Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odstranjevalec plesni (čistilo s klorom)

Odstranjevalec plesni (čistilo s klorom)

Včasih so v DM prodajali čistilo za odstranjevanje plesni, z aktivnim klorom, v takšni modri embalaži s pršilko, znamka Denkmit, vendar ga zdaj ne najdem več. Mogoče kdo ve, ali so zadevo umaknili iz ponudbe? Mi lahko morda priporočate kaj drugega, podobnega? Potrebujem za kopalnico in za stene.

Lahko kupiš varikino v Eurospinu, tudi varikina ima klor:

“Klor se kot natrijev hipoklorit (NaOCl, po domače varikina) uporablja tudi za beljenje tkanin, celuloze in papirja.”

http://sl.wikipedia.org/wiki/Halogen

Za tega konkretno ne vem, se pa dobi nekaj podobnega v Bauhausu.

Hvala obema. Ja, saj mislim, da gre za nekaj podobnega, kot je varekina. Omenjeni trgovini sta pa žal precej oddaljeni in nisem prepričana, kdaj bom naslednjič tam. Tako da če kdo slučajno ve za kaj primernega, kar bi se dobilo v Sparu, Hoferju, Tušu, Mercatorju, DM, Müllerju … še vedno zbiram nasvete.

Mi namažemo za Algacid ali Algecid-om, ne vem kako je prav, kupiš v Merkur ali kjer so barve.
Čao.

Mi pa zračimo in sicer tako da okno odpremo.

Proti plesni ti delujejo grenivkine pečke-kapljice iz teh pečk kupiš v lekarni in zmešaš z barvo, varekina, alkohol – tisti z fuul alkohola močen, kaj še? nek sanitol (kao neškodljiv za ljudi). Sama sem uporabila varekino in drugič tisti čez 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} alkohol, ki ni za pit temveč za telo ali nekaj takega – glivice in to…
Smrad tudi pri varikini gre stran že prvič ko opereš perilo z mehčalcem. Oz. pri alkotu seveda izhlapi.

Tudi Ajax ima pri nas na voljo čistilo s pravo varekino za kopalnice… Disinfection with bleach piše na embalaži…

Varikino imajo povsod, Špar, Merkator, Tuš itd. Pri nas jo izdeluje Šampionka Renče. Varikina je daleč najboljša in najcenejša za odstranjevanje plesni ali beljenje perila. Samo pazi, da ti ne pobeli še obleke, v kateri delaš z varikino.

Se strinjam z ostalimi – varekina je zakon, dobiš jo v vsaki trgovini. Prej sem zmetala goro denarja z alficide, fungicide, clox in raznorazne odstranjevalce plesni. Navadna (neparfumirana) varekina pa se je izkazala za najbolj učinkovito.

New Report

Close