Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Odvzem vozniskega dovoljenja-povzrocitev prometne nesrece v alkoholiziranem stanju

Odvzem vozniskega dovoljenja-povzrocitev prometne nesrece v alkoholiziranem stanju

Pozdravljeni. Imam eno vprasanje glede prosnje za zacasno vrnitev V. D. Dne 21.12.2018 sem povzrocil prometno nesreco z materialno skodo brez poskodovanih in sem bil v alkoholiziranem stanju. Odrejen mi je bil strokovni pregled v ZD in se prej sem pihal. Policista sem tudi vprasal zakaj strokovni pregled in je rekel da je moral obvestiti tozilca in ta ga je odredil. Vozniska mi je bila odvzeta do Sodisca. Zdaj pa me zanima kdaj lahko jaz zaprosim za zacasno vrnitev V. D. Ali moram prej pocakati na kaksen sklep sodisca? Na zalost sem poklicni voznik in zdaj ne vem kaj storiti ker bom izgubil sluzbo ce ne bom to porihtal v dolocenem casu. Hvala vam za odgovor. Lep pozdrav. D

Pozdravljeni, najprej morate dobiti sklep o začasno odvzetem v.d., na ta sklep lahko zaprošamo za vračilo skupaj z opravljenim kontrolnim zdravniškim pregledom. Ker slišim, da so dokaj dolge čakalne vrste predlagam, da se čim prej prijavite na pregled pri pooblaščenem izvajalcu v kraju bivanja. Ko boste pregled opravili, lahko zaprosimo za vračilo začasno odvzetega v.d. Sledilo bo tudi zaslišanje pred sodnikom za prekrške in po zaslišanju sodba v imenu ljudstva, ki bo govorila o izreku min,. 1200€ in 18 kazenskih točk. Ko bo sodba postala pravnomočna boste dobili sklep o prenahnj uveljavnosti v.d. Na ta sklep lahko zaprosimo za t.i. pogojno obdržanje v.d. Če sodišče ugodi predlogu boste dobili od 6mes. do 24mes. pogojne dobe v kateri se boste lahko vozili, ne boste pa smeli storiti hujšega prometnega prekrška. To je vsak prekršek za katerega so predpisane kazenske točke. Glede na napisano in na dober predog menim, da imate pogoje za pogojno obdržanje v.d. Predlogi morajo biti dobro spisani z uetemeljenimi razlogi zakaj potrebujete v.d. V primeru dodatnih info predlagam, da me me kontaktirate na mail. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

New Report

Close