Najdi forum

odzivni servis

Sem lastnica računalnika, ki se mu trenutno žalostno godi (je na servisu). Vsakič, ko se kaj pokvari, traja dlje, da ga popravijo, čeprav gre praviloma za malenkosti! Ker nujno rabim računalnik za vsakdanje delo (sem urednica Moljev!), mi vsak dodatni dan, ko ga čakam, prinese jezo in ogorčenje. Zdaj ga popravljajo že cel teden (čeprav je baje crknil “le” usmerjevalnik). Četudi bi si nekdo rad tačas prekopiral disk (ali kaj takega) – se za to pač porabi tisti 2 uri, potem mi ga pa ja lahko vrnejo, se vam ne zdi?

Skratka: moje razmišljanje – težko bom nabrala denar za novega, čeprav tale star ni slab. Vendar pa si enostavno ne morem več privoščiti tega dolgotrajnega servisa, saj imam veliko novinarskega dela in potem moram kam gostovat, da lahko delam. Da ne omenjam izgube vseh podatkov. Je pa še par mesecev v garanciji, tako da ga bom, upam vsaj, lahko prodala za nekaj cankarjev.

Torej – iščem računalniško firmo, ki ima dokaj odziven servis (to se pravi, največ 2-3 dni) in ne predragih računalnikov. Ker je eden mojih prijateljev ljubitelj IBM-a sem se nekaj časa ogrevala zanj, nakar sem prvi hladen tuš doživela ob ceni, drugega pa ob branju sporočil tukajle, češ, da se pravzaprav ne razlikujejo od drugih (notranjost “made in Taiwan”), samo zunaj se blešči ime IBM, za kar pa krepko preplačaš.

Vesela bom vsakega nasveta. Tehnični podatki pa mi ne pomagajo veliko, ker nimam pojma. Skratka – išče se stabilni računalnik, ki ne bi rabil servisa, če pa že, pa bi ga hitro pošlihtali. Sem iz LJ. Priporočite kakšno firmo!

PCX, Mlacom, Jerovsek in Megahit po predhodnih izkušnjah (in tudi tukajšnjih razpravah) ne pridejo v poštev.

Potrebujem pa nekaj do 150 k sit. Brez monitorja, miške, tipkovnice, zvočnikov (vse to že imam prav spodobno ali vsaj uporabno).

Jerovšek res ne. Je šel v maloro.

Večina prodajalcev rač. oprema zna biti zelo prijazna, dokler ne kupimo. Primer: Kranjčan je v lj. Big Bangu kupil pc za 150.000 (prav takega, ki bi povsem ustrezal vašemu novinarskemu delu).
V Kranju smo takoj ugotovili, da cd ne dela. V trgovini niso niti želeli slišati o zamenjavi.
Na servisu v Stegnah, pa so srečnemu lastniku PC Plus rač. rekli, da nimajo na zalogi cd enote – naj pride po rač. naslednji dan. Sic!!
Toliko o odzivnosti servisov.

Glede podjetja pa je težko svetovati – to je tako kot z avtom. Eden dela super, drugemu enak model dela sive lase že v garancijskem roku. Pa vendar: morda bi poskusili v podjetju Anni?

http://www.anni.si/

Morda še tole: ko mi je pred dnevi crknil 250 wattni napajalnik, ga niso imeli na zalogi v nobenem kranjskem servisu. Na srečo so jih imeli v prodajalni Comtrona. Zna biti, da bo šlo še katero podjetje po poti Jerovška, vsaj s takšnim odnosom do strank.

Irena!

En teden nazaj sem pri Mlacomu kupila računalnik za 150.000 sit. Tukaj sem na opisala, ko sem dobila predračun in ravno tega sem nato kupila:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=39&i=734&t=633

Srečno!
Joli

irena, irena,

saj imaš moj telefon, zakaj pa meni ne rečeš ?????????

En usmerjevalnik bomo pa ja znali zamenjati :)))
vsaj upam, ali pa kakšnega novega sestaviti.

primož

p.s.

UGODNO ČE NAROČITE DANES 🙂

Najboljši serviser bo tvoj fant ali pa nekdo, ki se spozna na računalnike. Meni so pred leti naložili Windowse na računalnik(Gambit), bil sem še neizkušen v računalništvu, seveda sem to drago plačal 10.000,00 SIT ???-da mi naložijo Windowse??. Nikoli več nisem nesel računalnika na servis. Nalažje je kupiti rezervne dele in jih potem doma zamenjati. Servisi imajo itak odzivni čas teden do dva tedna, kar je grozno, potem ti pa še poturijo račun, kot da so ga pozlatili. Mlacom je pa po mojem mnenju najslabši servis in prodajalna v Ljubljani, nimajo prostora v trgovini, slabi serviserji, neprijazni. Priporočam pa Kos Computers v Murglah, kjer imajo človeški odnos do strank in celo pametnega in izkušenega serviserja, ki se zna s tabo celo pogovoriti.

Žal vsi serviserji tako računalniški kot avtomobilski zelo hitro ugotovijo koliko te lahko nategnejo.Pošteni si vzamejo toliko da ne opaziš, pokvarjeni pa te udarijo na polno pa če preživiš se mogoče še vrneš in te še enkrat.Najdi si kakega prijatelja, ki ti bo za kavico in sok popedenal teke malenkosti in to takoj.(saj nekaj jih poznaš samo reci..)
Zakaj se ti kvari nova mašina mi pa tudi ni jasno.Sam imam pentium MMX 200 Mhz in 132 Mb rama 4 Gb disk, star dela pa kot urca pa za moje in verjamem tudi tvoje potrebe popolnoma zadostuje.
Pri nakupu nove mašine bodi pozorna na količino RAMA 256 Mb naj bo zakon raje1Giga procesor pa več rama kot najhitrejši procesor in nič ( malo ) rama.
Prijatelj je kupil računalnik za hči v Grosuplju za ceno 1100 dem brez monitorja, ima pa AMD 900
256 Mb rama
40 Gb trdi disk
Toshiba DVD
zvočno in grafično pa ima na matični plošči kar ni najboljše a deluje kar uredu.Toliko za orientacijo.

več sreče z noov mašinco

Hvala vsem za nasvete in namige! Mnogi so zelo zelo uporabni! 🙂

Zakaj se mi računalnik kvari? Ker ni več čisto čisto nov (se mu v nekaj mesecih izteče garancija). Zanimivo pa je, da se prejšnji res ni nič kvaril. Enkrat me je samo po žepu udaril en virus. Res skoraj malo verjamem, da delajo sicer hitrejše procesorje, več RAMa in ne vem kakšne vse stvari, ki jih skoraj ne potrebujemo, po drugi strani pa so verjetno sistemi vedno bolj nestabilni! Človek bi tudi pričakoval, da bo cena računalnikom PADALA, se pravi, pred manj kot 2 letoma sem za zelo dober računalnik odštela 120 tisočakov. Zdaj pa za te dnarje težko solidno prideš skozi – v tem rangu so zdaj računalniki, še vedno slabši od mojega sedanjega!

Knjižničar – tvoj računalnik verjetno zame ne bi več zadostoval 🙁
Obiskujem in ocenjujem namreč tudi spletne strani, izdelane v raznih ekstra zadevicah (flash itd.), tako da stvarca mora fino tečt. Tudi moj trenutni računalnik sploh ni slab, le kdaj pa kdaj mu kaj odpove (2-3 krat na leto), a takrat je zame seveda ZELO hudo, ker sem odvisna od dela na njem. Torej najbolj potrebujem res odzivni servis.

Seveda je prva stopnja – moj fant, ki pa je svarilne pacientove znake (pokašljevanje, ugašanje kar naenkrat čisto vsega) zdaj podcenjeval in ni pričakoval, da bo crknil tako, da se ne bo dalo več iz njega izcimiti niti mojih najnovejših člankov in zadev “v delu”. Jasno, backup itd. itd., ampak ko nekaj delaš in bo “jutri gotovo in poslano”, pač ne delaš backupa! Shranjuješ na disk in živiš v nerealnem občutku varnosti… 🙂

Sicer pa sem med iskanjem naletela na tole zanimivo stran, kjer se CELO trudijo nekaj razlagati ljudjem in sploh delujejo prijazno in vljudno – jih kdo pozna? Priporočam v branje tistim, ki so podobno v megli kot jaz. 🙂

Gricom mi je bilo znano ime, in sem šel na Jokerjev mnenjalnik pogledat kaj to sploh je? Jaz ne bom komentiral njihove strani, ker so to naredili bolj izkušeni od mene na tile strani:

joker

http://jokerina.amadej.si/cgi-bin/UltraBoard/UltraBoard.pl?Action=ShowPost&Board=hardver&Post=1715&Idle=&Sort=&Order=&Page=&Session=

Priporočam PC-hand iz Trzina.

Irena, Irena :)))

“… Jst k nim nebi su kupt niti sirovga bureka, kaj sele ksn power kabl za racunalnik….”

Tole je napisal nekdo po obisku spletne strani Gricom s.p. Sveta pomagavka!? In potem se sprašuješ, zakaj ti 2 – 3-krat na leto ponagaja računalnik?

>> Obiskujem in ocenjujem namreč tudi spletne strani, izdelane v raznih ekstra zadevicah (flash itd.), tako da stvarca mora fino tečt….

Me pa res zanimajo tvoje ocene spletnih strani!? Za katero revijo pa pišeš svoje članke? Nam lahko zaupaš njihov link, da vidimo, kaj ustvarjaš. Si pozabila oceniti strani Gricom s.p.?

Mislim, da bo s tem debata o tvojem pokašljajočem računalniku, ki mora lepo teči, končno zaključena.

Pri Gricom nisem kupila ničesar, samo vprašala sem vas za mnenje. Kar se njihove strani tiče, je prva (in edina?), ki se vsaj TRUDI nekaj razlagati popolnemu laiku. Ne glede na debato o procesorjih (kateri so boljši in kateri slabši – vsake oči imajo svojega malarja) – na strani je vložena trohica truda, to moramo priznati.

Pljuvanje drugih (pri čemer, mimogrede, NIHČE ni kupil pri njih računalnika) na Jokerju, zmrdovanje nekih težkih najstniških frikov nad na strani omenjenimi AMD procesorji, ker imajo seveda oni ŽE ZDAVNAJ vgrajene milijon gigaherčne, me ne zanima.

Da pa računalnik ne bi 2-3 krat na leto ponagajal, pa ga je potrebno izključiti iz interneta – in električnega omrežja. No, ali morda.. inštalirati Linux? 🙂

Računalnika namreč ne mislim uporabljati za razne super najnovejše igre – večinoma je prirejen za hitro brskanje po spletu in svoje članke sem do zdaj prodala še vse (res pa je, da ne pišem za revijo Joker), torej so očitno bili dobri.

Seveda računalnika nisem mislila kupiti pri Gricomu, me je pa zanimalo, če ga je kdo tam kupil in če so res tako prijazni, kot obljubljajo. Prijazne ljudi je namreč vselej lepo poznati. In če si zaslužijo omembo v kakšnem članku kot prijazni ljudje, ki so resnično na voljo na vsak telefonski poziv – za kompletno obdelavo VSEH problemov, ki pestijo vaš računalnik, zakaj pa ne! To je v Sloveniji prava in zelo dragocena rariteta!

Moji članki pa NITI NAKLJUČNO ne potrebujejo tvoje inšpekcije in stimulativnih besed, ki jih znaš tako širokogrudno odtipkati o drugih. Zbrana dela so ti za pokušino na voljo na Moljih, toda morda nimaš časa brati, ker moraš ujeti svoj hitri procesor? No, čau, tudi jaz moram šibat, še nisem navajena hitrosti novega!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close