odvzem

Pozdravljeni, kazen je zaseg tablic in prepoved vožnje s takim vozilom in mislim, da 500€ globe. Kazen za krajo tablic se vodi kot kaznivo dejanje in se zagovarjate pred sodnikom za tatvino. Kakšne so kazni mi ni znano. Kraja spadajo pod kazenski zakonik. Lp

Jockooo
35. člen Zakona o motronih vozilih pravi:
(1) Registrske tablice, izdane za označitev vozila, so vezane na vozilo. Oznako registrske tablice je mogoče na posebno zahtevo izbrati po lastni želji. Registrske tablice z izbranim delom oznake so vezane na lastnika vozila.
(2) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki uporabi registrske tablice na vozilu, za katero niso bile izdane.
Lp,
Tina

Pozdravljeni!!!
Sem voznik povratnik in so me pred 2 meseca ustavili in sem napihal 0,56, kar mi je sledil že znani postopek in sem dobil VD nazaj + vse kar je sledilo! Pred kratkim pa sem praznoval roj.dan in posledično smo malo preveč nazdravili in po odhodu domov ponovno naletel na kontrolo in seveda napihal 0,76!! Smola!
Zanima me lepo prosim kaj mi sledi, ali obstaja kakšen kanček da nebom izgubil VD? Ali obstaja kakšen predlog da sam predlaga določen ukrep v zagotovilo da se to nebi več zgodilo?
Moram pa povdarit da vozim že 20 let in nisem NIKOLI imel prometne in nikoli koga poškodoval v prometu!
Hvala za odgovor in lep miren dan še naprej!
Pozdravljeni, žal ne obstaja postopek, ki bi omogočal ponoven odlog prenehanja veljavnosti v.d. Sedaj ste odvisni od sodišča ali Vam bo izreklo kazen prenehanja veljavnosti v.d. ali ne. Lp

Pozdravljeni !
Mojemu fantu so pred mesecem dni vrnili odvzet izpit in ga je dobil nazaj pogojno… Nikjer na sklepu ni napisano kako dolgo ga ima pogojno.. Ob odvzetju izpita je dobil kazen 900€ in 16 kazenskih točk..
Pred kratkim ga je ustavila policija in je spet dobil 3 kazenske točke.. torej skupaj ima 19 kazenskih točk.
Aja pa še mlad voznik je..
Kaj lahko izgubi izpit, ker kolikor vem je za odvzem izpita potrebnih samo 18 pik???
Pozdravljeni, t.i. pogojna traja od 6 mes. do 24 mes., na sklepu verjetno piše vrnitev začasno odvzetega v.d. Glede na napisano menim, da bo izgubil v.d. Če prav razumem je pred mesecem storil prekršek za 16 k.t. in so mu začasno odvzeli v.d. Nato so mu ga vrnili. In med tem stroil še en prekršek za 3 k.t.? Za točen odgovor bi moral vedeti ali je že imel zaslišanje na sodišču? Torej ali je že dobil sodbo o prenehanju veljavnosti v.d. in je nato vložil predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. t.i. pogojni odvzem ali je dobil le začasno vrnjeno v.d. in čaka na sodbo? Glede na to, da je voznik začetnik in ima dva prekrška zaporedoma ni najboljše izhodišče. Lp

Da vam odgovorim..
Fantu so zaradi prejšnjega prekrška začasno odvzeli v.d. Vrnjenega je dobil pogojno.. In od pogojno vrnjenega v.d. je minilo 3 tedne ko je spet naredil prekršek.. zaradi tega prekrška je dobil nove 3 k.t. Policija mu ni odvzela v.d. prav tako še ni dobil sklepa od sodišča oz. povabila na zagovor.
Zanima me torej če lahko izgubi vozniško dovoljenje?? In če so se mu slučajno izbrisale k.t. z narejenim zdravniškim spričevalom in edukacijskimi delavnicami??

Zdravo!
Lepo bi prosila, če mi lahko kdo pove, kaj se zgodi z odvzetim avtom večkratnemu prekrškarju, ki sicer ni lastnik tega vozila oz. če ga vsaj lastnik lahko dobi nazaj in kdaj?
Sprašujem namesto prijatelja, ki so mu odvzeli VD nekaj časa nazaj in sedaj še avto, ker se je bučman vozil naprej kar brez izpita?
Sicer pa je avto last njegove matere, ki pa je upokojenka in je imela pred kratkim tudi zelo hudega raka, zaradi katerega so ji z operacijo izrezali eno oko. Vem,da se sliši grozno,ampak me zanima,če gospa lahko vseeno prevzame svoje vozilo, kljub temu,da zaradi operacije ni zmožna več voziti, čeprav vozniškega še ima.. Vseeno je to njeno vozilo, zato me zanima kako, kje in kdaj bi ga lahko dobila nazaj, saj ga namerava prodati.
Najlepša hvala za odgovor in lepo pozdravljeni vsi prisotni.
Marina
Pozdravljeni, vsekakor lahko lastnik predlaga sodišču za vrnitev vozila. Stvar sodišča je ali sledi predlogu ali ne. Lp

Pozdravljeni!
Mene pa zanima sledeče. Dne 6.11.2013 so mi bile iz strani sodišča dodeljene KT (18) kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja. Pošto s sklepom sem dobila okrog 10 dni kasneje, v sklepu pa je bila navedena višina globe, ki jo moram poravnati + dodeljeno število kazenskih točk. V času postopka mi vozniška ni bila začasno odvzeta, zaradi česar takrat tudi nisem opravljala kontrolnega zdravniškega pregleda.
Sklepa o prenehanju veljavnosti VD še nisem prejela, niti ne vem ali ga moram, ali je to ta sklep iz strani sodišča. V njem ni navedeno prenehanje veljavnosti ali kaj podobnega.
Bojim se, da bom zamudila kakšne roke za vložitev vloge za “pogojni izpit”. Niti ne vem, ali se trenutno še lahko vozim ali ne, da ne bo posledica odvzem vozila zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja. Ali še sploh dobim kakšno pošto, ker če je ta sklep iz strani sodišča edino potem sem najbrž zamudila vse roke.
Hvala za čimprejšnji odgovor.
Pozdravljeni, če vam niso odvzeli v.d. se lahko vozite do pravnomočnosti sodbe oz. če boste vlagali predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. se lahko vozite do pravnomočne odločitve sodišča glede ugoditve predloga. Dobili boste sklep o prenehanju veljavnosti v.d. na ta sklep vlagate predelog za odlog. Lp

Pozdravljeni.
Lansko leto v aprilu 2013 so me ustavili policisti in mi odredili strokovni zdravniski pregled. Ta pregled sem sicer opravil dobil nazaj v.d. in se odpeljal domov dokler niso prisli izvidi in so mi v krvi nasli thc ter sem dobil 18kt ter odvzem vozniske. Kontrolnega zdravniskega pregleda nisem opravljal sem pa po šestih mesecih dobil v.d. nazaj in se vozil vse do decembra 2013 ko sem dobil odločbo o prenehanju v.d. in, da se to zabelezi v register. Sedaj sem se odlocil, da grem ponovno delat voznisko na novo in ce prav razumem moram najprej opravit zdravniski pregled plus kaj razen tega moram se opravit ali je dovolj sam pregled saj je od tega minilo ze skoraj leto dni in nimam vec niti prepovedi.
Pa se nekaj kar me skrbi je kaj ce bodo na zdravniskem nasli nekaj vrednosti thc v krvi saj kolikor vem ta rabi vsaj tri mesece, da se kri precisti in ta ni vec prisoten v krvi ali mora biti vsebnost nič…
Odkrito povem sem kadil marihuano tudi za navo leto in me sedaj skrbi, da zdravniskega nebom opravil.
Hvala za pojasnila in odgovore.
lp.
Pozdravljeni, opraviti boste kontrolni zdravniški pregled. Glede na rezultate vam bodo naložili udeležbo na delavnicah ali drugih tečajih. KAj se zgodi če najdejo thc v krvi ne vem. Pozanimajte se pri zdarvniku. Lp

Spoštovani!
Jaz pa imam eno vprašanje! Mojega partnerja so ustavili policisti in je napihal, zelo veliko. Seveda so mu vzeli začasno vozniško in čakamo sedaj pošto. Zanima me pa neslednje: ker mu grozi odvzem izpita in pridobitev 18 pk, ali ima v vsakem primeru sodnika za prekrške, ali lahko kar avtomatsko odvzamejo izpit?
Lep pozdrav!
Pozdravljeni, glede na navedeno bo imel zaslišanje pred sodnikom, kjer bodo ugotovili dejstva in nato izdali sodbo o prenehanju veljavnosti v.d. Lp

Pozdravljeni, res je kakor sodnik odloči, vendar se mora tudi sodnik ravnati po zakonu. Na ta rezultat bi morala biti izdana sodba, ki bi govorila o izreku 18 k.t. in posledično prenehanje veljabvnosti v.d. Na sklep o prenehanju veljavnosti v.d. lahko vlagate predlog za odlog. Po domače za t.i. pogojni odvzem. In če sodišče sledi/ugodi predlogu bo partner na t.i. pogojnem. Kar pomeni, da se bo lahko vozil vendar ne bo smel storiti hujšega prekrška. Torej v tem primeru se lahko obdrži v.d. Verjetno ste to mislili? Lp