Ogrevanje s klimo
Nabavila sem dodatno klimo Gree nordic 09. Sama sem jo izbrala glede navedenih karakteristik
Ze veliko let imam navado ogrevanje na doloceno stopinjo( 23, 24). Pa stopnja ventilacije 2.
Notri lepo ogreva. Moti me zunanja enota ki je za moja vuha preglasna. Napisano je da ima zunanja enota cca 53db. Kar sem merila zvok z aplikacijami je od 65 do 75db.
Eni mi pravijo naj dam ventilator na Auto in bo ok. Ampak hrup tega kompresorja ni nic manjsi kot ce bi imela ventilacijo na drugi stopnji.
Montaza je imela omejene moznosti.
Na vprasanje zakaj tako visoko pod strop zunanjo enoto a ne mora tudi zgoraj krozit zrak je bil samo odg da tako mora bit.
Moje vprasanje:
Ali imet ventilator na 2 stopnji ali na auto ko so oni predlagali?
Kaj pomeni Auto za kompresor, pa strosek elektrike.
Hvala.
Zunanja enota je tik ob vhodnih vratih
(https://files.fm/u/y3a6fqx29e)
Ali je moj sluh predober oz prevec obcutljiv ali je preglasna?
Anonimno 5726, 06.01.2024 ob 11:01
To je cisto normalen glas za klimo. Klime in TČ so pač moteč faktor za zunanje okolje in sosede. Marsikje so sosedi zaradi teh naprav skregani med sabo.
Imam klimo viessmann in imam možnost nastavitve spanje, takrat deluje klima bolj tiho.
Pred nakupom sem pogledal glasnost zun.enote 53dB
Imam ze eno klimo ki ima 50dB glasnost zun.enote.
In ko so koncali z montazo ter jo zalufali sem takoj postekala da ni 53dB ampak vec.
Mene strasno moti glede uses, tak hrup in ko grem mimo dobil polna uha in tinitus se poslabsa.
Sama sem si zamislila da bo v dnevni med dnevno in kuhinjo, pa da zvrtajo takoj pot ven in bo v kotu pod balkonom.
Zaradi nestrinjanja zgornjih je ostala slabsa opcija iz dnevne speljat cez hodnik, vrtat luknje po vseh prostorih, cez vrata na teraso. Matrali so se 6ur. Bili so jezni, ampak morali so jo nekam montirat.
Glede notr.ogrevanja mi je ok. Zdaj jo imam na 21 in je notri prijetno. Prej 1m na hodniku Mitsubischi ni ogrel ne hodnika kaj sele da bi kaj v dnevno prislo, sicer zelo tih ampak ni dosegel rezultatov.
Bega me kompresor in delovanje, kaj naredit da bi bil tisji, al imet na auto ali ventilator 2 stopnje( 2 crtici).