odvzem izpita
zdravo. pred nekaj dnevi me je ustavila policija in napihal sem 0.71miligrama na liter izpihanega zraka. izpit sem enkrat že izgubil (pred približno petimi leti. takrat mi je bil odvzet, ter prepoved opravljanja izpita za 6 mesecev) izpit mi je bil začasno odvzet sedaj me pa zanima kako je s tem. ali ti ga vzamejo za vedno? seveda svoje dejanje obžalujem ker avto in izpit res rabim-zaradi službe
Pozdravljeni, v roku 5 dni boste dobili sklep iz sodišča o začasno odvzetem v.d. Za vrnitev v.d. morate opraviti kontrolni zdravniški pregled in oddati vlogo z argumenti za vrnitev. Nato bo sodišče obravnavalo vašo vlogo in odločilo. Večinoma vračajo začasno odvzete v.d. Po tem boste dobili vabilo na zaslišanje, kjer bo sodišče ugotovilo in izreklo kazen. Verjetno prenehanje veljavnosti v.d.+denarno kazen. Za tem lahko v roku 23 dni od prejema sodbe oddate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. t.i. pogojni odvzem. Sodišče bo na podlagi predloga zopet odločalo ali vam odobri začasni odlok prenehanja veljavnosti v.d. od 6 mes. do 24 mes ali ne. Za vse je podlaga kontrolni zdr. pregled. Na spodnji povezavi najdete izvajalce kont. zdr. pregledov. Lp

Spoštovani,
ker vam je bilo VD začasno odvzeto, vam ga sodišče lahko zadrži za eno leto (in ne le za šest mesecev). V vsakem primeru imate vso pravico vložiti predlog za vrnitev začasno odvzetega VD, vendar bo zagotovo dejstvo, da vam je bilo VD že enkrat odvzeto, vplivalo na odločitev sodišča. Četudi pa ne boste uspeli in vam bo izrečeno prenehanje veljavnosti VD, lahko ponovno orpavljate vozniški izpit šele čez eno leto in ne več čez 6 mesecev, kot ste to v prejšnjem primeru.
Lep pozdrav,
Suzana G.
Mojemu možu je tudi bil pred časom odvzeto v.d., nato je dobil obvestilo (pribl.6 mesecev), da v.d. lahko dvigne na upravni enoti in ga je šel iskat. Ali to dovoljenje potem velja ali ne? Plačal je tudi kazen za prekršek, dobil pa je pred kratkim, da v.d. spet n veljavno. Kaj mora storiti v tem primeru, ponovno delati vozniškega, pregled pri zdravniku oz.še kaj drugega.
Pozdravljeni, težko točno odgovorim na vprašanja, malo več podatkov potrebujem. Kakšen prekršek je storil? Kakšna je predpisana kazen za prekršek? Ali mu je bilo v.d. odvzeto začasno in ali je dobil sklep o odvzetem oz. o začasno odvzetem vozniškem dovoljenju? Najlažje, če gre z v.d. na upravno enoto in vpraša po veljavnosti v.d. Kakor razberem predvidevam, da bo moral ponovno opravljati v.d. Lp

Živjo.
Meni so vzeli izpit. Napihal sem 0,90 mg/l izdihanega zraka. Nisem mladi voznik. Povedali so mi, da naj počakam pošto iz sodišča, kjer bodo moj prekršek obravnavali. Ali je možno, da mi vozniški izpit vrnejo, ali ga moram opravljati ponovno oziroma na podlagi česa se odločijo. Če mi ga vzamejo, koliko časa traja, da ga grem lahko delat – odloči sodišče? Od prej nimam še nobenega prekrška.
Hvala in LP

Živjo.
Ustavili so me policaji in so mi zaradi alkohola odvzeli dovoljenje (0,80mg/l). Policaj mi je rekel, naj pomačak na pošto iz sodišča. Nisem več mladi voznik in nimam še nobenega prekrška od prej, zato me zanima, kako ravnajo v takem primeru. Ali je možnost, da mi izpit vrnejo? Če mi izpit odvzamejo ali sodišče določi kdaj lahko izpit spet opravljam?
Hvala
Pozdravljeni, v roku 5 delovnih dni naj bi dobili iz sodišča sklep o začasno odvzetem vozniškem dovoljenju (zač. odv. v.d.). Na ta sklep lahko vlagate predlog, skupaj z kontrolnim zdr. pregledom, za vrnitev zač. odv. v.d. Če bo sodišče sledilo predlogu vam ga vrnejo. Za tem boste vabljeni na zaslišanje, kjer bodo ugotovili, da ste storili prekršek za min. 1200€ in 18 kazenskih točk (k.t.), kar pomeni da boste posledično dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep lahko vlagate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. t.i. predlig za pogojni odvzem. Če sodišče sledi predlogu vam odredi od 6 mes. do 24 mes. t.i pogojne dobe, v kateri se lahko vozite ne smete pa storiti prekrška za katerega je predpisan izrek k.t ali več kot 700€. Če ga vam v.d. preneha veljati. Za več info me kontaktirajete na mail. Lp

Pozdravljeni, žal ste zamudili roke za oddajo predloga za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. za t.i. pogojni odvzem. Če boste želeli imeti veljavno v.d. boste morali opravljati vse ponovno razen prve pomoči. Ne strinjam se z vami glede prometnega znanja. Znanje je potrebno obnavljati. Prepričan sem, da se je marsikaj spremenilo od takrat, ko ste opraviljali vozniški izpit tako, da vam ne bo škodoval obisk šole vožnje in pridobitev novih znanj . Lp