Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Odvisnaod

Odvisnaod

Pozdravljeni.
Mislim, da rabim strokovno pomoč, ker se počutim ujeto. Zato me zanima, ali ima kdo izkušnje s kakšnim dobrim terpavetom, kar se tiče mojega problema?
Gre zato, da sem zasvojena z zapravljanjem. Stara sem 26 let. Stanovanjski problem imam na srečo rešen, službo pa zadnje tri leta, precej fino plačano. Vendar jaz vse zapravim. Kupujem si obleke, hrano, treninge, tečaje, izlete…Samo za obleke, vsak mesec zapravim od 500- 800e, pa se milion drugih nepotrebjih stvari…Gre zato, da sem do plačilnega dne vedno na nuli, včasih si moram celo zadnje dni sposoditi pred plačo. To ni več normalno. Grozno je. Cele dneve naročam, no sedaj ko je korona. Sedaj sem se tudi zares zavedala problema toliko bolj. Prej sem hodila po kosilih, zraven trgovine, pa izleti in spominki, pa tečaj italjanscine, pa plavanje, jahanje, frizer..skratka non stop nekaj naokoli. Pa sem si opravicevala, kako zapravljam, ampak jaz zivim, uzivam blabla… Zdaj pa sem delala od doma in sem zapravila enako denarja. Pa sem sedela na riti in bulila v ekran. In narocala p**** ki jih ne rabim. Na ta nacin, v zivljenju ne bom nikoli prisparala za recimo, hude case, mogoce vikend ali vecje stanovanje. Tudi druzina, je neke vrste strsek oziroma otrokom, ko jih imas, zelis privosciti najbolse…
Moje nakupovanje je kompulizvno. Zato bi rada problem resila s pomocjo. Prsti mi kar uidejo na razlicne strani, samo klikam..najraje bi si malo odrezala prste ha. Hvala za nasvete.

Večina ljudi se obnaša tako da kupuje, zato da kupuje,da bi jih to “osrečilo”. Ja, je govora zadnje čase o tem, gre za motnjo in nesrečnost ljudi, širokih družbenih razsežnosti.

Hvala za komentar in se povsem strinjam z vami. Dejstvo je, da te zadeve ne osrečijo, ampak se samo kopičijo in na koncu si ujetnik zapravljanja denarja in ubistvu tudi zapravljenega časa. Time si money…ironija. Se opravičujem, ker je prvi zapis mogoče težko berljiv, sem ga res napisala “na hitro”. Vesela bom še kakšnega nasveta, komentarja…Lepo pozdravljeni.

nova
Uredništvo priporoča

Preberi knjigo Erich From Biti ali imeti.
Tebe je tv, revije, propaganda materializma prevzela , si to ponotranjila, zato nakupuješ.
Nauči se biti.
Ce se ne boš znala, te naj nekdo nauči.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

https://www.youtube.com/watch?v=7mRbci0vW4A

Verjetno sproščaš notranje tesnobo in nemir (čustveni pretresi, npr. razhod s partnerjem, kaotično družinsko ozadje, kjer sta starša nagnjena k raznim odvisnostim) na ta nekonstruktiven način. Tako kot se nekdo “sprosti” s pivom, tebi odleže in te pomiri nakupovanje, vse dokler ne rabiš nove doze.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

https://www.youtube.com/watch?v=7mRbci0vW4A

Verjetno sproščaš notranje tesnobo in nemir (čustveni pretresi, npr. razhod s partnerjem, kaotično družinsko ozadje, kjer sta starša nagnjena k raznim odvisnostim) na ta nekonstruktiven način. Tako kot se nekdo “sprosti” s pivom, tebi odleže in te pomiri nakupovanje, vse dokler ne rabiš nove doze.
[/quote]
Seveda, tako enostavno je to, na nacionalki so pa nekaj dni nazaj govorili o tem strokovnjaki in gre za več kot 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi, verjetno tudi ti spadaš tam Matjažko, sam spadam deloma, se vsaj zavedam. Gre za to, da je družba namerno usmerjena v to in iz tega kolesja je zelo težko izstopit, bo tereba več, kot da nekdo sam pri sebi išče “notranji mir”, brez strokovne pomoči ne bo šlo.

Moraš met pa res dobro plačo. Predlagala bi kakega terapevta.

Jaz ti predlagam varcevalni racun, lahko si ga uredis tako da je dolocen znesek na trajnik. Torej npr. 15. Ti vsak mesec trgajo 500€ in preusmerijo na varcevalni racun, ki pa ga predcasno niti ne mores ukinit. Oz. Lahko seveda, samo je malo vecji proces. Vzames si pa za poljubno dolžino. Predlagam ti tudi da si zapišeš koliko priblizno imas stroskov. Dejanskih! Torej 100€ voda in elektrika, 100€ bencin, 100€ hrana itd. Prvi mesec tudi malo spremljaj, ce lahko tudi tam kaj prihranis. Morda zamenjas ponudnika telefonije. Ipd. Nato pa si doloci nek znesek ki ga imas namen porabiti za luxuz, torej oblacila 100€, tečaj 100€ itd. Poizkusi pa tudi da ti kaj ostane na tekocem racunu 🙂 za luksuz ne porabljaj vec denarja kot je predvideno. Bo pac kaksna stvar pocakala na naslednji mesec. Morda pa naslednji mesec niti ne bo vec toliko zanimiva 🙂 veliko sreče 🙂

Te pomoči te lahko reši samo Abramov … ampak glede na to, kako dolgo bo zaprt in preden bosta kasneje sklenila velika zavarovanja, bo trajalo kar nekaj let.

Ali vas zanima vsaj kako nekaj denarja dobiti nazaj od trgovin oziroma dodatnk privarčevati od trgovcev?

Ne ceniš delo ki ga opravljas.

Ti pa slovenščine ne. Rodilnik?

hudo, ni frišnega komentarja, pa jo je nekdo postavil kljub temu na vrh prve strani. Ta pred mano je od konc avgusta lani. Ode mast v propast s tem forumom..

Recimo uredi si varčevanje. Zakoj po plači, naj ti trgajo in denarja ne bo na knjižici in ga ne boš mogla zapravit. Prepospravi stanovanje. Vse daj iz omate si oglej, po potrebi se česa znebi in si dobro oglej, kaj imaš. Gotovo imaš doličene kose oblačil skoraj enake, večkrat? Več na mail: [email protected]

New Report

Close