Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Odvzem vozniške zarad THC

Odvzem vozniške zarad THC

Pozdravljeni.
V soboto zvecer me je ustavil policaj. Opravil sem test alkoholiziranosti kateri je pokazal 0.52. Na podlagi tega sem dobil kazen v visini 900 eur in 16 kazenskih točk. Policaj je opravil tudi test za prepovedane substance kateri je bil pozitiven zdravniski pregled sem zavrnil in na podlagi tega sem dobil zacasni odvzem vozniške in sodnika za prekrške. Zaj me pa zanima kako to poteka oz. Kaj naj pricakujem? Če bom se lahko dogovoril da obdržim izpit? To je moj prvi prekršek v prometu.
Hvala

Pozdravljeni, pričakujete lahko sklep o začasno odvztetem vozniškem dovoljenju (v.d.), vabilo na zaslišanje pred sodnikom za prekrške in nato sodbo v imenu ljudstva o izreku min. 1200€ globe in izrek 18 kazenskih točk. Ko bo sodba postala pravnomočna boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Začasno odvzeto v.d. lahko pridobimo nazaj z opravljenim kontrolnim zdravniškim pregledom pri pooblščenem izvajalcu v kraju bivanja in predlogom za vrnitev. Kasneje, ko bo prišel sklep o prenehanju veljavnosti v.d. lahko zaprosimo za t.i. pogojno obdržanje v.d. Če sodišče ugodi predlogu dobite od 6mes. do 24mes. pogojne dobe, v kateri se lahko vozite, ne smete pa storiti hujšega prometnega prekrška. Če ga vam v.d. preneha veljati. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

New Report

Close