Najdi forum

odvzem

Spoštovani!

Že pred leti sem zgubil vozniško dovoljenje, ker sem odklonil strokovni pregled, ne da bi vedel, da zaradi tega odvzamejo izpit, policist pa me tudi ni opozoril na to. Sodnika za prekrške to seveda ni zanimalo.
Če grem zdaj na novo delati ali lahko grem k bilokateremu zdravniku za medicino prometa oz. bo ta zdravnik vedel, da moram že drugič opravljati izpit (npr. če grem k drugemu zdravniku, ne pa k tistemu, pri katerem sem bil na pregledu, ko sem šel prvič delati)? Če ugotovi, da sem povratnik, a mu moram tudi povedat zaradi česa so mi odvzeli vozniško? Tega se bojim, ker bo potem sumil, da uživam kakšne droge, če sem že odklonil test, ne bi pa rad hodil na neka taka predavanja, saj ne uživam drog.
Izpit pa želim opravljati pri istem inštruktorju-ali bo ta imel razumevanje, da bi ga opravil z najmanj št. ur, glede na to, da sem odličen voznik? Oz. ali tudi inštruktorji oz. avto šola kaj komplicira pri povratnikih? Moram še kaj vedeti kot povratnik? Moram znova opraviti tudi rdeči križ tečaj ali kaj je že tisto? Lepo prosim odgovore.
Hvala in lp

Pozdravljeni, zdravniški pregled za ponovno pridobitev v.d. lahko opravljate samo pri določenih zdravnikih, ki imajo koncesijo. Seznam najdete na http://www.mz.gov.si/fileadmin/mz.gov.si/pageuploads/zakonodaja/pravilnik_vozniki_2012/seznam_pooblascenih_izvajalcev_zdravstvene_dejavnosti.pdf . Na pregledu Vas bodo vprašali zakaj ste izgubili v.d. oz. naj bi imeli s seboj sodbo ali listino na podlagi katere ste izgubili v.d. Od rezlutatov na zdr. pregl. je odvisno kako se zdravnik odloči ali vam “naloži” še dodatne delavnce (npr. varno vožnjo, eduakcijsko delavnico, rehabilitacijo…) ali ne. Ko pridobite zdr. pregled se odpravite v šolo vožnje. Pri nas nimamo drugačnih pogledov na povratnike in jim nudimo vso pomoč, hkrati se lahko pohvalim, da vsi povratniki naredijo brez težav. Kako je drugje ne vem. Prve pomoči Vam ni potrebno ponovno opravljati, morate pa imeti potrdilo (kartonček ali kartico) o opravljeni prvi pomoči. Če ga nimate lahko naročite duplikat na RK. Min. št. ur po zakonu je 22. Za več info me kontaktirajte na info@as-amtk.si. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

ja, ampak če grem k čisto drugemu dr. medicine dela, športa…pač k drugemu kot sem prej opravljal, potem mu ne rabim povedati, da ga delam znova, a ne? moj novi osebni dr. (prejšenjega zamenjal) pa tud ne ve, da sem brez vozniške…ko ga prosim za karton, bo si mislil, da grem prvič delat.

Pozdravljeni tudi, če greste čisto k drugemu zdravniku Vas bo povprašal za sodbo oz. listino na podlagi česa ste izgubili v.d., ker je bvezna za zdr. pregled. Vaš osebni zdravnik nima nič s tem razen tega, da pošlje vašo kartoteko k koncesioniranemu zdravniku, ki opravljapreglede za povratnike. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

ja, ampak če svojemu osebnemu dr. ne povem oz. rečem, da še nisem delal izpita, potem ne ve. in če to ne povem niti dr. medicine prometa, tudi ne bo vedel, da sem povratnik, a ne?

Pozdravljeni, morate mu povedti, da ste povratnik. V nasprotnem ne boste dobili listine (zdr. pregl.), ki se zahteva za povratnike. Sam pregled za povratnike se razlikuje od zdr. pregleda za začetnike. Torej Vi lahko opravite t.i. klasičen zdr. pregled za voznika, vendar Vas bodo na upravni enoti oz. izpitnem centru zavrnili in napotili na prgled za povratnike. Več na http://www.avp-rs.si. Lp

hvala.
kakšno vezo pa ima UE z zdr. pregledom? najprej se opravi pregled, pa greš v avto šolo, ko končaš izpit, pa se gre na UE, da ti izdajo vozniško. in to je to. ko že opravim izpit, me bo UE napotil nazaj k dr.? halo?

Pozdravljeni, Menim, da ne želite razumeti tolmačenja. Že na izpitnem cenru Vas bodo zavrnili z nepravilnim zdravniškim pregledom. Po zakonu morate opraviti kontrolni zdr. pregled za ponovno pridobitev v.d. In tudi, če (npr. recimo, da na izpitnem centru “spregledajo”) vas bodo na UE zavrnili in JA ponovno napotili na kontorlni zdr. pregled. Vsekakor pa lahko poizkušate na Vaš način… Lp

in v čem se razlikuje ta zdr. pregled za povratnike od začetnikov?

Pozdravljeni, razlika je v tem, da kontrolni zdr. pregl. vsebuje laboratorijske teste krvi in pregled jeter, psihologa, pogovor z zdravnikom itd. + običajen zdr. pregled. Najbolje Vam bodo razložili v zdravstvenem domu ali na agenciji za varnost v prometu (www.avp-rs.si). Lp

pa pomiril sem se glede zdr. pregleda..kljub temu me še zanima tisto zadnje vprašanje, na kar mi še niste odogovorili.

a lahko grem k bilokakšnemu dr. medicine dela, prometa ali pa obstajajo posebni za povratnike?

a me bo dr. vprašal zakaj sem povratnik oz. zakaj so mi odzveli vozniško? moram pokazati tudi odločbo sodnika za prekrške ali verjame na mojo besedo.ali pa je tak dr. povezan s policijo ali sodnikom za prekrške in tam dobi informacijo zakaj sem ostal brez voznišlke?

mislim, da več vprašanj ne bom imel.

hvala, lp

Pozdravljeni, zdr. pregl. opravlja sedem koncesionarjev v slo. Spisek najedete na avp. Na pregled naj bi prinesli listino, ki govori o odvzemu v.d. Na podlagi le te se zdr. vidi katere preiskave mora opraviti. Glede vpogleda v evidenco nisem seznanjen ali jo imajo mislim, da ne. Lp

odvzem je bil zaradi odklonitve strokovnega pregleda, ker so sumili, da se drogiram, čeprav se ne, niti napihala nisem. nisem pa vedel, da zato zgubim voznško, policist mi sploh ni povedal, le da mora za 24 h odvzet vozniško. sodniku za prekrške sem zaman govoril, da nisem vedel za ta zakon.

kaki pregled lahko pričakujem? a tud za droge? če tud dr. sumi na droge, da mi ne verjame, da nisem poznal zakona, me lahko pošlje na kako rehabilitacijo?

hvala, lp

al testirajo kri ali uruin z droga testom,,pac kadim travo sm povratnik,in me zanima ce pregledujejo vsebnost thc v urinu al krvi,,hvala

Pozdravljeni, lahko izvedejo test thc v krvi ali urinu. Predvsem je podlaga za zdr. pregled sodba ali listina na podlagi katere Vam je prenehala veljavnost v.d. Torej, če vam je v.d. prenehalo veljati zaradi thc, potem naj bi na kontrolnem zdr. pregledu izvedli test za prisotnost thc-ja. Je pa odvisno od zdarvnika. Lp

Pozdravljeni,

kolikor mi je znano v okviru kontrolnega zdravstvenega pregleda vedno prgledajo tudi kri in urin ter preverjajo vsebnost prepovedanih substanc.

Lep pozdrav,

Suzana G.

spoštovani

zdaj pa me zanima nekaj v zvezi z zakonom, če morda veste.

če ne greš na strokovni pregled, izgubiš v.d…pravijo, da s tem kao priznaš, da je kaj droge v tebi.
če pa greš na pregled in si pozitiven na kakšno drogo, pa ne izgubiš izpita, pač pa plačaš le kazen. Kje je tu logika in pravičnost? Če z odklonom kao avtomatsko priznaš, da si pozitiven, potem je to enako, če greš na test in si pozitiven. In kdor je na testu pozitiven, se ga ne kaznuje drugače, npr. da bi mogel na kako rehabilitacijo in zakaj tistemu ne odvzamejo v.d.? Kak blesavi zakon je to? Sploh ni logike.

mimogrede..kakšen razgovor lahko pričakujem pri psihologu? zakaj bi naj šel, če sem odklonil strokovni pregled, ne da bi vedel, da zato izgubim v.d.? nenazadnje je to krivda policista, da me s tem zakonom ni seznanil, ker od kod pa naj vem za vse te zakone?

hvala, lp

Spoštovani,

vožnja pod vpivom prepovedanih substanc je sankcionirana z globo najmanj 1200 EUR in 18 kazenskimi točkami. Torej, če greste na strokovni pregled in ste pozitivni, boste na sodišču kaznovani z najmanj 1200 EUR in 18 KT, enaka sankcija je predpisana tudi za odklonitev strokovnega pregleda, tako da v vsakem primeru izgubite VD.

Opravljanje kontrolnega zdravstvenega pregleda je vaša pravica (ne pa dolžnost), ki jo lahko izkoristite, če želite nazaj VD. Če na ta pregled ne greste, vam bo izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja in boste morali izpit opravljati ponovno. Pred ponovni opravljanjem izpita pa morate prav tako opraviti zdravniški pregled, tako, da se temu pregledu v nobenem primeru ne morete izogniti.

Pri psihologu ponavadi preverjajo razloge za uživanje morebitnih prepovedanih drog z namenom, da ugotovijo ali ste sploh sposobni za voznika motornih vozil. Če bo namreč na tem pregledu ugotovljeno, da za voznika niste primerni, vam že upravna enota za določen čas odvzame VD. Ta odvzem traja vse dokler z ponovnim zdravniškim pregledom ne ugotovijo, da ste za voznika spet sposobni.

Lep pozdrav,

Suzana G.

potemtakem je prav beden, spet nelogičen in totalno po nepotrebnem kompliciran zakon, če se v vsakem primeru izgubi v.d. zakaj pa naj grem na pregled, če zgubim v.d., pol raje odklonim in sem na istem. potem je ta pregled brez veze, samo dodatno delo in čas za zdravnike in policista, pa še ti izgubiš na času, pa sramota, da te policija pelje, pa še potrjeno je, da si pozitiven..če pa ne greš, pa vsaj ne vedo 100%,če4 si dejansko + ali ne, pa še na času dobiš+nekaj dostojanstva.
jao, kako bedno!
in nasploh so nekateri zakoni (ne samo zvcp) tako bedni, nemoralni in nehumani, da bog pomagaj…bog pomagaj tistemu, ki si je izmislil take zakone…takoj na zdravljenje s takšnimi ljudmi!

hvala, lp

2.1.2013

Dne 24.10. 2012 so mi odvzeli VD, napihala sem 0,63. Vsekakor naložili so mi zakonsko kazen 1200 eur , sodne stroške in 18 KT.
Podala sem predlog z opravljenim zdravstvenim potrdilom na okrajno sodišče, da mi začasno odvzeto vozniško dovoljenje vrnejo,
Sodišče mi je na osnovi podanega predloga z zdravniškim potrdilom ugodilo in mi začasno odvzeto VD vrnilo 24.12.2012.
Kazen v višini 1200 eur so mi odobrili odplačevati na obroke.
Prosim za razlago, če ima kdo izkušnje, pod kakšnimi pogoji sedaj vozim, kako in v katerem času pridobim kazenske točke nazaj.
Hvala…
lp

Spoštovani,

če ste dobili VD nazaj, lahko vozite brez posebnih omejitev. Kot ste napisali, ste že prejeli tudi sodbo sodišča, s katero ste bili kaznovani s 1200 EUR in 18 kazenskimi točkami. Po pravnomočnosti te sodbe boste od sodišča prejeli sklep o prenehanju veljavnosti VD (ker ste dobili 18 KT). Po prejemu tega sklepa počakajte 8 dni, da bo sklep pravnomočen, nato pa lahko vložite predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD. Na podlagi vašega predloga bo sodišče izdalo sklep in če bo vašemu predlogu ugodilo, vam bo določilo preizkusno dobo v katerem ne smete storiti hujšega prekrška ter vam naložilo še druge obveznosti. Če boste vse obveznosti izpolnili, vam bo po poteku enega leta od poteka preizkusne dobe izdalo sklep, da se prenehanje veljavnosti VD ne izvrši, s tem pa bodo izbrisane tudi kazenske točke.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Pozdravljeni, popolnoma se strinjam z ga. Suzana G. Lp

Spoštovani!
Zahvaljujem se vam za odgovor, a vseeno imam še nekaj ne jasnosti…
24.12.2012 sem dobila sklep okrajnega sodišča, citiram: Okrajno sodišče v —– okrajno sodnik — — je o postopku začasno odvzetega VD obdolženki LEALEA1 …..zaradi prekrška po 4. točki petega odstavka 105. člena (ZPrCP) pri odločanju o predlogu storilca za vrnitev začasno odvzetega VD.
SKLENILO
I.predlogu za vrnitev začasno odvzetega VD se ugodi.
II.Obdolženki se vrne VD serijska št—–. številka vpisana v register voznikov motornih vozil…..izdano pri UE…
zoper sklep ni pritožbe.
Naj še omenim, kar prej nisem omenila, pri zdravniškem spričevalu so me napisali ;
– telesno in duševno zmožna za voznika motornih vozil kategorije…..
– zdrav.pregled se opravi najpozneje čez 1.leto.
– udeležba voznika v edukacijski delavnici.
Torej, ponovno sem za volanom, vozniško imam, prijavila sem se na edukcijski delavnici(v januarju,bom opravila,kar je zahtevano), seveda naj omenim, da ne poskusim omamnih substanc…alkohola…
Zanima me koliko časa sem v odprtem postopku v okrajnem sodišču – brez KT, ko opravim edukcijski delavnici, a dobim kakšne pike nazaj.
Hvala, s spoštljivimi pozdravi!!! lea

@ne-voznik; zakaj si pa pol odklonu strokovni pregled, če se ne drogiraš??

Spoštovana,

VD ste dobili nazaj v posebnem postopku vrnitve začasno odvzetega VD. Pravnomočni sodbi, s katero vas sodišče kaznuje z globo in 18 KT pa sledi še drug poseben postopek, to je postopek prenehanja veljavnosti VD. Kazenske točke imate vpisane vse od njihovega vpisa v evidenco, kar se stori takoj po pravnomočnosti sodbe in jih boste imeli vpisane vse dokler ne poteče eno leto od poteka preizkusne dobe, ki vam jo bo sodišče določilo v sklepu, v katerim bo odločilo o vašem morebitnem predlogu za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD.

Kazenske točke imate torej ves čas, vse dokler ne poteče preizkusna doba in nato še eno leto. Z opravo edukacijskih delavnic se vam ne briše nobena KT. Kako dolgo ste na “pogojni”, pa bo odločilo sodišče s posebnim sklepom, če boste predlagali odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD in bo sodišče vašemu predlogu ugodilo.

Lep pozdrav,

Suzana G.

New Report

Close