vse iz banje. Je kot nova.
Jaz uporabljam vrel kis, ker zelo pospeši čiščenje. Če pustiš čez noč je sicer isto, če pa uporabiš vrel kis, si pa v par minutah fertik. Čas je pa dragocen, ne morem familiji preprečevati uporabe wcja celo noč. Je pa menda treba paziti pri vrelem kisu: mama mi je pripovedovala, da je babičini znanki od hlapov pri vkuhavanju kumaric umrl kanarček.
Solna kislina je pa pri mojih starših poškodovala emajl od bane. Smo imeli še leta odtis krme na robu bane.
Alkoholni kis je 9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, zato je pa fino zdaj, ko je v akciji, narediti letno zalogo. V Nemčiji imajo aromo kisa, ki je 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, a so me opozorili, da naj ga ne uporabljam direkt na ničemer, razen direkt na plevelu.