Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti odvzem 10% delovne uspešnosti vsak mesec

odvzem 10% delovne uspešnosti vsak mesec

Zanima me če mi lahko delodajalec vsak mesec (6 let ) odvzame pri plači 10% delovne uspešnosti? Sem priden delavec brez bolniških staležev. Ta odtegljaj pa je vsak mesec prikazan na plačilni listi. Prav tako tudi podpisal nisem nič ,da se mi lahko odteguje 10%.Tudi v pogodbi ni nikjer nič napisano o tem. Jaz mislim ,da je moj delodajalec v hudem prekršku. Svetujte
Hvala,Lp.d

Spoštovani,

Zakon določa, da je plača sestavljena iz osnovne plače, dela plače za delovno uspešnost in dodatkov, pri čemer se delovna uspešnost delavca določi upoštevaje gospodarnost, kvaliteto in obseg opravljanja dela, za katerega je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi).
Delovna uspešnost se mora ocenjavati po vnaprej znanih in določenih kriterijih, normativi delovne uspešnosti za količino, kvaliteto in inventivnost pri delu pa morajo temeljiti na objektivnih, primerljivih in ugotovljivih merilih.
Za kakršenkoli konkreten odgovor je potrebno vpogledati v pravilnik podjetja, ki določa navedene kriterije ter v kolektivno pogodbo za vašo dejavnost, zato predlagamo, da odidete do odvetnika po lastni izbiri.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Hvala za odgovor g.Koprivšek.

Če ima kdo kakšno podobno izkušnjo naj piše.
Hvala, Lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close