Odstranjevanje dlak na obrazu
Je tu katera, ki si je dala lasersko odstranit dlake po obrazu. Mislim predvsem brado in vrat. Jaz sem ena tistih nesrecnic, ki si vsakodnevno brije vrat in brado. Rada bi si daa trajno odstranit dlake, ker tako ne gre vec. Skrivam pred ljudmi, nosim pulije in lase si vlecem na obraz. Hudo je. Zjutraj ko vstanem se moram najprej obrit. Stara sem 31 let in sem zaradi tega cisto na dnu. Prosim, ce je tu katera ki je dala to nadlogo skozi, naj malo vec pove. Ali se lahko vmes brijes ko obiskujes kozmeticarko ali ne. Kako pogosti pa so obiski pri kozmeticarki. Na koliko dni. Verjetno ne vsak dan. Hvalezna bom za vsako informacijo ali vspodbudno besedo. Hvala
Jaz sem bila na laserju zaradi dlak po obrazu, pred leti in sem resnično zadovoljna. Nekaj dlačic je ostalo, a ne veliko. Ni me več sram pred ljudmi in to je veliko vredno, zato te zelo dobro razumem, kako ti je. Če se prav spomnim, sem bila na laserju 6x, v razmaku po par tednov. Opozorili so me tudi, da če so vzroki hormonski, poseg ne bo uspešen, ker bodo dlake nazaj zrasle. Posamezne sicer so, in sem šla od takrat dvakrat na obnovitev, en obisk na par let se mi ne zdi veliko. Med posegi se lahko briješ, prepovedano je puljenje. Bolečina pri posegu je odvisna od posameznika, mene je bolelo, kolegico, ki ima višji prag bolečine, pa ne. Moj nasvet je, pojdi, probaj. Če ti lahko še to svetujem, ne hodi v kozmetične salone, kjer posege izvajajo taki, ki so naredili hitri tečaj za laser, sama sem namenoma iskala salon, kjer dela oseba z medicinsko izobrazbo.
Tudi jaz sem imela grozljivko. Vedno huje. Takrat sem sla k dr Metki Adamič, bilo je na Parmovi v Lj jn sem prezadovoljna. Po cca 5 letih je prisli par dlak nazaj, recimo pet, sem sla se enkrat in je zdaj mir. Hci je, zal z enakimi tezavami, sla na Ptuj, kjer ni bilo nikakrsnega ucinka. Cena v Lj za zadnji obisk 68€, prej sem bila 3x, da je slo vse stran. Na Ptuju je bilo ceneje, ampak stran vrzen denar. Razlika je ze v tem, da je meni v Lj delala za enako povrsino kože skoraj pol ure, sem kar cutila in bila rdeca, na Ptuju cca 5 minut, nic bolelo, nic se ni poznalo.
Cena je bila po 80 evrov na poseg.
Res je, če je hormonsko, ni velikega učinka. Vendar bi se sama tudi v tem primeru odločila za laser, tudi če bi držalo samo po en mesec in bi morala ves čas obnavljati. Nekdo, ki nima takih problemov, si ne predstavlja, kako te to obremenjuje in če si kupiš en mesec normalnega življenja, je že to neprecenljivo.
Jaz sem imela enake tezave z dlakami na obrazu in po vratu. Sla sem na odstranjevanje z ipl v salon. Vendar se stanje ni nic izboljsalo, kvecjemu se poslabsalo zaradi britja. Ko sem ze skoraj obupala sem se odlocila in sla kupit Phillips lumeo….tisto za 500 evrov. V merkurju so imeli akcijo tako da sem placala okoli 350….ne spomnim se vec tocno. In povem da sem zelo zadovoljna. Dlake sem odpravila v 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}…tiste ki pa se se pojavijo pa so tanke in nezne. Jih pobrijem z ziletko in mir. Imam jo ze cca 3 leta. Poskusi.
Jaz sem bila tudi na Parmovi, sem imela dlake na zgornji ustnici, so mi odsvetovali ( da so presvetle) in da ne bo učinka.
Pa sem se vseeno odločila in rezultat je odličen, nekatere so popolnoma izginile, tiste ki so zrastle nazaj so svetlejše.
Za šest obiskov sem dala 300€.
Sem pa zasledila, da so imeli kar velik popust letos čez poletje.
Jaz nikoli nebi šla na tak poseg v kozmetični salon, pojdi k dermatologu je dražje vendar se res splača.
Lahko se briješ, vendar pri meni ni bilo potrebe, ker so mi dlake rasle zelo počasi, se moraš pa zelo skrivati pred soncem, bolelo me je pa tudi malo.
Jaz sem šla na odstranjevanje dlak na bradi lani, sicer jih nisem imela zelo veliko, ampak tiste, ki so bile, so bile vidne in meni moteče. Laser najbolje deluje, če imaš svetlo polt in temne dlake. Jaz sem šla samo dvakrat v razmaku 6 tednov in mi jih je v enem letu zelo malo zraslo nazaj, tako da sem zelo zadovoljna in je bilo vsekakor vredno tistih 100 eur (50 eur na obisk). Poseg je bil meni še kar zoprn, pač tisto pikanje, ko z laserjem zadene dlako, ni ravno prijetno, se pa da zdržati. Potem se pojavi tudi rdečica in oteklina, ki pa izgineta v nekaj urah. Verjetno je odvisno od posameznika, kako odreagira. Jaz ti vsekakor svetujem, da greš na tak poseg k zdravniku in ne h kozmetičarki, v Lj je več dermatologov, ki ponujajo tudi te storitve. Lp