Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ogrevanje na plin

ogrevanje na plin

Pozdravljeni,

zima prihaja in potem začne človek malo bolj razmišljat o stroških ogrevanja.
Razmišljam o prehodu na zemeljski plin, pa bi rabil mal informacij o stroških.
Kolikor sem informiran je specifikacija računa nekaj podobnega kot pri elektro, ko poleg porabljene elektrike plačuješ še vse mogoče takse, priključnine, obrabljine kablov in še kaj.
Kako je pa pri plinu? Kaj vse se plača in koliko?
Skratka zanima me običajna poraba v ogrevalni sezoni ???m3 ter vse ostale pritekline, ki jih obračunajo na položnici.

Vem, da sprašujem kar konkretne podatke, toda če ima kdo pri sebi račun, se zelo priporočam za specifikacijo postavk.
Že v naprej se zahvaljujem za vaše odgovore.

LP

kubatura ogrevanih površin, izolacija fasade pa še kup različnih činiteljev seveda niso pomembni…

Seveda so. Toda za prvi občutek o cenah mi nekaj različnih odgovorov kar veliko pomaga.
In ravno zato, kar je vsaka hiša drugačna od druge pričakujem kar različne podatke o porabi. Toda neko statistično povprečje med temi podatki pa le da nekakšen “augenmas” občutek, da se lahko sploh začnem pogovarjat z dobavitelji plina.

ne vem kaj imate..
hiša, blok, hlev, koliba, rov..
ampak nekako se cena giblje okrog 1 do 1.5€/m2 na letni ravni.
torej cca 100m2 je to cca 1000 do 1500€ na leto..

Se strinjam, tole bo kar dobra odokativna ocena.

Pri nas plačujemo v mesecih, ko je pod 0 med 150 in 200 €, v prehodnih mesecih med 50 in 70 €, poleti pa okoli 20 €, ker na plin ogrevamo tudi sanitarno vodo.

Samostojna hiša 120 m[sup]2[/sup], normalno izolirana. Delam pa od doma kar pomeni, da imamo toplo čez cel dan.

Preveč. Se ne splača.

S plinom pa res nočem imeti opravka v stanovanju. Hvala lepa! Je prenevaren. Če pušča, je dovolj že ena iskra in raznese stanovanje.

Mi smo nekaj let nazaj v centru lj za 150m2 pozimi placevali 150-180 eur/mes. In poracuna okoli 300 eur.
S tem, da takrat naj bi plin bil med cenejsimi ogrevanji.
Danes se to ne splaca vec. Je predrago, no spet odvisno od kvadrature in podobno.

Računa sicer nimam pri sebi, ti pa povem, da v lanski sezoni je bil skupen znesek 1.200€ za 300 m2 površine. Izolacijska fasada, stara okna, če bi bila nova, bi bilo še manj. Všteta je tudi topla voda.

Aja, še tale podatek manjka. Ogrevalo se je od 8. ure zjutraj do 21. ure zvečer, na nekje 23 stopinj.

V sosednji vasi je možakarju vrglo hišo v luft. Prej je imel ogrevanje na nafto, pa si je premontiral na plin, da bo kaj prišparal. Sedaj živi v garsonjeri v bloku.

Eh, nekaj brez veze nakladate. V sosednji vasi je pa možakarja avto povozil, ko je prečkal cesto.
Plin je zelo ugoden, res pa je, da vsi pač nimajo možnosti imeti zemeljskega plina, tako da, eh, to grozdje je kislo 😛

Pa kaj te boli, ti eh !
Povedali smo svoje mnenje. Ali ga ne smemo ?
Napelji si plin, pa uživaj. Jaz ga ne maram.

New Report

Close