Najdi forum

odvzem

Me pa še nekaj zanima. Predlog za odlog se vloži po opravljenem postopku pri sodniku za prekrške, ali se mora prej, preden ima sodnika za prekrške? Hvala.

Lp

Pozdravljeni, predlog se vlaga po prejemu in pravnomočnosti sklepa o prenehanju veljavnosti v.d. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Lepo pozdravljeni! Jaz sem pred letom in pol napihal in sem zacasno izgubil v.d. potem sem opravil zdravniske preglede in edukacijske delavnice in potem so mi vrnili v.d. s tem da ne smem storiti vecjega prekrska v dobi dveh let.Toda v nedeljo sem povzrocil prometno nesreco in so mi v krvi našli preveliko kolicino alkohola. Sklepa še nisem dobil tako da me zanima kak je postopek da bi šel ponovno opravljati izpit oz. koliko časa le tega ne bom smel opravljati in če obstaja kaksen način da bi izpit ohranil kot v prvem primeru prvega odvzema.Hvala vam za odgovore in Lep pozdrav

Pozdravljeni, še vedno oz. ponovno lahko vlagate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d., vendar je možnosti za uspeh malo.
Za ponovo pridobivanje v.d., boste morali opraviti kontrolni zdr. pregled in delavnice, nato se morate udeležiti tečaja cpp, opraviti teoretičen del izpita na izpitnem centru in opraviti min. 22 ur vožnje skupaj z izpitom pred komisijo. Ko uspešno opravite praktični del izpita, pridobite v.d., vendar ne pred potekom prepovedi, ki bo navedena v sodbi. Torej vse našteto lahko opravite, le do izdaje v.d ne bo prišlo pred iztekom prepovedi. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

[hr]
Lepo pozdravljeni! Jaz sem pred letom in pol napihal in sem zacasno izgubil v.d. potem sem opravil zdravniske preglede in edukacijske delavnice in potem so mi vrnili v.d. s tem da ne smem storiti vecjega prekrska v dobi dveh let.Toda v nedeljo sem povzrocil prometno nesreco in so mi v krvi našli preveliko kolicino alkohola. Sklepa še nisem dobil tako da me zanima kak je postopek da bi šel ponovno opravljati izpit oz. koliko časa le tega ne bom smel opravljati in če obstaja kaksen način da bi izpit ohranil kot v prvem primeru prvega odvzema.Hvala vam za odgovor
[hr]

Ok, vsak po svoje, vendar ne razumem – prvič napihaš, so sankcije, veš da ga ne smeš biksat, pol pa spet napihaš + prometna. Za moje pojme odvzet vozniško za vsaj 2 leti, pa brez pogojnih, pa začasnih in ne vem kakšnih variant. Kvečejmu na odvajanje od alkoholizma. Če te pa spet dobijo, pa v zapor. Ničelna toleranca.

lp

Če pomislim koliko enih živcev, poti, sekirancije, problemov in konec koncev tudi denarja me je stalo to, da sem s preveč alkohola sedel za volan in so me pri tem zasačili, mi na kraj pameti ne pride, da bi to še kdaj ponovil……, očitno nekaterim kazen ne pride do živega….., verjetno posledica dovolj polne denarnice in miselnosti, da se zaradi tega lahko požvižgaš na vse, no, pa ni tako……

Pišuka, naj ti bo to orenk šola!! SREČKO, da ni bilo telesnih poškodb!! Vse drugo se reši, preživi, plača!

Imam sina, ki je še bolj blentav kot ti. Kot sopotnik (17 let) je bil udelečen v PN in komaj preživel!

Potem naredi izpit in nam je v pol leta razbil novo R-Laguno! Sam kriv, neprilagojena hitrost! Smo potuškali, brez policije.

Potem so ga dobili pijanega (mladi voznik) v LJ – ob izpit. Okol 1200 € kazni.

Naredi še enkrat izpit (1500 €), si kupi z našo pomočjo Golfa top…… se zaleti v ograjo mostu, sredi noči. 3 pire v riti (ob izpit, ker je bil spet ‘mladi’)!
Plačilo vse sam pokasiral!: avto 4500 €, kazen 1200 €, odvoz…..300 €, ograja mostu 1200 €, sopotnik v vozilu lahke poškodbe, ni bil zavarovan 800 €, cel kup enih kuvert …..so kar prihajale… 500 €!!

Ponovno izpit 1500 €, varna vožnja 400 €, pregled pri psihiatru …400 € ….pa dokumenti novi, slikce, vožnja, čas…. 3/4 leta!

Zdaj ima spet izpit. Brez avta – dobi ga samo za na šiht, ker nima drugega prevoza. SIROTINJA je!! Zagonil je v petih letih 15 000 €!! BEDAK!!

UPAM, DA tebe in mojega sina SREČA PAMET! Do zdaj sta imela prekleto srečo! Zato nič jamrat – res pa vozit po pameti – VARNO! Srečno in da se ne bomo kdaj srečali na napačni strani …. LP.

(Če naš sin še 1x naredi štalo – ne bo več vozil !!!!!!)

alo.mene pa zanima kako je z brisanjem k.točk.kolegu so pred leti (2006)združili kazni in je dobil 17 k.točk in je od 2006 do zdaj brez prekrška oz.brez dodatnih k.točk.koliko točk se mu je zbrisalo do zdaj?
in še eno,2004 sem izgubil v.d. zaradi drog,kaj rabim zdaj,če hočem nazaj pridobiti v.d.?je isto kot pri takojšnjih povratnikih ali čas kaj spremeni?kaj je vse obveno narest?
Lep pozdrav

Pozdravljeni, k.t. se brišejo po dveh letih od pravnomočnosti prekrška. Kolegu so se že brisale.
Če želite ponovno pridobiti v.d. morate opraviti enako, kot ste ga opravljali prvič le prve pomoči ne rabite opravljati ponovno. Torej potrebujete kontrolni zdr. pregled, tečaj cpp, izpit iz cpp na izpitnem centru, min. 22 ur vožnje in opraviti morate izpitno vožnjo pred komisijo. Več na http://www.as-amtk.si pod zavihkom kako do izpita ali na 040/310-140. Lp

P.s. do 25.8.14 imam omejen dostop do neta, ker sem v tujini. Hvala za razmevanje.

aha,koliko kt pa se izbriše?vse pridobljene od prekrška ali?npr.dobiš 8kt in po dveh letih se izbrile vseh 8 ali?in,a potem ni potrebno pred izbrisom kt opravit varno vožnjo al neki takega.sem nekje bral,da se drugače kt ne brišejo.
in še za vd,a potem ne rabim hodit na te delavnice?in kako poteka ta kontrolni zdr.pregled?
hvala in LP

Pozdravljeni, po 2 letih se brišejo vse k.t. od prekrška. Obisk delavnic ali tečaja varne vožnje vam določi zdravnik. Glede pregleda se pozanimajte pri zdravniku. Lp

Zdravo!

Glede na to da imamo na tem forume strokovnjake in še vedno vse poteka dovolj anonimno me zanimajo sledeče informacije:

-Če narediš izpit kot voznik začetnik in se kasneje izkaže, da si povratnik. Ali gre za kaznivo dejanje?
-Kdaj se lahko eventuelno pokaže, da si voznik povratnik in ne začetnik? Pri izdaji dovoljenja? Kasnje?
-Če se izdajaš za voznika začetnika si pa povratnik. Kdo ve? Sistemski računalnik, Policija, Sodišča, Durs.
-Ali imajo sistemski računalniki združene podatke o vse voznikih, voznikih začetnikih in povratnikih? V Sloveniji v eno bazo.
-Kje bi se dejansko zataknilo če bi se izdajal za voznika začetnika bil bi pa povratnik.

Hvala za odgovore.

Lp, Zdravko

Pozdravljeni, podajam odg.
1. Če ste povratnik, izpit ne morete opravljaiti, kot začetnik, ker je to vidno na izpitnem centru. Torej tam pregledejo vse listine in vas prijavijo na opravljanje teorije ali pa ne, če nimate ustreznih listin. Tu pred vsem mislim na kontrolni zdr. pregled. Do kaznivega dejanja ne more priti razen če ste v.d. kupili, kot je to v zadnejm času aktualno. Če ste ga je to kaznivo dejanje. Drugače, ko ponovno opravite v.d. niste voznik začetnik, če je ta doba potekla že prej.
2. Odg. podan v prvem odg.
3. Kot navedeno se ne morete izdajati za voznika začetnika, razen če ste v.d. “kupili”-to bodo ugotovili (policija in upravna enota) in vas preganjali.
4. Računalniki imajo vse naštete podatke o voznikih in enotno evidenco.
5. Povsod, kjer sem navedel.

Lp

Glede na to da se na delavnice caka do 3mesece, ali lahko med tem opravljam ure vožnje, občinske pole, itd….

Pozdravljeni, žal ne morete opravlajti teoretičnega dela izpita, dokler ne opravite delavnic. Lp

Pozdravljeni.

Včeraj sem dobil sklep o zavrnitvi odložitve prenehanja veljavnosti VD. Ker sem v čakanju na odgovor ponovno storil prekršek, so mi le na podlagi tega zavrnili predlog. V tem času nisem vozil se pravi , da bo od tega že pol leta. Na višje sodišče se ni ma smisla pritoževati zato vas sprašujem kako naprej.
Zanima me sledeče:
1. Ali je sklep o zavrnitvi odloka vse kar so mi poslali iz sodišča ali še kaj sledi-sodba recimo?
2.Kdaj vem koliko časa mora in je preteklo, da lahko ponovno opravliam izpit (6mesecev)? V sklepu namreč ničesar drugega ne piše razn zavrnitve. Glede na to, da v drugem postopku nisem imel več začasno vrnjenega VD, je preteklo že skoraj 6 mesecev (starejši voznik cca 20 let).
3. A vse te info. izvem po opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu in tam napotene delavnice in kasneje na upravni enoti kdaj lahko ponovno opravljam Izpit?

V naprej se zahvaljujem za čim prejšni odgovor oz. če lahko koga kontaktiram, za podrobnejše informacije, da čim prej pričnem z nadaljnjim postopkom za ponovno pridobitvev Vd.

Grega

Pozdravljeni.

Včeraj sem dobil sklep o zavrnitvi odložitve prenehanja veljavnosti VD. Ker sem v čakanju na odgovor ponovno storil prekršek, so mi le na podlagi tega zavrnili predlog. V tem času nisem vozil se pravi , da bo od tega že pol leta. Na višje sodišče se ni ma smisla pritoževati zato vas sprašujem kako naprej.
Zanima me sledeče:
1. Ali je sklep o zavrnitvi odloka vse kar so mi poslali iz sodišča ali še kaj sledi-sodba recimo?
2.Kdaj vem koliko časa mora in je preteklo, da lahko ponovno opravliam izpit (6mesecev)? V sklepu namreč ničesar drugega ne piše razn zavrnitve. Glede na to, da v drugem postopku nisem imel več začasno vrnjenega VD, je preteklo že skoraj 6 mesecev (starejši voznik cca 20 let).
3. A vse te info. izvem po opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu in tam napotene delavnice in kasneje na upravni enoti kdaj lahko ponovno opravljam Izpit?

V naprej se zahvaljujem za čim prejšni odgovor oz. če lahko koga kontaktiram, za podrobnejše informacije, da čim prej pričnem z nadaljnjim postopkom za ponovno pridobitvev Vd.

Grega

Pozdravljeni, sklep o zavrnitvi odloga je vse. Ko postane pravnomočen ste brez veljavnega v.d. Sklep o prenehanju veljavnosti ste dobili pred vložitvijo predloga za odlog, ki je do odločitve oz. do pravnomočnega sklepa o zavrnitvi predloga za sam odlog o prenehanju velj. v.d. ustavljen. Če je zavrnjen obvelja sklep o prenehanju veljavnosti v.d. V pravnem pouku pišejo podrobnosti. Čas ponovne pridobitve v.d. bi moral pisati v sklepu ali obvestilu iz UE o prenehanju veljavnosti v.d. Če ne piše se pozanimajte na upravni enoti. Čas prepovedi ponovne pridobitve v.d. se šteje, ko se postopki zaključijo. Načeloma od pravnomočnosti sklepa o prenehanju veljavnosti v.d. Med tem časom lahko ponovno pridobite v.d. (opravite preglede, cpp, izp. vožnjo itd. ) le izdali vam ga ne bodo dokler ne preteča čas prepovedi. Za ponovno pridobitev v.d. se lahko obrnete na AMTK, http://www.as-amtk.si, 040/310-140.
Lp

pozdravljeni

pred dvema letoma sem napihal 0,99 nakar mi je sodišče izdalo pogojno kazen. pogojno kazen sem prekršil s tem da sem zapeljal na njivo in napihal 1,25. potem so mi vozniško vzeli in imel sem prepoved opravljanja izpita eno leto. letos maja sem ponovno naredil izpit in ta petek napihal 1,11. nisem mladi voznik. nimam nobene kt odkar sem ponovno naredil izpit. je mogoče da dobim ponovno pogojno kazen ker izpit res sluzbeno nujno potrebujem..

Pozdravljeni, imate možnost, da opravite kontrolni zdravniški pregled in vložite predlog za vrnitev začasno odvzetega v.d. Če bo sodišče sledilo predlogu vam ga bodo začano vrnili se boste lahko vozili do zaključka postopka. Verjetno bo sledilo zaslišanje (ni nujno lahko boste pozvani, da podate izjavo o okoliščina t.i. pisni zagovor), kjer bodo ugotovili, da ste storili prekršek za min. globo 1200€ in izrek 18 k.t., ter posledično prenehanje veljavnosti v.d. Na sklep o prenehanju veljavnosti v.d. se lahko vlaga predlog za odlog prenehanja veljavnosti oz. za t.i. pogojni odvzem, kot ste že storili v preteklih dogodokih. Glede na navedeno izgledi, da obdržite v.d. niso najboljši. Vsekakor je vredno poizkusiti. Lp

Pozdravljeni,

leta 2012 so mi prvič odobrili predlog za odlog prenehanja veljavnosti vozniškega dokumenta in sem se po tistem tudi držala pravil in nisem vozila pod vplivom alkohola, po enoletnem pogojnem preizkusu so se mi zbrisale vse točke in sem izpit v celoti dobila nazaj. Sedaj pa, po enem letu odkar se je končala pogojna preizkušnja, pa so me zopet dobili in sem napihala, tokrat v drugačnih okoliščinah, saj sem sedla za volan zaradi tega, ker sem želela pomoči prijateljici, katera ni bila sposobna hoditi, in sem jo zato odpeljala domov, nakar so me ustavili in začasno odvzeli izpit.
Zanima me, ali je kakšna možnost, da izpit SPET dobim pogojno nazaj? Kajti prvič sem bila res neodgovorna, tokrat pa se je šlo za pomoč sočloveku … Nisem imela namena voziti tisti večer, je pa bil razplet dogodkov tak, da sem bila neke vrste primorana v to, saj sem se počutila odgovorno za prijateljico.

Hvala v naprej, v upanju na Vaš odgovor …

Pozdravljeni, imate možnost spet zaporsiti za t.i. pogojno obdržanje v.d. Vendar je stvar odločitve sodlišča ali bo predlogu ugodilo. Postopek je enak kot prvič. Torej kont. zdr. pregled itd… Lp

Pozdravljeni,
Pred tednom dni so me ustavili policisti in napihal sem 0,71. Danes, 17.11.2014 sem od sodišča prejel sklep o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja. Ta sklep bo pravnomočen v 15 dneh in v tem času moram plačati sodno takso. Zraven sem dobil tudi vabilo na zaslišanje in sicer 8.12.2014. Zanima me v kolikem času moram vložiti predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja (17.11.2014 prejel sklep), saj imam kontrolni zdravniški pregled 27.11.2014. Zanima me tudi kdaj bom dobil plačilo kazni.

Hvala in lep pozdrav,
Matjaž

Pozdravljeni, ponavadi roka za oddajo predloga za vrnitev začasno odvzetega v.d. ni oz. lahko predlog oddate do zaključka postopka o prenehanju veljavnosti v.d. Menim, da imate v pravnem pouku napisan rok za ugovor, kar pa je druga zadeva. Predlog za vrnitev začasno odvzetega v.d. lahko vlagate kadarkoli do zaključka postopka skupaj z izvirnikom kontrolnega zdravniškega pregleda. Kazni boste dobili po zaslišanju oz. ob izdaji sodbe. Lp

Pozdravljeni, 10.12. sem prejel sklep da se mi vrne začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sodbo kjer je izrečena globa 1200,00 in 18 kaz. točk in poziv za plačilo sodne takse. Globo in takso moram plačati v 15 dneh od pravnomočnosti sodbe (rok za pritožbo je 8 dni ). Sodba je bila napisana 9.12. jaz pa sem jo prejel 10.12. Od kdaj naprej se šteje 15 dnevni rok in ali se štejejo zraven tudi sobote in nedelje. 16.12. sem na sodišče poslal vlogo za plačilo globe na obroke vendar 22.12. še nisem dobil odgovora, zato me je strah da nebi zamudil 15 dnevni rok.
Zanima pa me tudi nadaljni postopek. Opraviti moram edukcijsko delavnico vendar ne vem kdaj.

Hvala in lep pozdrav, Matjaž.

Pozdravljeni, rok za pravnomočnost se šteje od naslednjega dne dalje, ko ste prejeki sodbo. Torej v vašem primeru od 11.12.14 dalje. Sodba je postala pravnomočna 18.12.14, če ni nihče ugovarjal. Nadalje, od 18.12.14 imate 15 dni časa za plačilo globe in takse. To je do 2.1.15. Štejejo se vsi dnevi. Edukacijsko delavnico morate opravite čim prej. Sicer pri začasno odvzetem v.d. to ne igra vloge, igralo jo bo potem, če vam bodo ugodili odlog prenehanja veljavnosti v.d. Po tem boste pozvani, da dostavite potrdilo o opravljeni delavnici. Lp

Živjo mene pa zanima, če mogoče ve kakšni testi se opravljajo pri “psiho testih” To je varjanta IQ?

Pozdravljeni, ne opravlja se IQ test temveč psiho test in le ta ne zajema IQ testa. Ker pa nisem seznanjen kaj točno zajema predlagam, da se pozanimate pri psihologu za točne info. Lp

New Report

Close