Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ograja okoli hiše

ograja okoli hiše

Resno razmišljam o ograditvi večjega vrta okoli hiše, in računam da bo potrebno postaviti cca 2200 m2 ograje, kar je velik finančni zalogaj. V SLO so podnudniki res dragi, ima morda kdo izkušnjo, da je kupil ograjo v sosednji državi?

Kakšna pa bo?

Po moje, da štrikana. :)))

2200 m2 ograje? Kaksna pa bo? Mi jo bomo tudi pocasi menjali, pa govorimo o tekocih m.

Po moje, da štrikana. :)))[/quote]

Lahko je štrikana, vendar takih ne delajo več.Tako je delal moj dedek.Iz pocinkane žice.Še jaz sem jo včasih pletla.

Lahko je iz zelene žice.Je kar draga.Pitem so lesene…je treba barvat in je drago.

Potem so plastične.
Ali pa aluminijaste …kot deščice pridejo.So pa tudi drage.

Se selimo v starejšo hišo, ki je blizu ceste, imamo dva psa, zaradi njiju je to potrebno ogradit. Radi bi ugodno in kvalitetno ograjo, panelna je predraga, verjetno “štrikano” pleteno ograjo v rolah.

Če jo še prodajajo, potem bi bila po moje taka najbolj ugodna…

Ja malo poglej po tehničnih trgovski centrih v obmejnih državah. Ampak npr za Italijo, Švico, Avstrijo, Nemčijo ti lahko kar povem, da je tehnična roba polno dražja. Sem iskal kar nekaj polproizvodov za sestavo nekega stroja, pa je pri nas ceneje, kar se ne dobi bom sam dal delat.

Za cevi bi jaz zasledoval na odpadih, ali jih kupil pri grosistu jih sam narezal in dal cinkat. Tudi montaže se lahko sami lotite, posebej še, če bojo cevi samo zabite v tla. V ta namen se v vedro od jupola zmeša beton notri na sredino postavi primerno steklenicoali odtočno cev, v smereh kjer je ročica vtakne dve stare vodovodne cevi. Tako dobite utež ki jo nasadite na cev, in spuščate. Seveda morajo biti nosilne cevi pri zemlji prevrtane, da se odvaja voda in kondenz. Tja notri se za čas montaže vtakne gradbeno jeklo. Če ima v bližini kdo kombinirko, pa še boljš, bo samo z roko dol pritisnil. Eno uro nima kaj delat, tj 30 €

Ker bo ob cesti, morate upoštevati silo napluženega snega pozimi. Pozanimaj se tudi glede dovoljenj., ker danes lahko fanj nasrkaš če se nekdo na tvojem poškoduje.

Žičnata v roli bo verjetno res najcenejša varianta.
Če pa bi radi leseno, pa je treba iti na žago in kupiti kubik (ali dva) desk in doma pobarvati.
Poceni barvo pa občasno prodajajo v Lidlu, pa Hoferju….

mah kakor kol obrneš je drago, moj je kupil tisto živex al kako plastificirano mrežo, višina 1m, v bali je 25 m, cena 100 eur. Potem pa še napenjalci, žica, stebrički, vsak 10 eur…Še najcenejša po moje kakšna lesena varianta, fino premazana. Naši sosedi jo na par let premažejo s starim motornim oljem, je nekakšna “plot” varianta ograje, zgleda pa lepo, ko je pobarvano tako črno, prav starinsko. Smo pa na vasi, bolj osama, tak da sem paše…Srečno!

Hvala vsem za nasvete

Inox ograjo pa bo mirhttp://www.inoxia.si/[/url] samo bo malo dražje od par sto evrov vrjetno 😀

New Report

Close