Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek odvzem krvi – a je to normalno?

odvzem krvi – a je to normalno?

Lepo prosim za vaša mnenja.
Danes so mi vzeli kri (pač neke preiskave). Gospa, ki je to delala je bila zelo nežna. Kljub temu pa me mesto odvzema še sedaj boli, pojavila pa se je tudi manjša modrica.

Ker nisem veliko pri zdravnikih, pojma nimam a je to normalno al ne?
Dejte mi povedat svoja mnenja. A me mora skrbet?

Ne ni ti treba skrbet. Par dni, modrica bo izginila. Imaš tanke žile, pa ti jo je “prebila”, ne zanalašč, verjemi. lp

Počila ti je žilica. nima te kaj skrbeti, enim se to zgodi za to ker tiste vatke ne držijo trdo na mesto uboda. Bolelo te bo še dan dva, modrica pa ti bo izginila v 1 tednu ali prej.

lp

Hvala obema.
Res sem se ustrašla, ker ko sem nazadnje dajala kri (pred olala leti) ni blo nič…ne boloečine, ne modrice.

Jah najbrž sem tud sama kriva… ker se mi je mudilo pa nisem verjetno dovolj dolgo držala vatke gor.

Hvala!

Manjša modrica se lahko pojavi, saj ob prebadanju žile ne glede na “nežnost” odvzema pride do manjše poškodbe žilne stene in krvavitve. Podpludbe pa so vsekakor večje, če se po zaključenem odvzemu krvavitve ne zaustavlja dovolj časa. 10 minut po odstravitvi igle iz žile je potrebno vbodeno mesto čvrsto pritiskati, da se iztekanje krvi dokončno zaustavi. Največ napak napravijo ravno bolniki sami, ker se jim mudi in na to pozabijo. LP!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

normalno.

Jaz sem najprej dala kri v LJ – ni bolelo, nobene modrice, potem pa čez 1 teden še v mojem kraju – že pri odvzemu je bolelo ko hudič, potem pa sem še nekaj dni imela flek – moder, zelen, rumen… Pa nisem nikjer kaj bolj pritiskala na rano.

Če boš naslednjič pritiskala na vbodno rano in če boš imela roko še nekoliko dvignjeno, se ti ne bo ponovilo.

Prišlo je pač do majhnega izliva krvi, saj ti je le bila žila prebodena.

Lahko pa še dopišem, da sem imela v drugi nosečnosti test s 100 g glukoze – takrat ti v kratkem času večkrat vzamejo kri (ker ni nobena v laboratoriju znala delat z metuljčki, so me pač vsakič zbodli). Fleka nisem imela niti enega, pa so mi jemali samo iz ene roke – sem pač pritiskala in držala roko pokonci.
V srednji šoli pa sem na sistematskem pozabila, da je treba pritiskati, pa se mi je kar pošteno izlila kri. Flek sem imela do zapestja, roka me je še dolgo bolela, barve pa so se menjavale zeeeeeloooo dolgo.

Tudi če bi ti v laboratoriju prepiknili čez žilo, bi krvavitev lahko kamot ustavila s pritiskanjem.

Hvala vsem!
Jah moja modrica presneto fejst boli, pa tud kar velika je postala. V premeru 10 cm. SE počutim ko kak džanki 😉
No si bom vsaj zapomnila za drugič.

Vi ste plačani, dobivate plačo, za pravilen odvzem krvi imamo pa doma 200 tisoc brezposelnih ki bi to delo opravljali precej boljše od vasih laborantov – in menim da pacjent ki placuje celo zivljenje svoje osnovno in dopolnilno zavarovanje mu pripada en ki zna opravljat svoje delo. Luzerji pač ne znajo vzet krvi brez modrice! To te krivi laboranti in ne pacjenti. HAHAHAHAHA za mene ste luzerji in en ki mi kri vzame tak da mam modrico je zame mesar ne nekdo, ki je sposoben z ljudmi delat…

NIKOLI ne pohvalite laboranta ki vam lepo vzame kri! Sem pohvalila laborantko ki mi je vzela kri tako da sploh nič nisem čutila in od takrat naprej so me pošiljali k enemu mesarju ki me je mrcvaril celo večnost.

New Report

Close