Odvečna koža na trebuhu po hujšanju
Že nekaj tednov hujšam. Visok sem 175 cm in pred začetkom hujšanja sem imel nekaj manj kot 100 kilogramov, zdaj sem uspel shujšat do 93. Moj cilj je vsaj še 20 kilogramov manj. Res da imajo baje probleme z odvečno kožo predvsem tisti, ki so shujšali precej več kilogramov, a imam vseeno občutek, da bo ta koža ostala. Že tako se mi zdi, da sedaj ko hujšam trebuh ostaja isto velik, v obraz pa me je vedno manj. Se da med hujšanjem s čem preprečit ostanek odvečne kože? Ker drugače mi ni jasno kaj je smisel hujšanja, če bom še vedno izgledal kot žoga
Shujšala 55kg.
Nimam viseče kože. Je malo “mlahava” ampak ni hudega. Se bo še popravila s časom.
Jej dovolj dobre maščobe (omega 3) in proteinov, gibaj se, delaj na tonusu (anaerobne vaje), suho ščetkanje telesa zelo pomaga, piling 1x tedensko, knajpanje (tuširanje z izmenično toplo in mrzlo vodo) in pazi da imaš kožo vedno navlaženo (krema ali olje) in masaža.
Jaz ima več kože na notranji strani stegen. Tam jo je težje preprečit.
Trikrat sem bila noseča, od tega sem morala po dveh nosečnostih shujšati 15kg, po eni pa 7.
Moj trebuh je skoraj tak kot prej, pa je bil zelo raztegnjen.
Pomagala sem si s kremo proti strijam – to je absolutno najboljša krema za telo, tudi če nimaš strij. Najboljša je tista od Afrodite.
Pomagala sem si s steznikom in s povečevanjem mišične mase.
Res govorim samo o območju trebuha, ampak tako kot veš in znaš, lahko posplošiš: mažeš se lahko povsod, pa tudi mišice lahko utrjuješ na vseh delih telesa. Šele ko maksimalno narediš sam, vidiš, če res potrebuješ operacijo.