Odvajala!
Mi lahko katera izmed vas pove, če se da dobiti odvajalo PORTALAK v lekarni brez recepta. Če se ga ne da, mi lahko katera pove za kkšno odvajalo, ki bi se ga dalo dobiti brez recepta.
Jaz sem ga noni zmerom kupla na prosto v lekarni.
Mislim, da se dobijo tudi Duralex tablete.
Pa kot naravno odvajalo ful pomaga, ce nekaj suhih sliv cez noc namocis v vodi in potem zjutraj to pojes + popijes vodo, v kateri so se namakale. Garantiratno te pozene.
Portalak doboš brez recepta,enako tudi Novolax.Veliko bolj naraven pa je Importal v prahu in pa Verolax tableti,ki jih pa žal trenutno ne za dobi.
čao Tanča
Ne bi rada “solila” pamet, ampak to odvajalo je namenjeno potem, ko si že vse načine preizkusil in so bolj kot ne, vse ladje potonile (zato tudi na zdravniški recept).
Tudi sama sem pred leti imela veliko težav na to vižo… Poskušala vse mogoče, ker pri vsakem tudi vse ne učinkuje. Predvsem pa je potrebno biti vztrajen in poskušati vzpostaviti neki red pri odvajanju – res pa se do tega ne pride čez noč. Moje izkušnje so: dosti tekočine čez dan /v majhnih količinah naenkrat), začeti na tešče s kakšnim kozarcem vode – redno,
uporaba olivnega olja na skodelici solate, kakršnekoli /zadostuje malo – žlička/ vsak večer (če okus moti zelo dobro prekrije malo bučnega olja), suhe slive zvečer (najboje tiste mehke, izkoščičene)
Če kljub temu pride kdaj do izpada “rednih dogodkov” prisegam na VEROLAX tablete od Krke – dobile so se brez recepta, ker so zeliščne. Meni pomaga že polovička. Res pa je, da je bila spomladi ena kriza in jih ni bilo – jaz sem jih dobila direktno iz Novega mesta iz ene lekarne in sem si naredila malo zalogo za “hude čase”. Sedaj pa ne vem kakšno je stanje, ali se že dobijo ali ne.
Veliko uspeha pri preizkušanju različnih možnosti, pa nikar takoj “s topom na muho”, ker saj veste tisto: prebavila se polenijo itd.
Srečno!
Sigurno je Portalak sirup (ali Prorektal, je popolnoma isto, samo druga firma) bolj zdrav od Verolax dražejev. O škodljivosti redne uporabe zeliščnih izvlečkov, ki so v raznih odvajalnih tabletah in čajih sem zasledila prav na internetu, ko sem pod iskalnik vtipkala “odvajala”. Žal ne vem strani, je pa zanimivo za prebrat. Portalak ali Prorektal pa je v bistvu sladkor laktuloza, ki ga telo ne prebavi in ima odvajalni učinek.
Donat kolikor ga moreš spiti in en sadni obrok na dan.
Verolax je spet v prodaji. Je res v redu, vendar se strinjam, da je dobro veliko piti in jesti sadje. Z vsem je treba prej poskusiti, šele če res nič ne zaleže pa z odvajalom.
Meni so v porodnisnici PO odsvetovali umetna odvajala, ker postane organizem len. Potem je pa spet tezko vzpostaviti normalno stanje.
Posezi po naravnih odvajalih.
Tudi jaz sem imela dolgo tezave z leno prebavo, in to zelo leno. Zdaj vsako jutro najprej kozarec vode .. potem za zajtrk kivi in misli, namocen z vodo in z dodano zlicko lanenega semena. Pa kot je bilo ze zgoraj napisano, veliko tekocine cez dan
LP
Jaz sem se spomnila se na en domac trik: zjutraj spit skodelico nesladkane kave na prazen zelodec. To tudi pomaga.
Kaj voda od kislega zelja? TA je šele odvajalo.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.