Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ognjičeva krema

Ognjičeva krema

Mogoče kdo ve, kje v Lj. bi lahko kupila ognjičevo kremo narejeno s svinjsko mastjo. Hvala!

Jaz izdelujem ognjičevo mazilo iz ognjiča (ročno nabranega na domači njivi), domačega olivnega olja in čebeljega voska. To mazilo je boljše, ker je olivno olje boljša podlaga za kožo kot svinjska mast. Tudi čebelji vosek je zelo primeren za kožo.
Mazilo prodajam. Cena za 100 ml je 6 eurov.
Če te zanima, …moj mail je andrejac4@gmail.com
Prav lep pozdrav Andreja

Imaš za to licenco? Znanje? Dovolj znanja, da lahko prodajaš nekaj kar lahko nekomu celo škodi?
Tudi na domači njivi so lahko zadeve še kako strupene, če so v bližini kakšne rastline, ki so škropljene s strupi. Če to izdeluješ bolj za hobi in nimaš vsega potrebnega znanja in registracije ter opravljenih analiz te kreme, se jaz na tvojem mestu raje ne bi ukvarjala s tem.

Jaz sem pa pred časom našla recept oz. navodilo za izdelavo kreme. Sem ga shranila, preizkusila pa še ne. Evo:

sestavine:
– 15 g čebeljega voska,
– 15 g lanolina(lekarna),
– 60 ml rastlinskega olja (uporabo ex. dev. olivno olje),
– 15 ml glicerina (lekarna),
– 45 ml vode.

pripomočki:
– večji lonec,
– manjši lonček cca 0.5 l,
– cedilo ali gaza,
– rokavice,
– deščice za na dno večjega lonca-ali kovinsko ogrodje
– voda za mokro kopel

V večji lonec daj na dno deščice oz. nekakšno ogrodje, da ko položiš v ta lonec manjšega, v katerem segrevaš sestavine, se le ta ne dotika dna večjega lonca. V večji lonec vliješ vodo do take višine, da sega do 2/ 3 manjšega, ko je le ta s sestavinami postavljen v večjega.

Upam, da je razumljivo.

V glavnem: najprej segrej vodo v večjem loncu – temp. ne sme nikoli presečti 70 st. C .V to toplo kopel postavi manjši lonček s sestavinami kreme in ves čas mešaj (nabolje čista lesena palčka – morda špila za ražnjiče ali nova kuhalnica)

Nato najvažnejše: odvisno kakšno kremo želiš dodaš :
ZELIŠČA: 30 g posušene zeli:
– ali ognjič, šentjanževko, arniko, …kamilico…
če dodajaš svežo zel mora biti količina večja: cca 40 g

vsipaš v stopljeno kremo in ves čas ob stalni temperaturi mešaš 3 URE – da se učinkovine izlužijo – ob tem pazi na stalen nivo vode in da ne presežeš 70 st.C . Pri tej temperaturi se še ne dvigujejo v vodi mehurčki!

Navedeno
Andreja 4
Jaz izdelujem ognjičevo mazilo iz ognjiča (ročno nabranega na domači njivi), domačega olivnega olja in čebeljega voska. To mazilo je boljše, ker je olivno olje boljša podlaga za kožo kot svinjska mast. Tudi čebelji vosek je zelo primeren za kožo.
Mazilo prodajam. Cena za 100 ml je 6 eurov.
Če te zanima, …moj mail je andrejac4@gmail.com
Prav lep pozdrav Andreja

Imaš za to licenco? Znanje? Dovolj znanja, da lahko prodajaš nekaj kar lahko nekomu celo škodi?
Tudi na domači njivi so lahko zadeve še kako strupene, če so v bližini kakšne rastline, ki so škropljene s strupi. Če to izdeluješ bolj za hobi in nimaš vsega potrebnega znanja in registracije ter opravljenih analiz te kreme, se jaz na tvojem mestu raje ne bi ukvarjala s tem.

Ja, imam znanja – iz ekološkega kmetijstva in izdelave mazila – to je le delež znanja , ki ga imam. Mazila pa izdelujem predvsem zase , za svojo družino in prijatelje. Ga pa tudi prodajam.
Gospa, ki sprašuje po ognjičevi kremi iz svinjske masti pričakuje boljšo kvaliteto kreme od kupljenih, ker takšna krema formalno z analizami in registracijo ne obstaja, zato sem ji tudi jaz ponudila svojo.
Imam dosti uradnih informacij o tem, kako so stvari, ki jih kupujemo pod oznako “preverjeno, pregledano, ustreza, analizirano”, lahko zelo škodljive, kako izdelovalci goljufajo, pa naj gre za hrano, kozmetiko, … Zato sama prisegam na domače preverjene stvari na vseh področjih – pravo pot mi je pokazalo življenje , ko sem še pred leti imela otroka, težkega alergika, zdaj pa je njegovo zdravje spet normalno, ob dejstvu, da gremo v trgovino le še po sol, sladkor, …
Recepta za mazilo prav tako ne skrivam, zato ga lahko posredujem, vsakomur, ki se mi javi na mail.

KAJ PA RAČUNI ZA KREME SE KAJ PIŠEJO ???

Fovšija – najpopularnejši slovenski šport…

popoldanska obrt, pozanimaj se kaj je osebno dopolnilno delo, se vanj vključi pa se boš lahko še ti namesto zganjanja fovšije lahko pričel ukvarjat s čim dobičkonosnim (in zraven izdajal račune)

Mazil ni dovoljeno izdelovati in prodajati v okviru prijavljenega osebnega dopolnilnega dela!

Glej obrazložitev:

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1175&sid=815&faqid=24803

Prilagam še link za več informacij o zakonodaji kozmetičnih izdelkov:
http://www.uk.gov.si/si/delovna_podrocja/kozmeticni_proizvodi/

Pokakam se jaz na vso to obrt, prodajo, registracijo….. Jaz si naredim zase in za vso svojo žlahto kremo iz ognjiča in gabeza, sirup iz ameriškega slamnika, šentjanževo olje… Držim se tudi knjige – Zdravje iz božje lekarne. Krem ne prodajam, ker jih za vse naredim zastonj, da jim ni treba kupovati vse packarije, ki jo proizvajalci namešajo v bio, eko….bla, bla, bla kreme. Narava nam vse ponuja sama, če hočte imet si pa naredite sami. Lp

Silvika
Re: Ognjičeva krema

21.07.13 21:00
Pokakam se jaz na vso to obrt, prodajo, registracijo….. Jaz si naredim zase in za vso svojo žlahto kremo iz ognjiča in gabeza, sirup iz ameriškega slamnika, šentjanževo olje… Držim se tudi knjige – Zdravje iz božje lekarne. Krem ne prodajam, ker jih za vse naredim zastonj, da jim ni treba kupovati vse packarije, ki jo proizvajalci namešajo v bio, eko….bla, bla, bla kreme. Narava nam vse ponuja sama, če hočte imet si pa naredite sami. Lp
BRAVO SILVIKA!!!!!!!!!

Ognjičevo kremo seveda lahko vsak naredi sam, a včasih pač enostavno ne gre in takrat je važno, da posežemo po naravnih in varnih pripravkih. Nekaj nasvetov o uporabi ognjičeve kreme sem napisala v članku o ognjiču, vabim vas, da si ga ogledate.
Karmen

Ognjičeva krema je prav gotovo zelo priljubljena, vsak si jo lahko naredi tudi doma. A včasih enostavno ni časa in takrat moramo biti previdni, da kupimo naravno in ekološko pridelano kremo. Nekaj nasvetov o ognjičevi kremi si lahko preberete v mojem članku!
http://www.omega3.si/product/ognjiceva-krema/
Lep pozdrav Karmen

V KOLIKOR BI POTREBOVALI MAZILO, PROSIM ČE LAHKO POŠLJETE OZ. POVESTE NAPREJ TISTIM KI MISLITE, DA BI GA POTREBOVALI 

EKOLOŠKO KONOPLJINO MAZILO S SIVKO (KMALU NA VOLJO TUDI KONOPLJINO MAZILO Z OGNJIČEM ,DRUGE SESTAVINE SO ENAKE)

Pa ga imamo, dolgo pričakovano, najbolj iskano mazilo na svetu!

Sestavine:
• posušeni konopljini cvetovi;
• posušeni cvetovi sivke;
• bio kokosovo olje;
• bio čebelji vosek;
• bio konopljino olje;
• koncentrirana konopljina smola
Uporaba mazila
Mazilo je namenjeno predvsem lajšanju simptomov povezani s kožnimi boleznimi, uporabljamo pa ga lahko tudi za druge bolezni, kot so bolezni dihalnih poti, krvno-žilnega sistema in poškodbe mišic.
Kožne bolezni:
Luskavica, atopični Dermatitis, prhljaj, ogrci, kurja očesa, izpuščaji in alergije, Herpes, razpokane ustnice, Hemeroidi, glivice na nohtih, kožne rane, vreznine, opekline in bakterijske okužbe.
Uporaba: Vsaj 2x dnevno; zjutraj in zvečer, po potrebi več
Bolezni mišic, sklepov in kosti:
Tortikolis, bolečine v križu, bolečine v mišicah, menstrualni krči, zvini, nategi in zlomi.
Uporaba: 2x dnevno; zjutraj in zvečer
Bolezni krvno-žilnega sistema:
Flebitis, razjedanje žil, krčne žile
Bolezni dihalnih poti:
Bronhitis, Astmatične bolezni, Kronično vnetje grla (mažete na predelu pljuč in grla)

Naročila na:
primacare.cream@gmail.com

New Report

Close