Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odvajalo

Odvajalo

Pozna kdo kakšno odvajalo, ki deluje takoj, ne pa recimo po treh dneh…??

Laneno olje. Vzemi par žlic in boš tekel na wc.

Novolax, Dulcolax …. v parih urah ali še prej, če vzameš na prazen želodec. Piti po tem ogromno vode (2 litra). Oboje ista učinkovina. Če je zaprtje dolgotrajno, hkrati še svečka dulcolax – deluje le na zadnji del črevesja, ampak včasih trdota blata lahko zablokira izločanje, kljub vzeti odvajalni tableti. Lahko še magnezijev sulfat, če vzameš dovolj (velika žlica), te tako spuca, da je hudo. Ampak zame neuporabno, ker ni ne konca ne kraja “pucanja”.
Sena, verolay, bekunis … to je na bazi sene. Če imaš akutno težavo, je to dober poskus rešitve za kak teden/dva. Jemlješ zvečer (včasih potrebo še zjutraj), ampak ko boš glavnino že odvedla po novolaxu.

Ni nujno. Meni še ricinusovo ne pomaga. Izločam le olje, blata ne.

Skuhaj slive. Spij sok pojej slive. Zelo hitro deluje

Laneno seme, pa suhe marelice ali suhe slive…
En paketek suhih marelic…pa ne daleč od stranišča :)))

Najbolj hitro deluje tabletka Dulcolax in pa svečka.
Drugače pa pomagajo suhe slive – kompot, rogaška, mlačen jogurt z žličko sladkorja, obstajajo pa tudi čaji za odvajanje.
Kdo je zapečen se mora izogibati sendvičem, pohanju, sladkarijem, čokoladi…

To sploh ni nujno. Mene nič ne prežene, le od napenjanja cel dan trpim hude bolečine. Izloči se pa ne nič. In to velja tako za suhe slive, kot marelice. Lan pa itak ne deluje hitro.

Bekunis čaj……….jaz ga spijem zvečer, zjutraj deluje 😉

Tole deluje skoraj takoj:

https://www.lekarnagorenjske.si/si/spletna-lekarna/prebava-in-presnova/zaprtje_3/2740

To deluje skoraj takoj, ampak le če gre za zastalo blato v danki. Višje ne seže in nima nanj nobenega učinka.

Pojdi tečt 10 km, po možnosti kakšen hrib vmes pa ne boš rabil nobenega odvajala.

Vse kar so predhodniki navedli je res da pomaga. Sicer enim nekaj, drugim drugo.
Tudi Biokor, kupi se v lekarni cena cca 3 eure, se ne navadiš kot npr. svečke ipd.
Biokor deluje po 5-8 ur. Zmešaš v jugort ali sok. Deluje 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in to naravno.

Dulcolax deluje res hitro.

Spij kavo in tableto magnezija na tešče.

Lecicarbon svecke za odrasle. Ti bo sup.ak raznesl. Majka za vse, ki ne vejo. Tud za otroke. Milina, ko je res hudo za na wc it… lp

Moja frendica je bila v bolnici, so ji dal 2 odvajalni tableti (ne vem kateri) + ne vem kolk donata in ostale tekočine je morala spit. Nič se ni dogajal cel dan. Drug dan klistir. Potem je bila zaprta 5 dni in so ji dal eno gosto tekočino, ne vem kako se reče, baje fuuulll sladka, kot med in to jo je po parih urah pognal. Baje da je šla cca 20x na blato 😉

Celo življenje imam problem s prebavo zaradi izredno zavitega črevesja.
To so ugotovili na kolonoskopiji.
Zdravnica mi je predpisala sirup Lactecon,ga jemljem po navodilih in mi pomaga.
Počakam 2-3 dni,če ne grem na wc,ga pa šluknem kar iz flaške 3-4 požirke,začne delovati hitro in te super sčisti.
Mislim pa,da ga lahko kupiš v lekarni v prosti prodaji.

Jaz sem januarja imela drisko in kupila linex. Pred tem sem hodila na blato 2x na teden. Odkar sem pojedla ta linex, pa grem na blato vsak dan vsaj 2x

Ja, deluje hitro. Efekt ni prav velik. Ven pride stopljena svečka in malenkost okrog nje.(

IN povzroča kar boleče šraufanje – krče. in smrdljivo, kašasto blato – ne hvala.

Suhe slive – zvečer namočiš v vodo, zjutraj poješ in popiješ. Meni sicer že deluje zjutraj z zajtrk 5 suhih sliv – se iztrebiš brez krčev…..

Moja frendica je bila v bolnici, so ji dal 2 odvajalni tableti (ne vem kateri) + ne vem kolk donata in ostale tekočine je morala spit. Nič se ni dogajal cel dan. Drug dan klistir. Potem je bila zaprta 5 dni in so ji dal eno gosto tekočino, ne vem kako se reče, baje fuuulll sladka, kot med in to jo je po parih urah pognal. Baje da je šla cca 20x na blato 😉
[/quote]

Morda portalaks?
Tega sem se v otroštvu napila, pa bila zaprta kot beton in jokala od bolečin…
Baje da pomaga…drugim je…

Kupiš ga v prosti prodaji, ja. Ne pomaga pa vsem oziroma ni za vse tipe zaprtja. Po petih dnevih jemanja, napihovanja in bolečin, nisem izločila nič, le trebuh mi je skoraj razneslo. Nikoli več oziroma zame prepovedano odvajalo.

New Report

Close