Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ogrevanje s klimatsko napravo

Ogrevanje s klimatsko napravo

Ali se kdo ogreva samo s klimatsko napravo? Ogrevala bi stanovanje 65m2, poleti pa tudi rabimo za hlajenje. Ogledani imam ti dve napravi : Mitsubishi MSZ-FH25VE Delux in Mitsubishi MSZ-FH35VE Delux. Trenutno imamo ogrevanje na plin (plinohram) in je kar drago v zimskih mesecih… Vaše izkušnje, stroški?? Hvala.

Za stroške ne vem, ker imajo starši – je pa zelo dobra možnost. Vem da so stroški v celoti vsaj za 1/3 nižji.
Moraš pa upoštevati, da se s klimo lahko greješ le do določene nizke temp (npr. do 0), če je hladneje zadeva ne deluje več in boste morali gret na plin.
Je pa tako da boljša (in dražja) naprava greje tudi pri nižjih zunanjih temperaturah.

Omenjene delujejo do -15. Vendar je zato izkoristek veliko manjši in se pojavlja vprašanje ekonomičnosti.

Moj brat se je tako grel dve zimi. Posledice: nižji stroški in pojavila se je plesen po kotih v dveh sobah, samo v kuhinji ne. Lansko zimo je normalno ogreval in ni bilo več plesni.

Jaz sem se celo prejšnjo zimo grela izključno s klimo (Vivax – dela do -15). Stanovanje je 53 m, živim sama nimam malih otrok in dopoldan sem v službi. Cena elektrike 63 EUR mesečno z vso ostalo porabo +klima. Povprečna tem. 22 C, zjutraj 19-20C. Sem v bloku 1 nadst. demit fasada.

***************************************** https://www.youtube.com/watch?v=GAdIV2KHMPA Carpe Diem *************************************************

Če deluje klima naprava pri nižjih temperaturah ima manjši izkoristek.
Če pri optimalnih pogojih porabi 1kwh na uro(toplotna moč 3 kwh na uro)za gretje bo pri nizkih temperaturah lahko porabila več kot 2kwh na uro.

Joj, Hadef, s tem podatkom pa si res veliko pomagal…..????

***************************************** https://www.youtube.com/watch?v=GAdIV2KHMPA Carpe Diem *************************************************

Če živiš kje na obali, potem ja, sicer raje ne ozirma kupi, seveda, in se ogrevaj večino časa, a v pravi zimi raje ne. Mi se ogrevamo v prehodnih časih, pa tudi včasih zalaufamo pozimi, ko ga kaj s termostatom zašuštramo in ker je odzivni čas talnega nemogoče dolg, a to ni to. Nekako kot da se tudi stene in predmeti ne pregrejejo in kot je že Robi povedal, učinkovito je tam do nekje 0 zunanje temperature, potem se razmerje prevrne.

nabavi toplotno črpalko zrak voda, če že imaš radiatorski sistem v bajti. Zadeva bo delala noramlno na radiatorje, cena ogrevanja povprečno tretjina zdajšnje, pa še sanitarno toplo vodo ti greje čez vse leto.
Napram klimi je zadeva bistveno boljša, ker enakomerno ogreješ celo bajto, kar pri klimi, ki je v enem prostoru, ne moreš. Ni šumenja ventilatorja itd….pač klasičen radiatorski sistem.
Taka toplotna črpalka izgleda kot navadna klima naprava ( na zunanji strani bajte), v notranjosti pa je običajno ena manjša škatla na zidu v kotlovnici.
Cena za kako kitajsko, manjše moči bo med 2 in 3 jurje zmontirana.

Pri nas ogrevamo vikend z klimo pa so temperature večkrat pod ničlo in zadeva konkretno deluje. tudi strošek za elektriko ni tak. Kupili smo jo pri http://www.tersus.si/[/url], znamka pa je mitsubishi. Pokliči jih, če si v dvomih, z delavcem s katerim sem govoril jaz mi je vse konkretno razložil. Seveda pa imaš tudi druge alternativne kar se tiče ogrevanja na elektriko, eden izmed takih so recimo ir paneli, z njimi sicer nimam izkušenj vendar jih ljudje kar hvalijo.

A to je tudi za blok?
Ker predvidevam, da ima avtorica 55m2 v bloku in predvidevam, da tole ne gre v bloku.

Kako ste eni radi pametni, a da prej sploh ne premislite, kaj boste rekli!

Zakaj pa ne v bloku.Čče je lahko zunaj na zidu zunanja enota klimatske naprave, je lahko zunaj na zidu tudi zunanja enota toplotne črpalke zrak voda.( v bistvu itak skoraj nihče ne loči teh dveh naprav) Vse drugo kar je v stanovanju se da relativno enostavno napeljati, sploh če so do sedaj imeli individualni sistem centralnega gretja, glede na to, da avtorica omenja plinohram (razen, če so mogoče imeli vsi v bloku en plinohram)

za “a v bloku” Ja, eni smo radi pametni, sploh ker vemo kako zadeve stojijo. Nekateri ste pa silno pametni, pa bi bilo dobro, da bi se držali rekla: Prije stavljenja jezika u pogon, uklopite mozak.

60 m2 ,lani maja sva kupila mitsubishi inverter do -15,ker ima več izkoristka kot do -25,plačevala sva v najhujši zimi 15 € več elektrike (plačujemo kolk porabimo),za vodo pa toplotno 5€ več elektrike,potem pa izračunaj s čim se najbolj splača ogrevat.Samo moraš kupiti varčno-tiste so pač malo dražje.

New Report

Close