Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Ogenj, rit in kače niso za igrače

Ogenj, rit in kače niso za igrače

PLis, ne da se mi stotič iste debate.Baba ne bo z dedcem, če v njem ne vidi neke nadgradnje v svojem lajfu. In moških brezveznjakovičev je polno, zato so punce raje same.
[/quote]

Zato ja. In še dostikrat se kasneje pokažejo šele kakšni so. Najprej celi ok in pošlihtani, nato pa se pokaže njihov pravi obraz, ko več časa preživiš z njimi in te res šokira, koliko je luzerjev med njimi.

To sicer delno drži, a mora za kaj takega biti tudi moški umsko iz prejšnjega tisočletja. Jaz imam sicer drugačne izkušnje: Ko se je zavedela, da je ne držim na vrvici in da lahko sama razpolaga z dobrim delom družinskih prihodkov, je zanemarila družino, zbezljala in skočila na kur***** vrtiljak. Občutek finančne neodvisnosti pa je varljiv in nepremišljeni osebi da občutek stabilnosti, preveliko samozavest, kar se neredko konča s propadom.
Jbg… smo pač različni in se različno odzivamo na dražljaje iz okolja. Verjamem, da v nekem okolju, ki je precej zaostalo, ženske še vedno nimajo pravic in so napol sužnje. Meni je uganka le kje je to, ker kamor sem do sedaj prišel in kolikor ljudi poznam, tega pri njih nisem zasledil.
Socialna neodvisnost brez čuta za odgovornost in udejanjanje odgovornosti, je recept za katastrofo. …tako pri ženski kot pri moškem.
[/quote]

Na kmetih je delno tako še vedno, da so ženske na pol služkinje. Če znaš dobro opazovati, se to da videti.

Mogoče so na kmetih punce še bolj sramežljive, do moških boječe. Tu v mestu povprečna deklina ne zgleda tako, da bi ji upal predlagati nekaj, kar ni v skladu z njenimi interesi. definitivno ne.

Ja je tako. Tam so bolj sramežljive na splošno. Vzgojene so že bolj tako od nekdaj, da se moškega posluša in jim to ostane. One ne lovijo moških, oni njih

Zato ja. In še dostikrat se kasneje pokažejo šele kakšni so. Najprej celi ok in pošlihtani, nato pa se pokaže njihov pravi obraz, ko več časa preživiš z njimi in te res šokira, koliko je luzerjev med njimi.
[/quote]
Ja kaj če se je pa ona pred njim skrivala za plastmi make upa… in potem pokaže svoj pravi obraz in pravi karakter. Tako da tudi one dostikrat pokažejo kdo pravzaprav so šele kasneje. it v zvezo tak kot si je marsikomu pretežko. Potem pa je, kar je.

Sej mestna si tudi ne bo dedca lovila. Samo šlatat se pa tud ne bo pustila, če ji ne bo pasalo. Pa ubogala ne bo.

Ja kaj če se je pa ona pred njim skrivala za plastmi make upa… in potem pokaže svoj pravi obraz in pravi karakter. Tako da tudi one dostikrat pokažejo kdo pravzaprav so šele kasneje. it v zvezo tak kot si je marsikomu pretežko. Potem pa je, kar je.
[/quote]

Zato treba žensko spoznati nenaličeno. Da kasneje ne pride do nesporazuma.

Ja je tako. Tam so bolj sramežljive na splošno. Vzgojene so že bolj tako od nekdaj, da se moškega posluša in jim to ostane. One ne lovijo moških, oni njih
[/quote]

:-)))) Ta kmečka te bo poslala k vragu v petih minutah:-))) Mevže tam nimajo kaj iskat. Kmečke znajo zagrabit.

Na kmetih je delno tako še vedno, da so ženske na pol služkinje. Če znaš dobro opazovati, se to da videti.
[/quote]

Ja, toda življenje na kmetih je pač tako – ali sede na traktor in gre v štalo kidat, ali pa poskrbi za kuho, pranje… Pa mi pokaži eno, ki bi zmogla junca spraviti v ogrado sama. Redke so, tako kot so na kmetih redki moški, ki kuhajo in perejo. Gre za delitev dela, ki vsem skupaj prinese neko blagostanje. Sicer pa: Jaz sem pisal o sužnjah, ne o služkinjah. Služkinja ohrani svojo digniteto in za delo dobi plačilo. 😉
Vse je v glavi. Če punca ne dojame zakaj mora nekaj početi, potem ona misli, da ji je hudo, a trpijo ostali okoli nje, ker morajo prevzeti še tisti del opravil, ki jih ona ne opravi in če kje to neizpodbitno velja, je to na kmetiji.

Moški pogled na to je lepo predstavil Ivan Tavčar V Zali, in tudi v filmu Ljubezen nam je vsem v pogubo moškega režiserja Galeta.
[/quote]
Med Ivanom in Mileno delati primerjavo ni ravno zadetek!
Ivan je pisal za široko publiko, Milena pa za ciljno.
Dobil sem v branje eno od njenih knjig, preden je šla v tisk, pa ji moje rezmišljanje o njej ni bilo najbolj všeč.
Ampak jaz nisem ciljni bralec.
Še enkrat: Dve plati medalje!

Zato treba žensko spoznati nenaličeno. Da kasneje ne pride do nesporazuma.
[/quote]

Ja, se strinjam. Se pa tudi na začetku pogovarjat o zahtevnejših temah, ker ravno skozi te vidiš karakter človeka oz čutiš njegovo energijo, ob kateri lahko hitro spoznaš koliko iskrenosti je v besedah.
Ampak nazarin- poglej realno, moški se bolj obrača za tako. Tako da tist, ki pada na ta fejk, pa naj pač doživi šok. Se mi zdi, da imajo nekako v glavi, da nenaličena in neafnasta ženska ne more biti luštna in strastna :).

Dobil sem v branje eno od njenih knjig, preden je šla v tisk, pa ji moje rezmišljanje o njej ni bilo najbolj všeč.
[/quote]

Kdo pa je njen ciljni bralec?

[/quote]

Smem vprašat, kakšno je bilo ta razmišljanje? Ker tudi mene precej stvari moti pri njeni knjigi, čeprav se mi zdi zelo pohvalno, da se je nekso tega lotil in rešil pred pozabo.

Ja, toda življenje na kmetih je pač tako – ali sede na traktor in gre v štalo kidat, ali pa poskrbi za kuho, pranje… Pa mi pokaži eno, ki bi zmogla junca spraviti v ogrado sama. Redke so, tako kot so na kmetih redki moški, ki kuhajo in perejo. Gre za delitev dela, ki vsem skupaj prinese neko blagostanje. Sicer pa: Jaz sem pisal o sužnjah, ne o služkinjah. Služkinja ohrani svojo digniteto in za delo dobi plačilo. 😉
Vse je v glavi. Če punca ne dojame zakaj mora nekaj početi, potem ona misli, da ji je hudo, a trpijo ostali okoli nje, ker morajo prevzeti še tisti del opravil, ki jih ona ne opravi in če kje to neizpodbitno velja, je to na kmetiji.
[/quote]

Ja saj razumem da je bil govor o sužnjah. Načela sem potem to temo. Ja tam si delo porazdelijo, bo kar drželo.

…bolj kot zakonska spolnost je danes problem zloraba, tabu tema, ki sele prihaja na plano. Pedofilija je razsirjena se dandanes, zlorabe med 4 stenami, ki so zaradi same narave skrite.
Mosko & zenski odnosi ao precej enakopravni, tako da je mileninih zgodb danes manj.
Toleranca do otroskih zlorab je tisto polje, ki je res problem. Za fasado uglednih, druzinskih, obcudovanih ljudi se skriva marsikaj.

[/quote]

Dostim je pretežko ja da grejo v zvezo takšni, kot so.Meni pa je to vedno bilo tako čudno in mi je čudno še vedno

:-)))) Ta kmečka te bo poslala k vragu v petih minutah:-))) Mevže tam nimajo kaj iskat. Kmečke znajo zagrabit.
[/quote]

Vem ja, da mevže nimajo tam kaj početi 🙂

Smem vprašat, kakšno je bilo ta razmišljanje? Ker tudi mene precej stvari moti pri njeni knjigi, čeprav se mi zdi zelo pohvalno, da se je nekso tega lotil in rešil pred pozabo.
[/quote]
Preberi zadnji stavek mojega posta.

Koliko je to stereotipov, kot da bi bili pol stoletja nazaj, ravno za podeželje je značilno odprtost, direktnost, temperamentnost, gobčnost, seveda tudi žensk, ki niso neke podrejene pupike, ki jim gospoduje robavsat kmet. 🙂 Prej bi rekel, da je za podeželje značilen matriarh, da ženske pogosto poskrbijo za “logistiko” in vodijo zadeve.

Ženske se mi ne zdijo oškodovane ali podrejene v nobenem aspektu pri nas v Sloveniji, ker smo živeli 50 let pod vladavino socializma. Milena je pač “stara šola”, med nekoč in danes je takšen razkol, da ne moreš vleči primerjav in izluščit nekih univerzalnih resnic med spoloma. Ona in ljudje (nekoliko) starejših generacij ne ujamejo ali že zdavnaj ne zaznajo utripa oz. današnje dinamike med spoloma, se mi zdi ,da jim zgornja meja predstavlja njihova lastna mladost, torej tam nekje do 80-tih, kako so takrat “stvari laufale” in kaj so jim matere in babice pripovedovale, ker je takrat bila medgeneracijska povezanost še precej močnejša in se niso toliko razlikovali v pogledih, mišljenju. 🙂 Danes tega ni moč primerjati, ker so povsem drugi pogoji življenja, gre bolj za nostalgično obujanje nekdanjih časov, časa pa ni moč nikoli zavrteti nazaj. Vsak čas ima svoje značilnosti, posebnosti.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Dostim je pretežko ja da grejo v zvezo takšni, kot so.Meni pa je to vedno bilo tako čudno in mi je čudno še vedno
[/quote]
Jap, tako se današnji svet vrti- temelji na zunanjih vrednotah, namesto notranjih.

Ja vsi spoli dost gledajo v telefone kukr kol se obrne. Kere ti pihaš hehe ženske je reku da zato gledajo v telefone. Sj brskajo kje po netu, kr sam čaku boš kje bo kak sms od vas. Kot da ste središče sveta, da sam vaša sporočila čakamo. Ne vrti se use sam okoli vas egoistov, ki mislite da ste središče vsega sveta. Daj si to zbij iz glave že 1x. Skos neke brezvezne pišeš in pol ega si. Želiš si da bi mele ženske željo po tebi in zato tako pišeš. Več kot očitno pa je da se ti ne izpolne hehe. Po drugi strani pa jokate da vas ne želim in niti otrok z vami. Seveda je vse to res, ker ste taki narcisi.
[/quote]

hudo, kej se najdete takšni modeli, to je pisateljica napisala, ne jst, sam sem samo dodal, da večina žensk vidim s to šablono, posebej mlajše generacije. Valjda, ne mislim, da vsaka, ki gleda na telefon v roki čaka sms, od morebuitnih kandidatov, kakšne gluposti, matr…, že zadnič mi je dvignla pritiska žena od bratranca, ko se je šlo za en obisk, pa ona sms, pa sms, za stvar, ko se bi komot pogovorila po telefonu v petih minutah, ona, kokoš, pa stalno sms-i, dokler, nism napisal, da ne odgovarjam več.
ti pa kar malo premisli o tem kar se moje želje tiče, če me že analiziraš, jst s tem nimam problema, pa, nč ne jokam, kar sem naredil sem naredil in mi tud na misel ne pride, da bi še kaj konkretnega delal, gradil z žensko za bodočnost, upam, da si tolk skulirana, če si že šla v debato z mano, da veš, da je na svetu dosti ljudi, tako ženskih kot moških in, da si nismo vsi isti, kar pomeni, da vsak, ki hoče nekaj kar išče enkrat tud najde, če ne, pa pač umre v tem iskanju, jaka muda…. ne živim v iluziji v svojih letih, kar se žensk tiče, vem, do kje je moj domet in, da te potolažim, ker sem človek reale, da to niso nobene vrhunske ženske, kot ti verjetno misliš o sebi,( vem, kako zgledajo vse ženske v določenih letih, čeprav one obvezno po njihovi presoji zgledajo 10 let mlajše), da si,….. jokam edino zarad bolečga kolena, ko se podim na igrišču, vse drugo je čista debata in moje razmišljanje o določenih zadevah. Aja, nč ni z moje strani brezveze napisano, vse je utemljeno s čistokrtrvno prakso, ne pa neki teoriziranje o življenju takih modelov kot si ti, ki živijo v nekem drugem svetu od mojga. V življenju moreš imet opravka za raznovrstnimi ljudmi, od karakterjev, narodnosti do vere, da lahko sploh kaj pišeš o teh zadevah.

Ko je bila zadnja kriza, so se tudi nekatere naše ženske prodajale, da so možje obdržali službe, da niso izgubili podjetja, da jih niso pogoltnili krediti.

Babice so doživljale veliko med- in povojnega nasilja, zlasti tiste ženske, ki so bile poročene s »poraženci«. Nekatere so morale s svojim telesom plačevati, da jim niso zaprli moža, vzeli hiše, odgnali zadnjo kravo iz hleva. To so bili surovi in kruti časi, saj so ženske nemalokrat na zelo brutalne načine ohranjale premoženje in družino.

V naši Alpini so imeli malo bolj »živahni« mojstri slogan »ob sedmih na Ledinici, pri mostu«. Za Soro se je potem zgodila »blagovna izmenjava«, ki je prinesla bolje plačano delovno mesto. Iz nekega drugega kraja je zelo znana zgodba, ko je prišla po tej poti na vodilni položaj skoraj nepismena ženska.

Na voz si je naložil kakšno »škundro« krompirja in v zameno velikokrat dobil žensko. Naj povem, da sem govorila z eno. Še v pozni starosti so se ji zaiskrile oči, ko se je spomnila nanj! Danes ni dosti drugače: ženska telesa se prodajajo za materialne dobrine, boljšo službo, za položaj. Včasih je seks trajal dve minuti, danes so marsikje uveljavljeni»brzaki« na stranišču, za vogalom, na žuru ali celo pod odejo na kakšnem avtobusnem izletu.

Če te izjave pogledamo z vidika teze, da ženska nikoli ne seksa če niso prisotna čustva ter posledično manjkrat vara, lahko rečemo da v vseh navedenih primerih sploh ne gre za prevaro, ker v vseh navedenih primerih ne gre za prevare, saj jim botrujejo plemeniti nameni.

Ti primeri pa nujno ne izpodbjajo trditve o čustvih, kar pomeni da so te ženske razvile čustva do teh moških in da se čustva razvijejo na podlagi vpliva, moči in oblasti s katriimi moški razpolaga. Ne moti niti da vse to izvaja nad njenim uradnim dedcom. Torej niti ne gre za ljubezen do moškega ampak do tega kar predstavlja, predvsem v zvezi z materialnimi stvarmi.

Preberi zadnji stavek mojega posta.
[/quote]

Ja, sem mislila malo bolj konkretno 🙂

Kdo pa je njen ciljni bralec?
[/quote]

Vsa čast, da je šla to raziskovat…je pa ne bi šel poslušat, ker mi je (vizualno itd.) zelo antipatična ženska.

Ja, sem mislila malo bolj konkretno 🙂
[/quote]
Kaj manjka dvem stranem medalje, če je zapisana le ena, da ni dovolj konkretno?
To je tako kot ti in jaz. Jaz mislim, da sem povedal vse, ti bi pa še “burek”!

New Report

Close