Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Oficir JLA Milan Aksentijević

Oficir JLA Milan Aksentijević

Ja, gorje nam če nebi bilo NJEGA…..vendar so imeli NJEGOVI podpisi posledice, s katerimi mora sedaj živeti…poskušaj pa sorodnikom žrtev teh taborišč razložiti zakaj so umrli njihovi dragi v taboriščih nastalih na osnovi NJEGOVEGA podpisa….ali ON ne nosi svojega dela odgovornosti, pa čeprav samo sam pred seboj?…Vse bolj mi postajajo jasna njegova sedanja dejanja.

In ne prababi mene nič ne žuli, razen rešetastega spomina nekaterih, ki vidijo samo eno plat medalje, svojo mržnjo do točno določenih forumovcev, s katerimi so nekoč prekrižali besede, hkrati pa sami pozabljajo kaj se jim je zgodilo v preteklosti….vse so pripravljeni narediti samo za trenutno zadoščenje…

Wild

p.s.: nič nimam proti NJEMU, spoštujem ga zaradi stvari, ki jih je storil za nas, vendar zaradi tega nisem dolžna pozabiti tudi na njegova dejanja, ki bi jih nekateri kar izbrisali….

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

S tvojim razmišljanjem v gornjem pisanju se ne strinjam. Mislim da obtožuješ brez vsake osnove. Mogoče sodiš po sebi in ti delaš tako, da si trenutno potešena.
Pusti tudi drugim pravico, da izrazijo svoje mnenje. Brez napadanja.

Vrabček…prababi ve o čem pišem.

Wild

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Me ne zanima, kaj kdo ve in kaj ne. Kot sem napisala, se s takim načinom ne strinjam. To je moje mnenje. Pa brez zamere.

Imaš vso pravico, da se ne strinjaš…

Wild

Axentijević je bil v vrhu takratnega ljubljanskega armadnega poveljstva!In je posredno kriv za vse zlo .ki ga je JLA storila v Sloveniji in vse padle,ki so izgubili svoja življenja v obrambi naše dežele.

Če sedi vojaška oseba tujega naroda v civilnem parlamentu, potem res ne vem kaj je še večji dokaz okupacije.

vem, da je bil,
vendar je on bil vojak, tu pa se ve, kako se poveljuje.

da ne misliš, da meni Milan A. ni šel na k****, vendar ni razlogov za moje dvome sodišču.

pozabi na milana a.

v bistvu ne gre za mene, ker jaz osebno nisem noben politični spreobrnjenec, mislim pa, da ima človek pravico “spregledati” in se recimo temu, nadgraditi.
ne vem, zdi se mi, da tukaj povdarjaš katolištvo, pa še slovenstvo.prav je slovenci smo in borimo se za to.vedi v teh prostorih ni čistih ras, zmešani smo, dosti, pa še bolj se mešamo, vemo zakaj……
sicer pa ni ga večjega blefa, ki ga ne koristim, danes ga “serem”, jutri pa se nekomu izpovedujem, zastonj mu dajem mojo osebnost, pa dosti kdo v zahvalo tudi svojo imovino.

mogoče si” mlada” prababi še iz cajtov 3+2
fino,
eni vam to pridno “not spravljamo”, v bistvo vam je to dala naša bivša “juga”in njeno takratno življensko okolje, ki je vsaj meni prijetnejši od onega nad muro.

najbrž sva včasih oba čepela v zapečku in kritizirala, samo ti danes žanješ, jaz pa orjem.

Jaz mislim, da mora Milan Aksentijević postati predsednik Slovenije.

1.je za partizane (to pri nas edino velja)
2.ni Slovenec (se dokažemo kot odprta družba)
3.ni katolik (kakšna sreča, kajne)

Mogoče bodo potem levičarji nehali jokat, da si je Janša vse prisvojil.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

A ne bi bilo bolje, če bi postal predsednik kardinal Rode.
Pa še državo bi lahko poimenovali v Rodezijo, da jo ne bi mešali s slovaško.

Wild,

pišeš, nič nimam proti NJEMU. Imaš, drugače ga ne bi omenila! Si bila tudi ti tam, ko si tako razgledana o vsem??
Vedi, da so bili takrat težki časi in težke odločitve. Sem prav radovaedna, kaj si storila ti? Si mogoče kaj?? V dobro trpečih. Je tudi za Srebrenico kriv???

Za sloveance, je naredil kar je bilo takrat v njegovi moči. Kaj si pa ti???

REŠETAST spomin imaš pa ti, tudi kar se nanaša na NOB, 1941 – 1945

Se pa ne mislim s teboj prepirati, ker vem, da si ti s pisanjem tukaj lajšaš tvoje težave.

Ja, ti, si pripravljena storiti vse za svoje zadoščenje!

amen…….

starega je treba naterat v rumo.naj se jebe v srbiji.

Zakaj se čudite? Pa saj je že vsakemu, ki zna sešteti ena plus ena jasno da je sodni sistem skorumpiran. Pokradle so se miljarde nihče pa nič kriv…a ni to zanimivo.

Kako da ni nihče kriv? Za vse so krivi JJ pa Merklova pa EU pa kapitalizem. To je ja jasno vsakemu. S slovenskimi institucijami je vse v najlepšem redu, razen če niso pod vplivom princa teme. 😀

Ops… ‘razen če SO pod vplivom’ bo prav. 😀

Revolucionarni aksiom je, da so zmeraj krivi drugi. Tudi če žena zaloti moža na drugi, ta ne sme priznati: Ne ne, draga, ni tako, kot je videti.

😀

A ne bi bilo bolje, če bi postal predsednik kardinal Rode.
Pa še državo bi lahko poimenovali v Rodezijo, da jo ne bi mešali s slovaško.[/quote]

Ja Rimokatoliska cerkev, in cerkeve zagovarjajo spostovanje deset bozjih zapovedi, in sledenju vzgledu in ucenju Jezusa Kristusa., take stvari bi vsekakor peljali vrednote v pravo smer v dezeli..
In se Ne nacionalno in ne religiozno in ne etnicno ime bi imela dezela ,tako da se bi lahko potem lahko sposotvla v prakso clovekove pravice vsem, ki zivijo v dezele, ne gelde, na to kako religijo imajo kateri, ali jezik, ali politicno prepricanje, ali natodnost ali materni jezik itd….

Se pa je preprečil osamosvojitel.

Karantanija se bil lahko osamosvojila.
kar se je preprečilo..zasedlo se je meje, in teritorijalna obraba Jugoslovanske Republike Slovenije je pod povelstvom g. Janeza Janše in g. Milan Kučana vspostavila diktaturo nad tem ozemljem.(mislim, da je tak bil eden od scenarijev (oz eden od možnih scenarijev in opcij) po katerem obrambne sile Jugolsanje so mogle (oz bi naj) delovati v primeru morebitne zunanje nevarnosti..), koliko je meni znano..

Ja se g. Jože Pučnik, je naredil diplomo in doktorat iz sociologije na unverzah v Deutscland. Na univerzah kjer obravnavajo se danes Americane in Sovjete, in Brinace in Francoze za okupatorje.
In potem je imel celo dobro službo tam..kot učitel sociologije, koliko je meni zano oz. koliko sem jaz informiran o tem (če sem pravilno)

Naziji v Nemčji tudi mislijo (in so mislili), da z njihovim sistemom (sitemom drzave Deutschland kot jo imajo) ni nič narobe, da je z vsem ostalim svetom nekaj narobe ja..

Koliko jaz vem je bil Haider bil za Korosko..(In je bil guverner Koroske,.po latisko Charithia, nem. Kärten).
Da pa na Kranjski in na Spodnji Stajerksi se dela ethnicno ciscenje (oz se poskusa) in nasilna emigracija po 1991 je pa znano ja..

Je leta 1942..bilo prvic v zgodovini, ko je NAZI Deutschland hotela rezseliti in izseliti, domace Nemsko prebivastvo (prebivastvo, ki ima nativni jezik nekaj podobnega ko je uradni jezik v Deutschland), iz Goriskega in Kranjskega nekaj drugam..z dezele ki je bila temu prebivastvo vec kot 1000 let njihova domovina.
(poltika Hitlerjeve vlade glede Nemcev tukaj, je nasla velik opor med domacin Nemskim prebiavstvo potem,..
ker marsi kateri niso hoteli se preseili..zakaj se bi?, ce so pa tukaj ziveli stoletja in tisocletja..)..

Na Spodnjem Stajerskem, kjer je bila 1943 po Stalingradu (v Rusiji) potem splosna mobilizacija v vojsko, so se eni (Nemsko Stajersko prebivastvo) ljudje skrili v dozdove, ker niso hoteli sluziti vojske, eni pa ker so mislili da vojna v Rusiji in Ukrajini ni njihova stvar,
To niso bili partizani…ampak samo niso hoteli v vojsko, ali iti v Rusijo.
Tisti, ki se niso skrili v gozdove, so bili mobilizirani v Deuthcland Werhmacht, in z puskami na en metek, torej z slabo vojasko opremo, poslani na Rusko fronto..

Po vojni jih je velijo potem se vrnilo nazaj domov, na Spodnjo Stajerkso, Kranjsko in Gorisko, kjer so ziveli prej..

Leta 1992 pa so odvzeli v Mariboru (Marburg an der Drau)..domacim Spdnjem stajerkim Nemcem se tudi njihov Radijo vstran..
Radio MM Zwei…tako da leta 1992 so ostali domaci Nemci tukaj se brez svojega radija..(ki je bilo v njihovem domacem jeziku (ki pa NI Slovenski)..
(Seveda to so sami stari Karantanci)

New Report

Close