Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ogrevanje na plin – topla voda

ogrevanje na plin – topla voda

Prosim povejte mi, ali je normalno, če imaš ogrevanje stanovanja in tudi vode z zemeljskim plinom, da priteče topla voda iz pipe šele po cca 3-4 minutah??

V bloku pri stari mami je tako in pravi, da imajo vsi isti problem in da je to pri tem ogrevanju normalno, meni pa para živce vsakič, ko ji grem pomivat posodo.

Mislim,da je to normalno,ker mamo mi tud plin,sam smo v hiši, pa moram jaz tud vedno čakat na toplo vodo.

Normalno, ce je gre za pretocni bojler, kjer se voda ogreva sproti oziroma po potrebi ali pri manjsih bojlerjih, kjer se voda kljub toplotni izlocaiji pocasi ohlaja v njih.

Anja**

Ni normalno, ker imamo mi pretočni bojler, ki vodo sproti ogreva. Sicer ne priteče čisto isto sekundo vroča voda, samo 3-4 minute pa tudi ni treba čakati. Kakšne pol minute, več sigurno ne.

Mi imamo isti problem ,pa smo v hiši. V petek pride serviser narediti redni
servis, pa ga bom vprašala, zakaj je tako.

Minuto je normalno, 3-4 minute pa pomeni, da je tlak v polnilnem sifonu prenizek.

Lonca–

odvisno tudi v katerem nadstropju imate peč z bojlerjem in v katerem nadstropju imate pipo za toplo vodo. pri nas je razlika za eno nadstropje cca 1 min.

čisto odvisno od peči, od izolacije cevi, od tega, kako daleč je plinska peč od pipe…

pri nas je kar se tega tiče katastrofa

pet minut čakaš na toplo vodo, v kuhinjo vroča voda sploh ne priteče, če pa peči slučajno nimaš v kopalnici, pa lahko pozabiš na to, da bi se tuširal z normalno toplo vodo.

Odvisno tudi od kapacitete bojlerja in koliko je v tistem trenutku porabe tople vode.
Pri nas se čaka kake pol minute, mogoče kdaj minuto, pa se mi zdi že to sitno. Poleg tega čez nadaljnje pol minute včasih začne teči neznosno vroča voda.

Mi imamo plin v bloku in je potrebno na vročo vodo čakati par sekund.
Bolj zoprno je med tuširanjem, ko se izmenjavata vroča in mrzla voda. Včasih te skoraj popari, včasih priteče mrzla voda, čeprav pipe ne premikaš.
Menda se dobijo pipe, ki rešijo ta problem.

New Report

Close