Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Odtegnitveni simptomi po prepitem vikendu

Odtegnitveni simptomi po prepitem vikendu

Se je še komu to zgodilo oziroma ve, ali je to posledica morda pomanjkanja alkohola? Od četrtka do nedelje smo v eno pili, že včeraj je bilo težko zaspat, danes pa se mi tudi zdi, da sem precej napet. Sicer se mi ne lušta alkohola (beri: ga do petka ne bom pil, niti če bi ga sedaj imel pred seboj na mizi, ga ne bi), torej smatram, da to odvisnost ni, ampak je pa možno da telo čuti neko pomanjkanje po toliko pitja. Je to možno in kako zmanjšati simptome? Tudi tresem se, sem opazil. Hvala.

Daj smkavc no…preveć si spil
kaj, če si se rahlo zasrupil..je možno veš.
Ne vem kaj pomaga, jaz bi velik vode spila, do bruhanja ne vem…

Do petka počakaj, ko boš v petek spet začel bodo te tvoje težave izginile…potem se bodo spet pojavile itd.

nova
Uredništvo priporoča

Štiri dni skupaj si pil, zdaj boš imel štiri dni pavze, potem pa spet od začetka???

Nisem noben smrkavec, star sem 25 let, delam magisterij in ob študiju tudi delam. Nikoli ne zanemarim svojih obveznosti, tudi ta teden že konstantno delam za faks. Se je pač ta vikend zgodilo, da je naneslo tako, kot je. Ne pijem vsak vikend, daleč od tega. Ta petek pa imamo nek dogodek, kjer vem, da se bo tudi kaj spilo. Je pa to tudi zadnja stvar, ki se je imam namen udeležiti ko konca izpitnega obdobja. Zanima me samo, če si lahko pri teh simptomih kako pomagam, ker mi niti najmanj niso všeč, vem da ta vikend nisem ravnal prav, ampak to je bila res bolj izjema kot pravilo. Vprašanje je torej samo, ali se da to kako odpraviti. Ne vem, kakšni vitamini ali kaj, drugače se danes počutim že vredu in sem zbran in efektiven pri sprotnem delu. Pač čutim nek čustveni nemir, ali kako bi se izrazil, in tresenje rok. Alkohola se mi pa lušta niti malo ne.

Roke se ti tresejo le zaradi tega, ker si preveč alkohola spil, po domače povedano. 🙂

Naj pojasnim: Abstinenčni znaki se pojavijo pri telesni odvisnosti – ko je telo prilagojeno na stalno navzočnost in delovanje alkohola v krvi (že štiri dni zaporedoma je dovolj). Razvoj abstinenčnih znakov pospešijo utrujenost, slaba prehranjenost, telesna bolezen in depresija. Začne se nekaj ur ali nekaj dni po prenehanju ali bistvenem zmanjšanju pitja, potem ko je oseba dolgo uživala večje količine alkoholnih pijač. Abstinenčni znaki se kažejo v obliki tresenja rok, potenja, pospešenega utripa srca (nad 100/minuto – normalno je 60-80/minuto), nespečnosti, siljenja na bruhanje ali samega bruhanja, napetosti, osebe so dobesedno brez obstanka. Tresenje, sprva prstov rok, pozneje pa celega telesa se začne nekje 6-8 ur po prenehanju pitja. Zato se pri odvisnikih od alkohola ta znak praviloma kaže zjutraj po spanju. Temu potem sledi običajni jutranji obred – kava ali čaj s šilcem žgane pijače, ki tresenje prstov rok umiri.

Tako da je edina rešitev le ta – ne pij ali pij v normalni količini (2 dl dnevno), ker se s tem ni za hecati.

Lej, ne pij več po 4 dni skupi
kaj misliš, da je telo tko narejeno, da zdrži brez posledic
jaz mislim , da to ni kriza, če drugač ne piješ
mislim, da si utrujen, ne ti tvoje telo.
pij mlek
al pa vodo
aha, če si nemiren poskusi cukrano vodo orng sladko.
Pa še pod stresom si, ker te je strah, da ni to kriza slučajno.Ni, zihr, sam k seb prihajaš
a ni fajn, da nas telo opozori kaj ne počet, glej, da boš poslušal
še to, v petek, ko boš pil, na vsake dva deci, spij dva deci vode

To je to, žal. Se še presneto spomnim, tam do tvojih let (zdaj jih imam 20 več) sem tudi sama podobno živela. Nekaj časa nič, potem je pa naneslo, da ves teden skupaj.
Ne toliko tresenje rok, ampak potenje in blazni nemir je mene vzpodbudil, da sem začela razmišljati, da se ne bo dobro končalo, če nadaljujem v tej smeri. Kar neki strahovi dan potem; da mi bo strop padel na glavo; da kaj, če me povozi avto; tesnoba med vožnjo z avtomobilom,… Neumnosti pač. In občutek, da nekaj bi, pa nisem vedela kaj.

Kaj bi proti temu pomagalo v takšnih dneh, nisem uspela ugotoviti. Sem prej nehala s takšnim načinom življenja. 🙂

Ne mislim, da si alkoholik. Sploh pa ne čutim nobene potrebe po moraliziranju; vsako starostno obdobje ima svoje čare.
Dejstvo pa je, da si “noter” prej kot se sam zaveš. Zato… Saj veš. 😉

Dober je občutek, da imaš za sabo tudi te izkušnje, potem pa si zaposlen, poročen, starš. In zadovoljen. Ker si znal pravi čas preklopiti. To je moja izkušnja.

Poskusi s športom. Ura intenzivnega športa na dan, telo boš kmalu očistil toksinov.

Pravzaprav mislim da tvoji simptomi niso posledica odtegnitvenega sindroma. 4 dni si se imel lepo, brezskrbno, veliko je bilo druženja in smeha, sedaj pa si prišel nazaj v realnost. To se običajno dogaja (nemir) tudi po novem letu, po prihodu z dopusta, po dogodkih, v katerih neizmerno uživamo.

Zapolni si dan tudi z drugimi stvarmi (ne samo študij in delo), pa boš ponovno občutil tisto srečo in polnost.

Verjamem, da se nisi imel lepo samo zaradi alkohola 🙂

Po moje je tako,če se ti konstantno tresejo roke,zraven piješ zlo pogosto,par pirov noben problem itd,potem si na zelo dobri poti do alkoholika (kaj bi olepševali resnico).
Predlagam,da si najdeš kakšen šport in preživjaš čas drugače,alkohol znižaj na minimum,pa ne le za kratek čas,predlagam,da spremeniš svoj življenjski stil
Delo na sebi te čaka dragi dečko,pošteno delo na sebi.
Aja,pa sam da ne bodo zaradi tvojega nacejanja in tresenja rok v 3.desetletju spet krivi starši…
Sicer pa,izgovor si lahko najedeš tak kot ti paše,zgolj na tebi pa je v katero smer boš obrnil jadra.

Najhuje pri mladih je,ko jih vidiš tako nasekane vsak vikend,še posebno je prava groznjivka videti v takšnem stanju punce.Potem pa rečejo takšne,jaz sem full samozavestna,imam dobro samopodobo. My ass!

New Report

Close