odvzem
Po pogovoru s psihologom boste prerisovali razno razne like, črtice, krogce, osebno sem za moment pomislil ali sem zrel za sprejem v norišnico, zraven dobite tudi vprašalnik z raznoraznimi vprašanji, verjemite, ne boste se počutili ravno najbolje, zame osebno je bilo tisto precej ponižujoče…temu sledi še test odzivnosti refleksov.

Prečrtaš napačno slikico, v glavi za to rabiš malo logike in očala, če si napol slep. Drugače pa je zelo preprosto. Potem v drugem delu pa izbiraš tiste slikice, ki so razporejene v vrsto in so njim enake zgoraj nastavljene, da jih izbereš. Tako, da tudi samomorilci, ki so se hoteli že ubiti gredo skozi. Nič bati.

Lep ppoozdrav!
V ppetek 7.8 sem v ljublani kot mladi voznik napihal 0.48.mi je policist zacasno odzvel izpit sedaj me caka sodnik.zanima me koliko imam moznosti da dobim oogojni odvzem izpita, avto rabim vsakodnevno saj sem avtomehanik, da nebi bil vec mladi voznik mi je mankalo pou leta . Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem
Pozdravljeni, na sklep o prenehanju veljavnosti v.d. lahko vložimo predlog za odlog prenhanja veljavnosti oz. za t.i. pogojni odvzem. Če sodišče predlogu sledi vam odredijo od 6mes. do 24 mes. pogojne dobe v kateri se lahko vozite ne smete pa storiti hujšega prometnega prekrška. Lažje pomagam, če vidim listine. Morda je naj bolje, da me kontaktirate na mail. Lp

Pozravljeni,
ponovno moram opraviti v.d.
Januarja 2014 sem napihal in nato zaprosil za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti v.d. in opravil psihosoc. delavnice…
Tik pred iztekom poizkusne dobe so me ustavili zaradi rahle prekoračitve hitrosti. Dobil sem kazen in tri točke, kar se smatra za hujši prekršek in posledično ostal brez izpita. Ali moram za ponovno pridobitev zaradi teh treh točk na varno vožnjo (enkrat prejšnjič sem jo sicer že opravu) ali mi zadostujejo p.s. delavnice ki sem jih opravil za pogojno, saj mi je bilo v.d. odvzeto zaradi alkohola? Ali se ševedno da vozniško opravljati pred iztekom prepovedi in ga po tem samo dvigniti?
Lepa hvala
LP
Pozdravljeni, ko boste ponovno opravljali vozniški izpit boste potrebovali nov kontrolni, zdravniški pregled. Ko boste opravljali pregled vas bodo ponovno napotili na delavnice in tečaje. Verjetno boste dobili psihosocialno delavnico ali svetovanje. V.d lahko opravite in ga dvignete po poteku prepovedi. Lp

Pozdravljeni! Ravnokar mi je sestra povedala da so jo ustavili zaradi vijuganja in zaviranja med voznjo. Opravili so ji pregled ki je pokazal thc. strokovni pregled je odklonila. Ker je mladi voznik vozi sele kaksnega pol leta me zanima ali ji bodo odvzeli voznisko in kdaj gre izpit lahko opravljati ponovno? Zaradi sluzbe se mora voziti iz lj v domzale tako da me zanima kaj se lahko zgodi ce vseeno vozi brez vozniske saj kot jo poznam zagotovo bo
Najlepsa hvala
Pozdravljeni, sestra bo načeloma dobila poziv na zaslišanje na sodišču, kjer bodo ugotovili, da je strila prekršek za izrek 18 kazenskih točk in posledično prenehanje veljavnosti v.d. Ponovno ga bo lahko pridobila čez pol leta oz. opravi ga lahko že prej vendar ji ga ne bodo izdali pred potekom pol leta. Splača pa se ji opraviti kontrolni zdravniški pregled in lahko podamo vlogo za t.i. pogojno obdržanje v.d. Kar pomeni, da ga ne rabila ponovno opravljati ampak bo dobila od 6mes. do 24mes. pogojne dobe, v kateri se bo lahko vozila ne bo pa smela storiti hujšegga prekrška. Lp
Pozdravljeni
Mene pa zanima sledece, ce bi mi mogoce kdo znal svetovat bi bil zelo hvalezen. 2016 spomladi sem zaradi alkohola opravil edukacijske delavnice, ki mi jih je nalozilo sodisce, opravil sem tudi izreden zdr pregled. Bil sem na pogojni eno leto, ki bi se mi iztekla letos meseca aprila. V casu pogojne sem zaradi neprilagojene hitrosti zletel s ceste, izrecene so mi bile 3KT, tako sem na zalost izgubil izpit, zaradi prekrska med pogojno dobo. Odvzem sem dobil 22.1.2017 za dobo 6 mesecev. Ali moram spet ponovno pridobiti zdr spricevalo, kljub temu, da sem ga delal se eno leto nazaj ne? Se moram udelezit tudi kaksnih delavnic ali varne voznje, kdo mi to pove oz dodeli? Mogoce upravna enota ali kako? Instruktorca mi je rekla, da je z letom 2017 prisel nek nov zakon baje v uveljavo, da naj bi se upostevale te edukacijske in zdr spricevalo, ali je to res? Ona ni znala bit konkretna.
Hvala za odgovor, lp Tomaz
ODGOVOR: Pozdravljeni, če boste ponovno želeli imeti v.d. boste morali na novo opraviti kontrolni zdr. pregled v kraju bivanja. Na pregledu vas bodo napotili na dodatna usposabljanja, kot so delavnice itd. Vse to vam dodeli zdravnik. Ko boste imeli te listine, boste morali v šolo vožnje in začeti znova. Vse boste morali opraviti na “novo” razen prve pomoči (PP), če imate kartico v nasprotem lahko naročite duplikat na RKS, kjer ste opravljali izpit iz PP. Lp
Pozdravljeni
Mene pa zanima sledece, ce bi mi mogoce kdo znal svetovat bi bil zelo hvalezen. 2016 spomladi sem zaradi alkohola opravil edukacijske delavnice, ki mi jih je nalozilo sodisce, opravil sem tudi izreden zdr pregled. Bil sem na pogojni eno leto, ki bi se mi iztekla letos meseca aprila. V casu pogojne sem zaradi neprilagojene hitrosti zletel s ceste, izrecene so mi bile 3KT, tako sem na zalost izgubil izpit, zaradi prekrska med pogojno dobo. Odvzem sem dobil 22.1.2017 za dobo 6 mesecev. Ali moram spet ponovno pridobiti zdr spricevalo, kljub temu, da sem ga delal se eno leto nazaj ne? Se moram udelezit tudi kaksnih delavnic ali varne voznje, kdo mi to pove oz dodeli? Mogoce upravna enota ali kako? Instruktorca mi je rekla, da je z letom 2017 prisel nek nov zakon baje v uveljavo, da naj bi se upostevale te edukacijske in zdr spricevalo, ali je to res? Ona ni znala bit konkretna.
Hvala za odgovor, lp Tomaz
ODGOVOR: Pozdravljeni, če boste ponovno želeli imeti v.d. boste morali na novo opraviti kontrolni zdr. pregled v kraju bivanja. Na pregledu vas bodo napotili na dodatna usposabljanja, kot so delavnice itd. Vse to vam dodeli zdravnik. Ko boste imeli te listine, boste morali v šolo vožnje in začeti znova. Vse boste morali opraviti na “novo” razen prve pomoči (PP), če imate kartico v nasprotem lahko naročite duplikat na RKS, kjer ste opravljali izpit iz PP. Lp

Pozdravljeni, zaradi voznje pod vplivom alkohola sem v cetrtek, 16.2. prejel 16KT.
Ker za obstojece KT nisem bil siguren, sem takoj za tem poslal prosnjo za vpogled tock.
Dobil sem odgovor, da imam 3KT zaradi hitre voznje, prekrsek pa je bil storjen 23.2.2015.
Zanima me, ali imam sploh kaksne moznosti, da mi VD ne bo odvzeto glede na to da postane 16 KT pravnomocnih jutri, 3KT pa naj bi se brisale tocno 1 teden za tem?
Hvala in lep pozdrav!
Pozdravljeni, ko bo ta zadnji prekršek za 16 k.t. postal pravnomočen boste čez cca mesec ali dva dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep lahko vlagamo listine za t.i. pogojno obdržanje v.d. Torej imate možnosti, da obdržite v.d. Je pa odvisno od razlogov zakaj potrebujete v.d., rezultatov kont. zdr. pregleda in vaše prometne preteklosti. Na sodišče bo potrebno dostaviti tudi kontrolni zdravniški pregled. Ker so čakalne dobe vam predlagam, da se kar prijavite na pregled. Po novem zakonu ga lahko opravljate samo v kraju bivanja oz. pri domiciljnih izvajalcih pregledov. Na spodnji povezavi imate seznam izvajalcev kont. zdr. pregledov. Ko se listine oddajo se lahko vozite do odgovora sodišča. Če vam sodišče odobri t.i. pogojno boste dobili od 6 mes. do 24 mes. pogojne kazni v kateri se boste lahko vozili, ne boste pa smeli storiti hujšega prekrška. Lp
Pozdravljeni, ko bo ta zadnji prekršek za 16 k.t. postal pravnomočen boste čez cca mesec ali dva dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep lahko vlagamo listine za t.i. pogojno obdržanje v.d. Torej imate možnosti, da obdržite v.d. Je pa odvisno od razlogov zakaj potrebujete v.d., rezultatov kont. zdr. pregleda in vaše prometne preteklosti. Na sodišče bo potrebno dostaviti tudi kontrolni zdravniški pregled. Ker so čakalne dobe vam predlagam, da se kar prijavite na pregled. Po novem zakonu ga lahko opravljate samo v kraju bivanja oz. pri domiciljnih izvajalcih pregledov. Na spodnji povezavi imate seznam izvajalcev kont. zdr. pregledov. Ko se listine oddajo se lahko vozite do odgovora sodišča. Če vam sodišče odobri t.i. pogojno boste dobili od 6 mes. do 24 mes. pogojne kazni v kateri se boste lahko vozili, ne boste pa smeli storiti hujšega prekrška. Lp
pozdravljeni,
mene pa zanima sledeče. Že dolgo nazaj sem izgubil izpit zaradi hitrosti. 100% prekoračitev skozi naselje. Zanima me glede zdravniškega pregleda, a glede na to, da v prekršku ni sodeloval alkohol, mi bodo to preverjali z gama testom ali pač se lahko “normalno obnašam” glede na to da imam 26let in hodim za vikende ven?
pa še to…glede tistih delavnic, ki mi “pripadajo” ker sem povratnik, a lahko dobim jaz kakšno drugo delavnico kot je varna vožnja? namreč na varni vožnji sem že bil kar tako iz čistega dolgčasa in imam potrdilo. Bi mi to potrdilo lahko upoštevali in predlagali kakšno drugo delavnico? Sprašujem pa zato, ker si ne predstavljam kako bi šel trikrat na predavanja in na varno vožnjo na poligon, brez vozniškega in svojega avtomobila.
Hvala vam za odgovor
LP
Pozdravljeni, opravlajti boste morali kontrolni zdr. pregled, kjer bodo gledali vse kar je predpisano. Kaj točno gledajo ne vem. Povprašajte pri izvajalcih, ki opravljajo te preglede (spodaj imate povezavo do izvajalcev). Pregled morate opravljati v kraju bivanja. Glede na vaše navedbe boste napoteni na tečaj varne vožnje. Prejšnji tečaji, ki ste jih opravili ne veljajo. Če nimate vozila ga lahko najamete na poligonu po predhodnem dogovoru. Lp

Podatek iz izkušenj, v tem primeru slabih, pred tremi leti. Pregled je standardiziran torej bil sem na pregledu in postavil isto vprašanje kot vi. Na pregledu gledajo vse sluh, vid, rteflekse, psihološki testi ( poglejte na forumih ) in seveda CDT test gama tam se marsikaj vidi . Malo poguglajte , na spletu je o tem veliko informacij. Morda za vas še en info. Test lahko predhodno brez obveznosti opravite tudi pri neodvisnih laboratorijih. Ta je po moji oceni odločilen. Jaz sem ga opravil pri Adrialab na Parmovi v Ljubljani. Je dokaj poceni. To je samo za vašo dušo, drugače sem pa sam abstiniral dva meseca, pa veliko vode, limona z vodo, pegasti badelj v vseh oblikah , kurkuma je zakon , pa še enkrat totalna res abstinenca. Na pregled sem šel v Novo Gorico ( poglejte seznam izvajalcev, ni dovolj domači doktor) . Veliko sreče predvsem pa treznost , to je edina garancija.
Seveda je pa vse skupaj zelo odvisno od vaše pivske “zgodovine”. Lp iz S Primorske

Pozdravljeni!
Jaz imam pa eno vprašanje za brata. Policisti so ga ustavili z neveljavnim vozniškim dovoljenjem in pod vplivom alkohola. Bil je z mojim avtomobilom.
Vozniško dovoljenje mu je prenehalo pred več kot dvema letoma…v tem času tudi ni uporabljal avtomobila…kakšna najbolj mila kazen ga čaka?
Hvala za odgovor!
Pozdravljeni, kazen bo verjetno 500€ za vožnjo brez veljavnega v.d. in še za alkohol bo dobil kazen. Kakšno ne morem reči, odvisno koliko je napihal itd. Lažje bi odgovoril, če bi posredovali več podatkov iz listin, ki jih je dobil na licu mesta ob storjenem prekršku. Lp

Pozdravljeni, fant mora opraviti kontrolni zdravniški pregled in delavnice, ki mu jih bodo naložili ter se vpisati v šolo vožnje. V šoli opravi tečaj cpp, najti mora kartico prve pomoči, v nasprotnem naj naroči duplikat. Po tečaju se prijavi na teoretičen del izpita in ko ga opravi lahko prične z vožnjo. Več na prvaavtosola.si pod rubriko kako do izpita. Lp