Ogledi najetega stanovanja
Živijo!
Izselila se bom iz stanovanja. Ker sem si z lastniki prišla navzkriž, saj mislim, da me glede vseh stroškov nategujejo, sedaj so jih pa zelo povišali, jim najraje zaradi nepoštenja med svojim bivanjem ne bi dovolila ogledov. Že tako mi misel na tuje ljudi, ki ti tacajo po laminatu in vohljajo po sobi, ni všeč, ampak ajde, če bi bilo vse kul, bi tudi tako požrla. Tako pa niti pod razno nimam namena.
Mogoče kdo ve, kako je s tem?
mislim da lahko pride enkrat ali dvakrat na leto s predhodno najavo
Midva sva imela s punco podobno zgodbo, sam tukaj nimaš kaj, ne moreš lastniku rečt ne da nima ogledov, ker ti lahko še bolj zamori oz. te spravi v še slabši položaj. Pač po moje je boljše da požreš in narediš to da greš čimprej ven iz stanovanja.
Ko sva se z mojim pokala ven iz plesnivega stanovanja, sva zanalašč nastavila par plesnivih stvari na sredo sobe, da so jih bodoči najemniki sigurno opazili.Lastnik je ravno tako pripeljal ljudi, ko sva še notri stanovala. Imej lepo razmetano, pa kakšno spodnje perilo na sredi itd. Boš videla, kako se mu bo nos povesil 🙂
Ja je treba lastnika stanovanja zjebat ane!
Mi podnajemniki smo reveži.!!!!!!!!!!!
A se vam podnajemnikom sploh sanja koliko stane vzdrževanje nepremičnine. Pa davki pa…
Bolj se splača stanovanje prodat in dati vezat denar na banko kot pa oddajat stanovanje.
Zakaj neki ste šli v plesnivo stanovanje že na začetku?
O kriza!
mp25, vi lastniki se mi pa smilite. Res! Zakaj ne prodate in vežete denar, kot da imate nas, slabe podnajemnike, noter?!
Midva sva še preveč prijazna/pridna. Sva kot da naju ne bi bilo, pozna se samo na računu. Z vzdrževanjem niso imeli nikakršnih stroškov, se je pokvaril pralni, sva ga midva kupila, ker so jamrali, da ni denarja. Ni delal bojler, sva ga midva očistila z njihovim privoljenjem, ker se je že začelo tarnanje, da oni tega ne znajo, da bodo morali poklicati strokovnjaka itd.
“Žleht” sva postala, ker sva želela malce višjo temperaturo od 20 stopinj, čeprav dajeva za ogrevanje za 50 m2 650 € na leto (mešano drva – drv ne kupujejo – in kurilno olje). Nimava svojega stikala za ogrevanje, prepuščena sva na milost lastnikov. Včasih so pipico zaprli že ob 19. uri. Prepričati so naju hoteli, da je v pritličju vedno 2 stopinji več, kot v prvem nadstropju, da vlage nikoli ni bilo v stanovanju, čeprav vsak drugi mesec mažem zelenorjave lise, da nikoli niso imeli problemov z alu vrati (4x na dan jih brišem kot blesala, od njih teče, da je sedaj zunaj celo led).
Ob vsem tem smo 60 % prebivanja preživeli kot na gradbišču, saj so po najinem prihodu začeli delati dvorišče, fasado, menjali okna. Večino časa sva torej preživela v prahu, hrupu, prepihu …
Vse to sva potrpela, ker je lokacija dobra, stanovanje je lepo, prostorno in vanj sva nekaj vložila, da je čimbolj domače. Z njim ravnava, kot da je najino. Najbolj žalostno ob vsem tem pa je, da se obnašajo, kot da oni nam delajo uslugo, podarjajo …
Malo oftopic, vendar sem resnično razočarana.
Glej če ti stanovanje ni všeč greš drugam. Saj to je največja prednost najema. Halo.
Obstajajo pa slabi in dobri najemniki. Nekateri mislijo da morajo dobiti vse zastonj! Drugi skrbijo za lastnino kot da je njihova!
In
Obstajajo tudi slabi in dobri najemodajalci.Nekateri bi radi izkoriščali stisko ljudi! Drugi so pošteni.
Hotel sem te samo opozoriti da ne meči vsega v isti koš.
Če nista v začetku oba zadovoljna (najemnik in najemodajalec) potem bo prej ali slej prišlo do težav.
Lastnik lahko stopi v stanovanje le ob najavi in dvakrat na let (se mi zdi, ne vem na pamet). Vsekakor so ogledi popolnoma in stoprocentno dobra volja najemnika, ki je z najemnino zakupil stanovanje za dogovorjeno obdobje za 24 ur na dan toliko in toliko mesecev.
Država pri prijavi najemnine v dohodnino prizna 40 procentov normiranih odhodkov. To pomeni, če je najemnina recimo 200 evrov, se državi zdi, da je lastnik verjetno v vzdrževanje stanovanja vložil 80 evrov. Na letni ravni je to skoraj jurja. Čiščenje bojlerja pa stane koliko? Pralni stroj stane koliko?
Pri nas se ogromno najemodajalcev še vedno obnaša, kot da delajo najemnikom veliko uslugo. Takih se je za izogibat, ker nimajo razčiščenih osnovnih pojmov. In so ponavadi tudi slabi skrbniki svoje nepremičnine, ker jo vidijo zgolj in samo kot molzno kravo.
Upam, da bosta čim prej našla kaj bolj normalnega. Ogrevanje po moji grobi oceni preplačata.
Meni resnično ni jasno, kaj sploh še delata tam? Po eni strani si napisala toliko negativnih stvari, zaradi katerih bi vsak normalen šel ven. Saj si samo najemnica tam, stanovanj za najet je na pretek. Po mojem mnenju si si oz. sta si popolnoma sama kriva… Mislim, lastnik pač je takšen kot je, navaden gnoj, vidva pa tam nista pod prisilo in se lahko izselita kadar hočeta, pa se ne, se mi zdi rinjenje z glavo skozi zid, če se bosta pa spustila na raven lastnika, pa nista nič boljša…
Ven pejta!
Ja, saj vem, sama sem tudi bila istega mnenja, dokler nisem začeli z ogledi novih, potencialnih zadev. Sama štala! Sva v predelu Slovenije, kjer najemniških stanovanj ni veliko, poleti se oddajajo v glavnem apartmaji. Verjemite mi, sama bi se preselila v momentu – če bi se imela kam. Ali so stroški ogrevanja ogromni (200 € na mesec) ali je stanovanje plesnivo in opremljeno z odpadnim materialom. Skratka, obupana sem!
S stanovanji, ki so dokaj normalna, je res kriza. Nama se še sanjalo ni, da je stanovanje plesnivo, ko sva se vselila, je bila zgodnja jesen, prepleskano je bilo in sva mislila, da je vse v redu. Potem se je pa začelo, ravno tako, kot pri tebi. Problemi s kurjavo, mene je skoz zeblo, računi so bili pa kar konkretni.
Midva bova zdaj obnovila staro vikend hišico na Dolenjskem, ki bo sicer majčkena, ampak na lepi parceli sredi gozda, brez tečnih sosedov. Bila je pa res poceni. Veliko bova delala sama in ker je majhna kvadratura, tudi denarja ne bo šlo veliko za obnovo.
Veliko sreče pri iskanju normalnega stanovanja vama želim!!!!!
Zakaj si ne kupite stanovanja, če mislite tako negativno o stanodajalcih, kupite in probajte, kako je , če si lastnik., Vzemite kredit in odplačujte dolga leta.Danes se oddajati sploh ne splača!
Stroški ogrevanja so dejansko zelo visoki, drago je vzdrževanje, elektrika, voda,in obratovalni stroški.
A na Petrolu tudi jokate, da je drago? Koliko je najemnina?
O, kriza, še nekdo, ki joče, da ima stanovanje. No, da naprej razčistimo par zadev.
1. Razlog, da se kurilno olje, tj. ogrevanje, povečuje, je samo larifari. Namreč, zaradi tega precej blesavega argumenta, da so stroški za ogrevanje višji, da se je kurilno olje v 1 letu drastično podražilo, sem šla na petrol.si, kjer je lepo vidno nihanje cene in v enem letu se je podražilo toliko, da se na 100 l pozna celih … pazite tole višino … 54 €. Torej ta argument odpade.
2. Kakšno vzdrževanje?????? Mi lahko nekdo prosim razloži, kakšni so vzdževalni stroški, če ti lastnik pride enkrat na mesec po najemnino, drugače ga sploh ni. Večinoma lastniki samo pridejo po najemnino, ostalo jih ne briga, razen če se prav kaj ne pokvari, ampak to se zgodi dokaj poredko. Če popravi pipo v kopalnici 1x na leto, je to še vedno minimalno glede na končni letni iztržek.
3. Mi kupite vi stanovanje, draga Najemnica stanovanja????? Če mi, bom najbolj srečen človek na tem svetu. Če niste opazili, je svetovno gospodarstvo v krizi, kreditiranje je skorajda ustavljeno, če pa je že, je to pod oderuškimi pogoji. BTW … moja mama po 30 letih delovne dobe ne more dobiti kredita, ker ima prenizko plačo, moj parter tudi ne. Torej mi lahko, prosim, vaša preveličastna pamet pove, kako do kredita?!
4. Mi lahko tudi razsvetlite, zakaj se oddajanje ne izplača?! Če je najemnina 400 €, končni letni izrtžek je torej 4800 €, od tega se plača cca 700-800 € davka, torej je čistega denarja 4000 €. In se ne izplača??????????? Očitno ne znava iste matematike. Seveda vzamem v zakup, da lahko dobite slabe podnajemnike, kakor so lahko tudi slabi lastniki.
5. Vodo in elektriko se plača po porabi, ne vem, zakaj bi si lastniki to breme nalagal na svoje rame.
6. Kdo joče, da je predrago??? Če vem, da me nategujejo, imam vso pravico, da izrazim svojo jezo. Zakaj vi ne prodate stanovanja (če je tako GROZNO!!!! biti lastnik stanovanja ali večih), greste v najem in živite (po vašem mnenju) na račun najemodajalca????? Mislim, človek se vpraša v zdravo pamet določenih ljudi. To je kot bi si kupila ferrari in jamrala kako drage so zimske gume za ta avto!!!! Halo?!!!!!!!
*popravek, seveda je mišljeno 1000 litrov kurilnega olja in ne samo 100.
haha, bravo 😀 tudi sama sem mnenja, da se na žalost edino preko dejanja rešujejo stvari. Če jih prosiš jih itak ne briga zate, ko bo šlo pa za njih pa za njihove stroške pa vzdrževanje pa jok in stok, potem pa bodo slišali 🙂
kaj pa ti jokaš glede stroškov??? 🙂 ne razumem res ne, saj se itak po večini oddaja najem+ STROŠKI , torej + (plus) PLUS. Štekaš? kakšno vzdrževanje pa še je potem? se delajo luknje v laminatu ko hodiš po njem? Pa davki? Nisem še spoznala najemodajalca, ki je plačeval davek zato ker sem bla noter. Nihče ga noče. Tako da jaz ne vidim nič drugega kot čista najemnina? V minusu ne verjamem da si no…nevem? nisem še slišala za tak primer…
Če pa si pričakovala bogastvo, potem pa verjamem da si razočarana in žalostna in jokaš da se ne splača. Se ne SPLAČA… odvisno kako si to mislila da se ne splača. Si ne moreš privoščit nič večjega ne? hja, tako se pa res ne splača ja
Kaj potem, mi ni treba dovoliti ogledov? Hoteli so že 2 meseca prej vozit ljudi na oglede, ne da bi nam sploh povedali, da bodo začeli oglaševati stanovanje oziroma da bi nas vprašali, ali jim dovolimo. Enostavno so se pojavili na vratih.
Meni se ne zdi logično, da se od mene pričakuje, da pustim tuje ljudi tacati po mojem najetem stanovanju, za kateerega plačam polno najemnino. In to 2 meseca prej?! Ajde, če bi šli ven v dobrih odnosih, ampak je vse prej kot to.
Ne, ni treba.
Ampak prvo vprašanje – a pogodbo imate? No, če prav razumem, imate tisto na obrazcu (druga tema?).
Je pa tako, kot so že napisali – 2x letno ima lastnik pravico do vstopa v stanovanje. Plus še v primerih, če je treba kaj popraviti.
In stroške pralnega stroja ter čiščenja bojlerja bi lahko odštela od najemnine:) To dejansko sploh ni tvoj strošek. No, ali pa zdaj odnesi tisti pralni stroj s seboj.
Za naslednjič pa najdita stanovanje, kjer bo normalen najemodajalec. Magari si napiši na list papirja vprašanja, na katera želiš odgovor. Nedorečene stvari dogovorite vnaprej in jih vpišite v pogodbo. Ne pustita se nat… še enkrat.
Lastniki na najemnike na žalost gledajo samo še kot na denar in ne kot na človeka. Saj vsem škripa z denarjem. Obnašaj se do njega kot se on obnaša do tebe, brez slabe vesti
Da je tukaj nekdo preskočil osnovno šolo, vsaj njen matematični del.
Če se ustavimo pri 4. točki. A veš, koliko stanejo nepremičnine? Če se ti ne sanja, odpri nepremičnine.net in malo poškili. Potem pa zdeli tisti znesek s 4000 €, da dobiš število let, kdaj se investicija obrne. Bo šlo? Aja, pa to je znesek, če lastnik nima ABSOLUTNO nobenih stroškov vsa ta leta, kar pa jih seveda ima. Pa zavarovanje za nepremičnino tudi plačuje (kar se tako rado pozablja, pa tako svinjsko draga so).
BTW, preden dobiš koleričen izpad, tudi jaz sem najemnica.
Forum je zaprt za komentiranje.