Odvajalo
Novolax, Dulcolax …. v parih urah ali še prej, če vzameš na prazen želodec. Piti po tem ogromno vode (2 litra). Oboje ista učinkovina. Če je zaprtje dolgotrajno, hkrati še svečka dulcolax – deluje le na zadnji del črevesja, ampak včasih trdota blata lahko zablokira izločanje, kljub vzeti odvajalni tableti. Lahko še magnezijev sulfat, če vzameš dovolj (velika žlica), te tako spuca, da je hudo. Ampak zame neuporabno, ker ni ne konca ne kraja “pucanja”.
Sena, verolay, bekunis … to je na bazi sene. Če imaš akutno težavo, je to dober poskus rešitve za kak teden/dva. Jemlješ zvečer (včasih potrebo še zjutraj), ampak ko boš glavnino že odvedla po novolaxu.
Tole deluje skoraj takoj:
https://www.lekarnagorenjske.si/si/spletna-lekarna/prebava-in-presnova/zaprtje_3/2740
Vse kar so predhodniki navedli je res da pomaga. Sicer enim nekaj, drugim drugo.
Tudi Biokor, kupi se v lekarni cena cca 3 eure, se ne navadiš kot npr. svečke ipd.
Biokor deluje po 5-8 ur. Zmešaš v jugort ali sok. Deluje 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in to naravno.
Moja frendica je bila v bolnici, so ji dal 2 odvajalni tableti (ne vem kateri) + ne vem kolk donata in ostale tekočine je morala spit. Nič se ni dogajal cel dan. Drug dan klistir. Potem je bila zaprta 5 dni in so ji dal eno gosto tekočino, ne vem kako se reče, baje fuuulll sladka, kot med in to jo je po parih urah pognal. Baje da je šla cca 20x na blato
Celo življenje imam problem s prebavo zaradi izredno zavitega črevesja.
To so ugotovili na kolonoskopiji.
Zdravnica mi je predpisala sirup Lactecon,ga jemljem po navodilih in mi pomaga.
Počakam 2-3 dni,če ne grem na wc,ga pa šluknem kar iz flaške 3-4 požirke,začne delovati hitro in te super sčisti.
Mislim pa,da ga lahko kupiš v lekarni v prosti prodaji.
Moja frendica je bila v bolnici, so ji dal 2 odvajalni tableti (ne vem kateri) + ne vem kolk donata in ostale tekočine je morala spit. Nič se ni dogajal cel dan. Drug dan klistir. Potem je bila zaprta 5 dni in so ji dal eno gosto tekočino, ne vem kako se reče, baje fuuulll sladka, kot med in to jo je po parih urah pognal. Baje da je šla cca 20x na blato
[/quote]
Morda portalaks?
Tega sem se v otroštvu napila, pa bila zaprta kot beton in jokala od bolečin…
Baje da pomaga…drugim je…