Najdi forum

ogrčki

Čav, punce!

Mene pa res zanima, kako naj preženem ogrčke. Res sem stara že 26, vendar se mi na jesen, tik pred zimo pojavijo ogrčki po nosu in bradi, kakšen celo na vratu ali ramenih. Sedaj me zanima, kaj uporabljate v tem primeru? Naj uporabim Vichyev Normaderm za mlade, ali Clearsil kaj drugega?
In, ko sem nervozna, jih stiskam in kot nalašč se pojavi, še posebaj na vratu kakšen mozoljček, ki se ga težko znebim. In s čem naj odstranim tega? Z obliži?
Res bi bilo dobro, da grem h kozmetičarki, a ne poznam nobene dobre. In 2x sta mi dve že naredili takšni luknji iz por, da se krepko poznajo.

Pomoč, prosim!

Hvala.

Pozdravček,
Nika

Živjo Nika!

Naj te potolažim, da nisi edina, ki ima ogrce.Pri meni so še bolj pogosti kot pri tebi, vendar jih imam samo po nosu, bradi. Moja dermatologinja mi je svetovala naj obiščem kozmetičarko, ki mi bo naredila en dober piling kože. Meni se osebno zdijo obiski pri kozmetičarki zeelo dragi, zato sem si kupila gel za piling in kremo za po pilingu. Rezultati so zelo majhni, sem pa tja si kakšnega tudi sama stisnem. Mislim, da se ogrcev ne bom nikoli znebila, razen, če bom šla h kozmetičarki. Enkrat sem že bila, pa sem domov prišla še v slabšem stanju- imela sem še več mozoljev.

Upam, da boš dobila kakšno dobro rešitev. Ko jo boš, mi sporoči!!!

Jaz imam doma savno za obraz. Glavo not tisis ene dvajset minut in potem si z robckom lepo nezno ven iztisnem ogrce. Rabis pa veliko casa in zivcev. Vsaj kaksno uro, fajn je pa ene dve uri, da res vse ven scistis. Vmes veckrat uporabis savno, ker gredo vmes pore nazaj skupaj. Ko koncas si obraz splaknes z ledenomrzlo vodo, tako da gredo pore nazaj skupaj.
Vseeno se mi se potem naredi kaksen mozoljcek, ampak to zaradi tega, ker delam trenutno v taksnem okolju, kjer je zelo veliko praha. Ampak savna zelo pomaga. In je tud cenej, kot pa da si kupujes tiste oblize.

Globinska maska za čiščenje od Artistry je špica. Pomembno je tudi, da redno uporabljaš piling.
T.

Normaderm za odraslo problematično kožo od Vichyja meni pomaga. Obližev ti ne svetujem, ker skoraj ne primejo.

Pozdravljene!!!

Sasa tudi jaz imam savno za obraz,nisem je se probala ker vem,da rabis kar precej casa…..
Zanima me pa ce uporabljas kaksno olje!!Jaz sem ga iskala vprasala sem kozmeticarko ona me je poslala v
lekarno tam mi je pa dala olivno olje!!!slisala pa sem da se dobi neka rec posebej za to!!!!!
((((Nevem))))mislim da ne pretiravam…rada pa probam kar je najcenej….
Za odg se ti zahvaljujem!!!

pa pa

Jaz uporabljam Normaderm 2 v 1 in mi kar ustreza. Ogrcev se žal v celoti še nisem znebila, čeprav mi gredo te črne pike prav pošteno na živce. Imam pa precej manj mozoljev.

lp

Jaz tudi ne vem glede olj. Vem, da se lahko uporabljajo zraven, tudi pise, ampak nic ne pise o tem, kaksna, kje se jih dobi… Po mojem lahko v vodo vsujes kaksne posusece kamilice (kar od caja) ali kaj podobnega. Nisem se poskusila.
Ja casa pa res rabis veliko.

za kožo je najbolj zdravo olivno in mandljevo olje

Sasa in Sonja!

A mi lahko prosim povesta, kako izgleda ta savna za obraz, koliko stane, kje se kupi in zakaj omenjata toliko casa.
Če ne vesta, kaj se da notri, vama sama povem, da sem slišala, da se da notri eterična oljčka. Npr.: iz zelenega čaja (zelo čisti), limona ali agrumi (osveži), smreka/bor (svežina)…

Pozdravlja vaju,
Nika

Nika zivijo!!!

To posodo prikljucis na elektriko,v katero nalijes doloceno kolicino vode,
in v njo dodas ta etericna olja!!!!
Je pa taka da ti pase na obraz,nevem kako ti jo naj razlozim drugace…
Jaz sem si jo kupila v Celju v Merkurju in mislim da jih imajo se kje…
Za njo sem dala okoli sest tisoc tolarjev…
Vem pa da ti vzame veliko casa,,ce hoces rezultat….((((normalno))))

Zelim vam se naprej prijeten dan…pa pa

Živijo!
Imam vprašanje glede globinske maske od Artistriya. Kako sploh zgleda, kako deluje oz. proti čemu deluje(ali proti ogrcem ali večjim mozoljem). Koliko pa stane?

Iste ali vsaj podobne rezultate dosežeš z vročo paro iz navadne kozice ali sklede – obraz postaviš nadnjo, pokriješ glavo z brisačo in… voilá. V vrelo vodo lahko daš različna zelišča (že omenjene kamilice, sivko, timijan, rožmarin…) ali eterična olja. Šest tisočakov pa shraniš…:)
Lep pozdrav!

Sori, ko sele sedaj odgovarjam. Men jo je sicer prinesla mama, ne vem kje jo je dobila, mislim, da je stala okrog 20 000 SIT. Videla sem jo pa drugace v Ljubljani v BTC-ju, v …. kaj je ze tam, kjer na vrh tud CD-je prodajajo :-)))
Sem pa potem v enem katalogu videla eno veliko veliko cenejso, sam druga firma. Morem najdit katalog, pa ti povem katera je. Moja je pa Severin.

Ja sam se voda ohladi, ali pa je para prevroca. Iz mojih izkusenj je pa treba postopek veckrat ponovit, ker se pore po nekaj casa zaprejo in mores spet namakat glavo, da se spet odprejo. Tako, da s segrevanjem vode bi se malo zamudil, razen ce jo v mikrovalovki :-))))

Še en nasvetek: kožo zelo dobro čisti paradižnik!

Zivijo!!

Nam se lahko zaupas postopek….hvala!!

lp

Maska za globinsko čiščenje vsebuje z minerali bogate gline, ki odmašijo in očistijo zamašene pore ter vpijejo odvečno maščobo.
Vsebuje posebno mešanico več vrst glin, obogatenih z minerali. Vpija maščobo in napenja kožo. Dodatno čistilno sredstvo, ki deluje v povezavi z ostalimi izdelki dnevne nege kože. Vpija ostanke odvečne maščobe, ki lahko povzročijo zamašenost por. Vsebuje alojo vero, ki kožo pomirja.
Enakomerno jo namažite na čisto, suho kožo, pri čemer se izogibajte predelu okrog oči. Na koži jo pustite dokler se popolnoma ne posuši, nato pa jo odstranite s toplo vodo. Potem na kožo nanesite tonik in vlažilno kremo. Masko lahko uporabljate največ dvakrat na teden, vendar ne istega dne kot kremo za odstranjevanje povrhnjice.

Cena 4.301,00 SIT.

Oj, oj!

Ma kaj ni škoda toliko denarja? Po mojem bi podoben učinek dosegla s tem ko bi vodo segrela v enem loncu in pol nastavila glavo. Jaz vsekakor ne poznam te naprave in ne morem trdit, ampak za tistega ki bi pa rad nekaj dinarčkov prišparav, se mi zdi pe kar ok. Pridne bodte! 🙂 Pa čimmanj mozoljev v novem letu! 🙂

Ups, sem malce zgubljena….sem videla, da so to varianto že predlagali. Sorry!

Nič lažjega: z rezino si (namesto da jo položiš na obraz – precej nerodno) zgolj namažeš (očiščen, jasno; priporočljiv tudi piling) obraz. Ko se sok posuši spereš.
LP!

Redno 1x na 14 dni ali 1x na mesec odvisno od nečiste kože, si naredite:

V manjši lonček dajte do polovice vodo, naj zavre, notri vsujte kamilice ali filter iz kamilic, nato vzemite brisačo in nagnite glavo nad posodo, pokrijte se z brisačo in tako inhalirajte in uživajte cca 5-10 minut. Jaz ponavadi 5 minut, nato si iz tega čaja naredim še obkladek in si ga položim na obraz, da se koža še prej zmehča, pore odprejo in nato:
Vzmeite čiste vatke ali robčke, oba kazalca in palca si zavijete v te robčke in pričnete stiskati, stiskate tako, da pritiskate na kožo dol in opazile boste kako ti črvički lezejo ven. To naredite povsod tam, kjer so ogrci, pazite na čistočo, robčke menjavajte in stiskajte pravilno, ne kot ščipanje, ampak stiskate dol, pritiskate skupaj in dol in ne samo skupaj. Pogoj je, da iz en luknjice iztisnete vso nesnago. Ko je koža očiščena je na vrsti maska za pomiritev. Jaz uporabim kar te kamilične filtre in si jih porazdelim po obrazu, kamilica pomirja, lahko pa kupite masko, ki pomirja in oža pore. Tako počivam cca 15 minut, nato si kožo očistim-razkužim z tonikom, namažem z kremo in to je to. Moja koža je lepa, negovana pa čeprav ima že 40 let! No vedno pa si kožo po stiskanju razkužim še z Altalex kapljicami, ki se jih dobi v lekarni, nato pa maska…

New Report

Close