Odvraten Julij Cezar
gaj852, 23.12.2024 ob 21:07
Lulo Cezar je s Koroške, ampak ni avtohton, ker je hrvaškega porekla in to tistegahardcore ustaško-črnosrajčnega. Priseljenec ali otrok mešanega zakona. Lulo Cezar z Veselim in Jahmanom tekmuje v srbofobnih temah.
od kod tebi da sem korosc, nikoli nisem tega trdil niti kraj kjem sem doma ni bil nikoli koroska ampak stajerska, niti slovenj gradec ni na koroskem tepci zabiti
Julij Cezar, 23.12.2024 ob 20:58
pinboks, 23.12.2024 ob 20:48
Julij,ne bi ti dal,da poslušaš Bruca…Če si bil kdaj na kakšnem koncertu sva se verjetno že vidla.recimo v hungry heart bi res lahko rekel,da je sam sebi največji sovražnik.zapustil je družino,ker je iskal nekaj več.svobodo,pustolovščino.ampak v pesmi ga to ne privede do sreče.tebe je?
ne nisem bil na njegovem koncertu, mogoce bi moral iti, kot nisem sel nikoli na leonarda cohena ali gregorian ko so so bili v lj….ves njegov opus ki ga poznam je odlicen, danes sem si dal gor se eno nhegovih umetnin 41 shots in pa glory days, vcasih dancing in the dark…se spomnim ko sem prvic videl video ko povabi kratkolaso beybo na oder…dolgo nisem vedel da je to courtney cox…sreca…sreca je konstrukt druzbe kot ljubezen…tako da ne nisem nasel srece, verjetno zato ne ker je nikoli nisem iskal….pa tud…pri men je tako…od vseh slabih moznosti se bo meni vedno zgodila najslabsa…tako da se res z sreco ne obremenjujem….zadnji koncert na katerem sem bil je bil andre riu…ce ne stejem domace pleh bande….
Julij sicer pa tebe odlično opiše ta stavek, da je človek sebi največji sovražnik, nekateri celo zabredejo v globoke, brezizhodne zablode. Si človek izrazito črnobelega pogleda. Svet vidiš poenostavljeno in enostransko. Zato pa si tako nagnjen k teorijam zarot in temu, da podpiraš avtoritativne skrajneže, ki vidijo rešitv v uveljavljanju sile in enostavnih rešitvah, v katerih ni nobene svobode o katerih pojejo tvoje pesmi.
Smaragdna reka, 23.12.2024 ob 20:58
Prežihov Voranc je Koroška. Njegove zgodbe, knjige, sežejo v srce. Zapomniš si jih za celo življenje. Dotaknila se me je zgodba, ko je Voranc študiral na Dunaju in ga obišče mama. Simbolika med sinom in mamo in tisti sram, ki ga opise, se mi je zarezal v srce.
Domačijo Prežihovega Voranca sem z družino tudi obiskala in čutiš duh pisatelja in zgodb.
Julij Cezar je s Koroške in včasih se čuti dediščina, ki jo je pisatelj pustil Koroški, tudi v njemu.
Ker pa oba obožujeva Štiri Kovače, pa mi je navkljub miš maš besednjaku simpatičen.
koroska ima veliko umetnikov ki so neupraviceno prezrti…voranc, suhodolcan, hugo wolf, ksaver mesko, ali ljuba prener, prvi slovenec s spremembo spola, ko so ljubljancani se z leseno žlico jedli zgance so korosci imeli in sprejeli prvo transrodno osebo. hehe….tok o zaplankanosti kurjek…stirje kovaci in šegovc so pa zive legende in svetovni rekorderji…uzitek jih je poslusat
slepota, 23.12.2024 ob 21:13
Julij sicer pa tebe odlično opiše ta stavek, da je človek sebi največji sovražnik, nekateri celo zabredejo v globoke, brezizhodne zablode. Si človek izrazito črnobelega pogleda. Svet vidiš poenostavljeno in enostransko. Zato pa si tako nagnjen k teorijam zarot in temu, da podpiraš avtoritativne skrajneže, ki vidijo rešitv v uveljavljanju sile in enostavnih rešitvah, v katerih ni nobene svobode o katerih pojejo tvoje pesmi.
preden nadaljujeva, nastej eno t.i teorijo zarot ki jo jaz propagiram?pravis da vidim zivljenje poenostavljeno?zivljenje je prrprosto…..ljudje so tisti ki ga komplicirajo…in zakaj?zsradi ega..odreci se egu in bos svoboden….ti tepec mislis da ti daje svobodo drzava?ustava?denar?hehe
Julij Cezar, 23.12.2024 ob 21:15
koroska ima veliko umetnikov ki so neupraviceno prezrti…voranc, suhodolcan, hugo wolf, ksaver mesko, ali ljuba prener, prvi slovenec s spremembo spola, ko so ljubljancani se z leseno žlico jedli zgance so korosci imeli in sprejeli prvo transrodno osebo. hehe….tok o zaplankanosti kurjek…stirje kovaci in šegovc so pa zive legende in svetovni rekorderji…uzitek jih je poslusat
Julij Cezar, 23.12.2024 ob 21:21
preden nadaljujeva, nastej eno t.i teorijo zarot ki jo jaz propagiram?pravis da vidim zivljenje poenostavljeno?zivljenje je prrprosto…..ljudje so tisti ki ga komplicirajo…in zakaj?zsradi ega..odreci se egu in bos svoboden….ti tepec mislis da ti daje svobodo drzava?ustava?denar?hehe
Julij ja saj zato pa, ker vidiš vse preprosto in poenostavljeno pa podpiraš avtoritativne skrajneže, ki vidijo rešitev v uveljavljanju sile in enostavnih rešitvah, v katerih ni nobene svobode o katerih pojejo tvoje pesmi.Čeprav se čudim, da bi ti te pesmi z zahoda poslušal, saj sovražiš zahod in njegovo svobodomiselnost. Ti podpiraš Rusijo kjer te kaznujejo, če kaj rečeš v podporo samskemu življenju, Rusijo kjer umetnike in vse svobodomiselne ljudi, ki ne govorijo v prid avtokratskemu sistemu zatirajo. Tej mentaliteti ti pripadaš.
Temperatura narašča, 23.12.2024 ob 22:08
V Vragecu vre bes, ko bere pogovor med Žabo in Julčijem.
Bo Vragec pomešal šnopc in pomirjevala, da pride k seb.
Žaba ima doma moža in male otročke in po internetu podžiga pohujšljive misli ostarelim osamljenim pijanim možicljem.
Žaba rada skače iz cveta na cvet in nagaja.
aktivno si v preoblikovanju. kdor drugemu jamo… kako že?
Zelo moten odnos ima do okolice, do ljudi, večni odljuden samotar, brez družbe, brez samcatega prijatelja, na srečo tudi brez ženske in otrok, ki bi jim z lastno agresijo, ki vedno išče izpušno cev ali ciljno skupino ljudi za “dekompenzacijo avtodestruktivnosti”, izjemno škodoval.
Nekoliko bolj funkcionalna, družbeno prilagodljiva oblika Kurjeka, ker vsaj ni len in poskrbi zase, drugače pa prav tako ni za med ljudi, kar se kaže z resnimi (psihičnimi) težavami z antisocialni izpadi, nezmožen normalne komunikacije in pristnih (čustvenih) stikov/odnosov z ljudmi.
zvitorepka388, 23.12.2024 ob 22:16
aktivno si v preoblikovanju. kdor drugemu jamo… kako že?
Milanu se blede in tako anonimno pove, kaj si misli o žvauci. Ona misli, da se lahko plete z njim in lepo pogovarja z drugimi… Ne bo šlo! Osebno menim, da ona nikomur nič ne pošilja in z nikomur nič nima. Če bi bilo kaj na tem bi Milan že davno objavil. Vedno se rad pohvali. Kakšno skakanje iz cveta na cvet. Še na steblu ni bila.
Bruce na koncu svojih pesmi izrazi obžalovanje in nezadovoljstvo nad svojimi odločitvami, ker je ostal brez družine in ljubezni. Po tvojem razmišljanju, Julij, pa si ti očitno zadovoljen s tem. Morda je to tvoja izbira, a težko jo uskladim s sporočilom pesmi, ki jo omenjaš.
Sam se najdem v mnogih njegovih pesmih, ampak v teh dveh pa ravno ne
pinboks, 23.12.2024 ob 22:25
Bruce na koncu svojih pesmi izrazi obžalovanje in nezadovoljstvo nad svojimi odločitvami, ker je ostal brez družine in ljubezni. Po tvojem razmišljanju, Julij, pa si ti očitno zadovoljen s tem. Morda je to tvoja izbira, a težko jo uskladim s sporočilom pesmi, ki jo omenjaš.
Sam se najdem v mnogih njegovih pesmih, ampak v teh dveh pa ravno ne
Julij Cezar ni zadovoljen. Sprejeti je uspel.
Saj vemo kdo, 23.12.2024 ob 22:23
Milanu se blede in tako anonimno pove, kaj si misli o žvauci. Ona misli, da se lahko plete z njim in lepo pogovarja z drugimi… Ne bo šlo! Osebno menim, da ona nikomur nič ne pošilja in z nikomur nič nima. Če bi bilo kaj na tem bi Milan že davno objavil. Vedno se rad pohvali. Kakšno skakanje iz cveta na cvet. Še na steblu ni bila.
Vragecu vre kri, ko opazuje kako nemočen je ob Žabičinem pohajkovanju naokoli. Osamljeni ostareli pijanec je zelo nesrečen človek. Včasih se mi skoraj zasmili.
Julčku paše pokramljati z neko deklino saj ga nobena njegovih let že več kot desetletje ne pogleda. Ni edini. Naš Julček je malo izgubljen tako kot veliko ljudi njegovih let. Nekako življenje ni to kar je mislil, da bo.
Žabica se bo počasi do sitega najedla monotonega življenja. Tu na Monu malo kramlja z Vragecom in Julčkom in je tako potopila delček kraka v vodo. Počasi jo bo vedno bolj mikalo, da z zaplava in čez nekaj let bo zaplavala in prevarala moža s sodelavcem. Začne se s kramljanjem in hecom, nadaljuje s spoznavanjem in skrivnim dopisovanjem, konča z ločitvijo in sodiščem.
Taka je njihova usoda.
Saj so vsi v sebi v redu ljudje le življenje jim ga je zagodlo, vsakemu na svoj način.
Julij Cezar, 23.12.2024 ob 21:09
od kod tebi da sem korosc, nikoli nisem tega trdil niti kraj kjem sem doma ni bil nikoli koroska ampak stajerska, niti slovenj gradec ni na koroskem tepci zabiti
Nisi pisal, da je tvoj deda Korošec imel prvo elektrarno na koroškem?
Torej nisi Korošec?