odvajalo Dulcolax 2.del
ko je bila kriza sem si pomagala s temi svečkami,
zdaj pa uživam laneno seme v probiotičnem jogurtu, zmešam in takoj spijem, včasih dam še žlico lanenega olja
žlico mletega lanenega semena zmešam v prob. jogurt + žlico lanenega olja
za zajtrk jem proseno kašo na vodi kuhano, odcedim in zabelim z žlico lanenega olja
spijem več kot 2 litra na dan
občasno še suhe slive
odpovedala sem se beli moki
klistiram se ne
Jaz sem imela močne bolečine v celem spodnjem delu telesa po Dulcolax svečkah, tako da tablet ne bi upala uporabljat, ker je Dulcolax očitno močno zdravilo, zato raje posegam po navadnih glicerinskih svečkah, če je kriza, pa jih uporabim tudi več kot je predpisano pa nimam nikakršnih težav…
Skušam pa tudi jaz uporabljat vse drugo, bolj naravno, veliko čajev, pijač z Mg, sliv, laneno seme in podobno…….
sem vzela 2 tabletki pred spanjem. Včasih je prijelo prej in me je zbudilo, včasih kasneje, ko sem že ustala in spila prvo kavico. Nekaj zvijanja je in ponavadi moraš skoraj takoj na WC, ko se začne, 1x ali 2x. Ni pa neke panike, ne glede bolečin in niti dolgotrajnega bdenja pred WC-jem. Se lepo spucaš. Vsaj po mojih izkušnjah. Nisem jemala vsak dan, a kljub temu sem po določenem času opazila, da enaka doza (2 tabletki) ne učinkuje več tako, kot je na začetku. Telo se na take substance navadi in dejansko mi ni jasno, kako nekaterim po 10 letih (zgoraj) še vedno učinkuje (kaj pa če jih ne vzame). Jaz jih že dolgo nisem, ne upam pretiravat in iščem bolj naravne načine za te zadeve.
Manja, pa glede na to, da navajaš da ga jemlješ že (!!) 10 let, tvoja peristaltika sploh deluje še brez pomoči Dulcolax-a? Si poizkusila s pavzo cca 3 mesece in si v tem času lahko sploh normalno odvajala blato?
Ker tole že malo meji na odvisnost organizma od učinkovine – 10 let pač ni malo…Sorry to let U know….