Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Odstraniti vse reklamne panoje ob cestah!

Odstraniti vse reklamne panoje ob cestah!

Zakaj? Zato, ker se vozniki nato osredotočijo na reklamni pano namesto na promet. In trenutek nepozornosti – BUM. Se strinjate?

Dvomim , prej se dogaja obratno. Vedno bolj postajamo slepi na reklame.

Nekaj podobnega se dogaja kot tudi na spletu:

https://en.wikipedia.org/wiki/Banner_blindness

Jaz se pa strinjam.

nova
Uredništvo priporoča

Se strinjam da se ukinejo čisto vse reklame vsepovsod.

Me ne motijo, nekatere so prav fajn.
Zdaj je reklama kriva za nesrečo, ne oseba, ki vozi. Zanimivo.

Takoj sem za odstranitev teh raznih obcestnih reklam.
Pred leti smo bili v Švici in najbolj me je fasciniralo to, ker ni bilo reklam in raznih jumbo plakatov.
Ko smo se peljali proti našemu koncu se je videla razlika že ko se vstopi v Italijo in se pri nas samo še nadaljuje. Skratka ciganarija!
O kontejnerjih da ne govorim. Dežela smetarnikov.

Zelo se strinjam. Prav nemarno kazijo okolico. Sploh reklama sredi polja je fuj.

se strinjam – umakniti panoje, ker svinjajo razgled po naravi
pa ob vsakem karambolu, gradbišču, …. postaviti ostrostrelca, ki bo streljal s “paint ball” v stranska okna voznikov, ki gledajo karambol, gradbišče … namesto, da bi hitreje peljaloi mimo

Ne strinjam zaradi tega, ker ne moreš kriviti tabel za nesposobnost voznikov.
Kdor tega ne zmore, bi moral sam imeti toliko samokontrole da ne gleda. Ker sicer lahko poskusiš ukiniti tudi zanimive ljudi na pločnikih, lepe hribe ali lep gozd, reko, jezero, sončni zahod, itd.

Strinjam se pa z vidika pretirane nasmetenosti slovenske pokrajine z reklamami. Izgleda kot vstop v ciganjarijo (pa naj mi oprostijo cigani, ker ne leti nanje).

Ce ze morajo biti reklame, naj bi bile vsaj zanimive za pogledat, a itak niso in tudi nikoli ne bodo, ker v Sloveniji za en drzen pano-plakat, ki bi res naredil revolucijo, nobeden marketinski bizgec nima jajc. Zato mislim, da so reklamni panoji samo izgovor, ko nekdo povzroci nesreco. Meni se zdi, da pri temle napletanju sploh ni logike, saj tisti, ki pritisne na plin in zdrvi cca 250 ali se vec km na uro, tega ne naredi zato, da bi si ogledal reklamo, ampak ravno zato, ker ga se taka DOBRA KUL reklama ne bo pritegnila, da tega ne bo naredil. Nesrece najveckrat ratajo zaradi prehitre voznje, izsiljevanja in brezglavega prehitevanja. In kje so v tem kontekstu po vasem reklame?
Nimam ne za in ne proti panojem, ampak ce ze so, bi morali biti vsaj zanimivi. Na reklamah za telefone, zobne paste, avtomobile in povsod drugje, nastopajo vedno zelo popolni OH in SPLOH osebki, ki imajo faco od cela do brade tocno po nekih merah, potem od ramen do nog spet, da ne govorim o lepih elegantnih dolgih nogah v minici, ki se koncajo nekje pri U LA LA LA LA.
Popolne zobe, popoln makeup, garderoba…popolen dolgcas, le komu se gleda tele ene in iste nimfe. Cisto drugace pa bi bilo, ce bi se namesto U LA LA LA LEPO-TICKE, na panoju poleg nobel avta, pojavila ena debela majhna grda mizolasta babura, z rjavimi zobmi in eno zanemarjeno mastno frizuro, brez makeupa. Ja, potem bi pa mogoce res plocevina pokala, saj bi vsi zijali v pano, pa ne zaradi auta, ampak zaradi grdobnice, tako bi mimogrede pocekirali tudi ostale podatke, verjetno bi vsakega zanimalo, kdo je prodajalec, da si je DRZNIL iti tako dalec.
A kje dobiti tako baburo? Kar napisite mi mail, ce koga zanima. Vam dam kontaktne podatke takoj.

Absolutno sem za, da se vsa ta nesnaga umakne od vsepovsod. Prva podpišem, da zginejo reklame ob cestah, z busov, v kinu, na tv … sploh tiste s cest in busov.
Tisti, ki pravite, da so vozniki krivi … seveda so krivi, ampak, za koga pa mislite, da tiste reklame tam so, upoštevaje, da je v veliko avtih itak en sam človek? Za nedeljske izletnike? Sicer je ta argument za odstranitev reklam zame nepomemben, pač preprosto je to cela “ciganarija”. In me zelo moti.
Ko pred desetlelji te navlake pri nas še ni bilo in sem šla prvič v eno večje tuje mesto (konkretno prestolnico) sem doživela totalen kulturni šok, ker nisem bila vajena, da je tako, kot imamo zdaj (na žalost) pri nas….

New Report

Close