ogrevanje na plin
Pozdravljeni,
zima prihaja in potem začne človek malo bolj razmišljat o stroških ogrevanja.
Razmišljam o prehodu na zemeljski plin, pa bi rabil mal informacij o stroških.
Kolikor sem informiran je specifikacija računa nekaj podobnega kot pri elektro, ko poleg porabljene elektrike plačuješ še vse mogoče takse, priključnine, obrabljine kablov in še kaj.
Kako je pa pri plinu? Kaj vse se plača in koliko?
Skratka zanima me običajna poraba v ogrevalni sezoni ???m3 ter vse ostale pritekline, ki jih obračunajo na položnici.
Vem, da sprašujem kar konkretne podatke, toda če ima kdo pri sebi račun, se zelo priporočam za specifikacijo postavk.
Že v naprej se zahvaljujem za vaše odgovore.
LP
Seveda so. Toda za prvi občutek o cenah mi nekaj različnih odgovorov kar veliko pomaga.
In ravno zato, kar je vsaka hiša drugačna od druge pričakujem kar različne podatke o porabi. Toda neko statistično povprečje med temi podatki pa le da nekakšen “augenmas” občutek, da se lahko sploh začnem pogovarjat z dobavitelji plina.
Se strinjam, tole bo kar dobra odokativna ocena.
Pri nas plačujemo v mesecih, ko je pod 0 med 150 in 200 €, v prehodnih mesecih med 50 in 70 €, poleti pa okoli 20 €, ker na plin ogrevamo tudi sanitarno vodo.
Samostojna hiša 120 m[sup]2[/sup], normalno izolirana. Delam pa od doma kar pomeni, da imamo toplo čez cel dan.