Najdi forum

odvzem

ga. Suzana G.

Najlepše se vam zahvaljujem za vsa pojasnila….

Želim vam lep preostanek dneva!

lp. lea

Pozdravljeni, mene pa zanima, če kdo ve, kje se najlažje opravi kontrolni zdr. pregled. Predvsem me zanima na področju Ljubljane, lahko mi poveste tudi generalno. Se pravi, da ti dodelijo osnovno delavnico , itd. Hvala za odgovor.

Pozdravljeni na spodnjih povezavah najdete kontakte… Lp

http://as-amtk.si/kontakti
http://as-amtk.si
http://www.avp-rs.si

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

thc!

ker, kot sem že prvič napisal, nisem vedel, da zaradi tega izgubim VD. le od kod pa naj poznam čisto vse zakone, malenkosti, ki jih skoz nekaj menjavajo, da še sami ne vedo kaj hočejo? smotani policist pa me ni posebej opozoril na to, sodnik za prekrške pa mi tudi ni prisluhnil, p. jim m.

Spoštovani,

Ponovno sem na forumu, prebiram skupne zadeve….

Ker sta mi ga Suzana G. in g Luka Rupnik, veliko pojasnila že v predhodnem pisanju o mojih težavah in nejasnosti.
Torej 24.10.2012 so mi odvzeli vozniško dovoljenje zaradi alkohola, v (Domžale).
V času med 30.10.2012 in 28.1.2013 sem opravila zdravniški pregled, na okrajno sodišče v Domžalah podala predlog za vrnitev začasno odvzetega VD, ( VD sem prejela na Upravni enoti), opravila Edukacijske delavnice, poslala okrajnem sodišču v Domžale).
15.1.2013 sem prejela SKLEP;
Okrajno sodišče v Ljubljani, Oddelek za prekrške,
Sklenilo
I. lealea imetnica veljavnega VD serijska št…..izreče se prenehanje veljavnosti VD, za vse kategorije motornih vozil, ki so bile vpisane na dan storjenega prekrška, ko je storilka dosegla 18. kazenskih točk.
II. Storilka je dolžna plačati sodno takso, ki bo odmerjena po pravnomočnosti sklepa.
v PRAVNEM POUKU;
– zoper sklepa lahko vložim pritožbo na Višje sodišče v Ljubljani,(nimam podlage, saj sem storila prekršek,kar sem in še vedno obžalujem, kazen 1200 eur plačala, 200 eur sodnih stroškov za okrajno sodišče v Domžalah, plačala Zdravniški pregled in edukacikske dlavnice, torej nimam podlage za ugovor oz. pritožbo.
v zadnjem stavku je; Pouk o možnosti, pogojih in roku za vložitev predloga za dolžitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD.
Torej ne razumem, a naj počakam 8 dni po preteku tega sklepa, da so sklep pravnomočen,
Kdaj lahko koristim možnost, da vložim predlog za dolžitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD.
Prosim za razlago in pomoč- a predlog pišem in pošljem na Okrajno sodišče v Ljubljani, ker sem zadnji sklep prejela iz Ljubljane in ne iz okrajnega sodišča v Domžalah, kamor sem do sedaj pošiljala dopise ni vplačila.
Prosim za pomoč in razlago, če je kdo od forumov-cev že šel skozi ta postopek, vsekakor bom posebej vesela odgovora ge. Suzane G. in g. Luka Rupnik.
Že naprej se vsem skupaj zahvaljujem.
lealea

Pozdravljeni, čim prej oddajte predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. skupaj z kontrolnim zdravniškim pregledom. Menim, da ga je potrebno vložiti na Okrajno sodišče v Domžalah. Če prav razumem se je postopek prenehanja veljavnosti v.d. oz. sojenja vodil v Domžalah. Možnost pritožbe pa je na Višjem sodišču v Lj. Kolikor vem Domžale nimajo Višjega sodišča zato je ugovor možen na Višjem v sod. Lj. Za točen odgovor mi pošljite scan sodbe na mail prosim. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Spoštovani g. Luka Rupnik,
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor, moram napisati, da sem se zmotila v datumu, pošto sem prejela v soboto 15.2.2013,
Tokrat sem pošto prejela iz Ljubljane ( je možno, ker sem doma oz. prijavljena v Ljubljani in so mi kazenske točke vpisane v registru UE Ljubljana) in ne iz Domžal kjer sem storila prekršek.
Vse do zadnje prejete pošiljke sem kontakti-rala z Okrajnim sodiščem v Domžalah.
Vsekakor po vsem tem imam namen vložiti .predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. a bega me kar ne vem, kam naj pošto naslovim na Okrajno sodišče v Domžale na g. sodnika, ki je do sedaj obravnaval moj prekršek in še na Okrajno sodišče v Ljubljano k sodnici od katere sem prejela zadnji sklep.
prosim za pomoč in nasvet.
Hvala lepa ,

S spoštljivimi pozdravi,
lealea

Pozdravljeni, imate časa 23 dni (8dni za pravnomočnost+15dni za odlog) od prejema pošte o prenehanju v.d. Sam bi poslal na Domžalsko sodišče. Kot sem navedel za točno pomoč potrebujem sklep. Lp

Spoštovani,

če ste prijavljeni v Ljubljani, je za odločanje o prenehanju veljavnosti VD pristojno Ljubljansko soidšče in tja naslovite svoj predlog. V predlogu ponovno podrobno opišite zakaj vam je vozniško dovoljenje potrebno in priložite tudi kakšne dokaze (če jih imate) – npr. da vozniško potrebujete v službi ipd. Če ste že zaprosili za vrnitev začasno odvzetega VD in takrat predložiti zdravniško spričevalo, vam tega ni treba ponovno prilagati, v predlogu le napišite, da ste ga že predložili v postopku pred Okrajnim soidščem v Domžalah. Da lahko soidšče o predlogu odloči, mora sklep o prenehanju VD najprej postati pravnomočen. Zato po prejemu sklepa o prenehanju VD počakajte 8 dni in potem v roku 15 dni vložite predlog.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Pozdravljeni, jaz imam tu vprašanje za ga. Suzano G. Torej zakaj je Domžalsko sodišče najprej obravnavalo zadevo od ga. lealea in ne Ljubljansko? Hvala za odg. Lp

Pozdravljeni,

ker je za obravnavanje prekrška pristojno sodišče, na območju katerega je bil prekršek storjen, za odločanje o prenehanju veljavnosti VD pa sodišče po stalnem oziroma začasnem prebivališču storilca.

Lep pozdrav,

Suzana G

Pozdravljeni ga.Suzana in g. Luka,

Hvala za pojasnila, upoštevala sem nasvete obeh,26.2.2013 sem po priporočeni pošti poslala na okrajno sodišče v Domžale predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD skupaj z sklepom okrajnega sodišča iz Ljubljane v dveh izvodih. Predlog sem spisala po resnici podobno kot za vrnitev začasno odvzetega VD.
Drugo pošto sem osebno odnesla na okrajno sodišče v Ljubljano – Mala ulico 3, v dveh primerih sem spisala predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD zraven pa priložila vse kopije ki sem jih v postopku pošiljala na okrajno sodišče v Domžale: zdravniško potrdilo, potrdilo o opravljenih urah edukacijske delavnice, z vsemi sklepi iz okrajnega sodišča v Domžalah. Celoten kup papirja sem predala v vložišče in čakam……..odgovor.
A.. ja …naj še omenim, danes sem prejela pravnomočen sklep z sodno takso 30 eur iz okrajnega sodišča v Ljubljani.
Vsekakor bom poročala kako se bo zadeva razpletla……
Zahvaljujem se vam za vsa pojasnila,
S spoštljivimi pozdravi,
lealea

Spoštovani!
Pred enim tednom mi je ob kontroli policista test pokazal 0, 82 mg alkohola v litru izdihanega zraka.Vozniško dovoljenje mi ni bilo začasno odvzeto, ker ga nisem imel pri sebi. Na policijskem obvestilu piše, da imam prepoved nadaljne vožnje.Do sedaj nisem imel še nobenega prometnega prekrška. Dobil sem že vabilo na sodno obravnavo (20.3. – 1200 evrov kazni, 18 kazenskih točk)
Zanima me:
– ali lahko vozim do sodne obravnave
– kako naj se zagovarjam, čeprav vem, da mi bo vozniško dovoljenje verjetno odvzeto
– ali imam kasneje možnost napisati prošnjo za začasen odvzem (sem brezposelna oseba in v. d.nujno ne
potrebujem)
– kdo sestavi prošnjo za vrnitev vozniškega dovoljenja – kaj vse mora vsebovati?

Hvala za odgovor, pozdrav Matija

Pozdravljeni, ne smete se voziti, ker imate prepoved vožnje. Težko se boste zagovarjali nimam ideje kako. Povejte po resnici kako je bilo. Ko oz. če boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. lahko oddate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. z kontrolnim zdravniškim pregledom ne glede na to, da ste brezposelni. Prošnjo lahko sestavite sami, kar je najceneje, lahko odvetnik ali mi. Odvetniki imajo svoje tarife in ne vem koliko stanejo te zadeve. Za nadalnje info me kontaktirjate na mail. Lp

Spoštovani,

ker vam je bila prepovedana nadaljna vožnja v cestnem prometu ne smete voziti vozila. S strani sodišča boste prejeli tudi sklep o začasnem odvzemu VD. Na zaslišanju, če ste podpisali zapisnik o preizkusu alkoholiziranosti, povejte po resnici. Sodnika na zaslišanju lahko povprašate glede predloga za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja, vendar ni nujno, da ga boste dobili nazaj, če ne boste mogli izkazati, da vam je VD v vsakdanjem življenju nujno potrebno. To je odvisno od presoje sodnika, ki obravnava vašo zadevo. Prošnjo napišite kar sami in konkretno opišite zakaj menite, da bi vam sodišče moralo VD vrniti pred pravnomočnostjo sodbe o prekršku. V vsakem primeru pa morate pred tem opraviti kontrolni zdravstveni pregled, saj je zdravniško spričevalo pogoj, da sodišče o vašem predlogu sploh vsebinsko odloči.

Lep pozdrav,

Suzana G

Pozdravljeni, vsi skupaj.

Moja situacija je podobna, a vendar drugačna. 28.5.2013 sem z velikim presenčenjem od sodišča prejel sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Presenečen pa sem bil zato, ker tega nikakor nisem pričakoval. Kazenske točke sem si “nabral” po naslednjem vrstnem redu:

1. Dne 9.11.2010 sem se peljal proti domu in cca 200m od hiše se mi je v bok avta zaletela srna. Sam sem klical policiste in zavedal sem se, da bom moral “pihati”, ampak sem bil prepričan, da nisem spil dovolj, da bi mi alkotest kaj pokazal. Izkazalo se je za nasprotno, napihal sem 0,35mg/l in si s tem prislužil 7 KT in 500€ kazni. Do včeraj sem bil preprčan, da se te KT brišejo po dveh letih.

2. Dne 11.11.2011 sem se peljal proti domu in so me cca 2,5km od doma ustavili policisti. Seveda sem moral opraviti preizkus, ki je pokazal 0,30mg/l in policist mi je v tem primeru priznal tudi toleranco aparata in s tem (žal le ustno) 0,25mg/l, kar pa je še vedno preveč in prislužil sem si še 8 KT in 600€ kazni.

Kmalu za tem (14.3.2012) sem šel po nasvetu s 3. točke plačilnega naloga, na zdravstveni pregled s svetovanjem in ga tudi opravil, vendar zbijanja KT nisem nikoli uveljavljal. Moja dva rezultata alkotestov sta namreč tako majhna, da za njiju ni potrebna udeležba v rehabilitacijskih programih, mnenje osebnega zdravnika naj bi bilo dovolj.

3. Dne 17.3.2013 pa sem naletel še na radar in pokasiral 3 KT. Poleg tega sem (zopet) opravljal preizkus alkohola, ki je pokazal 0,0mg/l.

Trenutno sem torej v situaciji, ki se po mojem ne bi smela zgoditi:
– imam 18 KT, po mojem bi jih moral imeti 11
– imam potrdilo osebnega zdravnika za zbijanje 4 KT, ki pa ga nisem predložil, in ne vem, če mi sedaj sploh lahko kako pomaga
– novela novega zakona predvideva skrajševanje trajanja KT tudi za nazaj, toraj če nekako odlašam do 13. (ali 14.) junija, bi se mi morale brisati KT iz prve točke, za katere sem smatral, da so že brisane. Kaj se zgodi, če KT zastarajo med postopkom?
– predlogu naj bi moral priložiti zdravniško spričevalo o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu. A ga res moram narediti glede na mojo nizko stopnjo izmerjenega alkohola ali je še vedno dovolj svetovanje in pregled pri osebnem zdravniku?

Za kakršen koli predlog ali komentar se najlepše zahvaljujem.

Lep pozdrav,
Srečko

Spoštovani slavric,

zaenkrat je tako, da se točke brišejo šele po treh letih od pravnomočnosti, v vašem primeru bi se vam prve točke brisale šele konec leta 2013.

Tako je število točk pravilno. Zdravniško potrdilo o opravljenem pregledu s svetovanjem vam je veljalo le tri mesece in če ste pregled opravili 14. 3. 2012, vi ga morali uveljaviti do 14. 6. 2012. Danes vam to potrdilo ne velja več.

Novela Zakona sicer res predvideva, da se bodo kazenske točke vrisale po dveh letih, vendar to za vas ne velja, ker je bil sklep o prenehanju veljavnosti že izdan. Torej vam zavlačevanje nič ne koristi. KT med postopkom prenehanja veljavnosti VD ne morejo zastarati.

Ko ste prejeli sklep o prenehanju veljavnosti VD, je nepomembno zakaj ste KT dobili in za kakšne prekrške. V vsakem primeru morate, če želite da sodišče prenehanja veljavnosti VD ne izvrši, pravočasno podati predlog in temu predlogu priložiti zdravniško potrdilo o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu. Drugi pregledi ne zadoščajo in jih je nesmiselno opravljati.

Zato: vaš sklep je popolnoma zakonito in pravilno izdan, opravite kontrolni zdravstveni pregled in v roku 15 dni od pravnomočnosti sklepa vložite predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD, v katerem zelo podrobno opišite zakaj VD potrebujete. Le tako imate možnost da obdržitve vaše VD.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Pozdravljeni, se pridružujem komentarju in navodilom ga. Suzane G. Drugače ne bo šlo. Lp

Spoštovani.

Najlepša hvala za vaš odgovor. Se bom kar prijavil na zdravniški pregled, ni kaj. Zanima pa me le še to, kaj se zgodi s točkami v primeru, da mi VD ne odvzamejo. Se tem točkam vseeno skrajša trajanje iz treh na dve leti, kljub temu, da bom imel verjetno eno leto VD pogojno? To sicer ni tako zelo pomembno, zanima pa me, pri čem bom z novo novelo zakona.
Zavedam se, da bom moral zelo paziti, še bolj, kot do sedaj. V treh letih je res enostavno nabrati teh 18 točk.

Še enkrat se vam najlepše zahvaljujem in vam želim lep dan.

Srečko

Spoštovani,

če vam bo sodišče s sklepom odložilo izvršitev prenehanja veljavnosti VD, vam bo določilo pogojno dobo, v kateri ne smete storiti hujšega prekrška (to je praktično vsak prekršek, kjer so predpisane KT). KT ostanejo vpisane ves čas preizkusne dobe in še eno leto po tem, ker sodišče šele po poteku enega leta od izteka preizkusne dobe dokončno odloči o prenehanju veljavnosti vašega VD. Če v tem času ne boste storili hujšega prekrška in boste izpolnili vse obveznosti, ki vam jih bo sodišče naložilo v sklepu, se vam bodo po pravnomočnosti sklepa o dokončni odločitvi o prenehanju veljavnosti VD izbrisale vse KT razen tistih, ki jih boste zbrali v času po poteku preizkusne dobe. Tiste ostanejo vpisane dokler ni pogojev za njihov izbris (po novem bo to dve leti), če seveda spet ne zberete 18 KT.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Spoštovani.

Še enkrat hvala lepa za razlago. Stvari so mi sedaj mnogo bolj jasne.
Če sem prav razumel zakon, je hujši prekršek tisti, za katerega dobiš 700+ EUR kazni IN KT ali pa prekršek, kjer dobiš prepoved vožnje motornega vozila. Takega prekrška pa tudi do sedaj še nisem storil, tako da ne bi smel biti problem ostati nekaznovan vso preizkusno dobo. Poleg tega bo vedno čista 0,0 za volanom, ker je res brez smisla dobivati KT za tako minimalne prekrške, kot je npr. 0,25mg/l alkohola.

Vsaka šola nekaj stane.

Še enkrat hvala lepa in lep dan.

Srečko

Spoštovani,

od 14. 6. 2013 se bo kot hujši prekršek upoštevalo prekršek, pri katerem so predpisane vsaj 3 kazenske točke ali prepoved vožnje motornega vozila ne glede na višino globe. To pa je že prekršek prekoračitve hitrosti v naselju za več kot 10 km/h oziroma praktično vsak prekršek pri katerem so predpisane KT. Pogoji kot ste jih navedli pa veljajo le za zaseg motornega vozila.

Lep pozdrav,

Suzana G.

l.p v soboto 31.6 2013 sem z os. vozilom napihal 1.33miligrama alkohola v izdihanem zraku zanima me ali imam možnost da mi sodišče odloži prenehanje VD hvala

Pozdravljeni, imate možnost za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Lp

nisem zasledil odgovora na to, prosim lepo-.

potemtakem je prav beden, spet nelogičen in totalno po nepotrebnem kompliciran zakon, če se v vsakem primeru izgubi v.d. zakaj pa naj grem na pregled, če zgubim v.d., pol raje odklonim in sem na istem. potem je ta pregled brez veze, samo dodatno delo in čas za zdravnike in policista, pa še ti izgubiš na času, pa sramota, da te policija pelje, pa še potrjeno je, da si pozitiven..če pa ne greš, pa vsaj ne vedo 100%,če4 si dejansko + ali ne, pa še na času dobiš+nekaj dostojanstva.
jao, kako bedno!
in nasploh so nekateri zakoni (ne samo zvcp) tako bedni, nemoralni in nehumani, da bog pomagaj…bog pomagaj tistemu, ki si je izmislil take zakone…takoj na zdravljenje s takšnimi ljudmi!

hvala, lp

New Report

Close