ogrevanje v bloku
Glede na abnormno visoke cene ogrevanj v blokovskih naseljih v Ljubljani, me zanima sledeče:
– ker plačujemo za toplo vodo in ogrevanje 40m2 sedaj v zimski sezoni pri napol odprtih radiatorjih zneske med 300-400 €, je to zame popoln rop. Starši si namreč celo hišo ogrevajo na elektriko in njihovi računi v zimskem času ne presežejo 150 €
Zanima me iz pravnega vidika. Ali se imam pravico odločit, da ne želim koristit usluge toplarne in njihove tople vode za ogrevanje in umivanje?
– ali si lahko odstranim radiatorje, kalorimere in vso sranje, ki so nam ga naprtili za bogatenje posameznikov in podjetij za upravljanje
– ali si lahko enostavno namontiram električne radiatorje in bojler in se pač grejem in umivam s pomočjo Elektra?
Razložite mi prosim, saj ne morem verjet, kot mi je to razložil upravnik, da MORAM uporabljat njihove usluge, če me dobesedno vsak mesec ropajo. Tudi poleti, ko ni ogrevanja, plačujem toplo vodo min.80 €!!! + seveda poraba vode po števcu posebej…
Želim koristiti usluge cenejšega ponudnika ogrevanja, jih pošteno plačevat (po elektro števcu) in sam nosit stroške investicije (nakup radiatorja, bojlerja) .
ali me res lahko prisilijo, da moram uporabljat storitve toplarne?
Stanovanje je lastniško, na sestankih hišnega sveta se ne da zmenit nič,,,,,,
zelo hvala za odgovor.
Spoštovani,
Ko govorimo o prehodu s skupnega na individualno ogrevanje, velja, da je solastnina vseh etažnih lastnikov na skupnih delih neločljivo povezana z lastnino na posameznem delu. Solastnini na skupnih delih se ni mogoče odpovedati niti nobeden od solastnikov ne more zahtevati delitve solastnine po skupnih delih. Za preoblikovanje lastnine na skupnih delih in napravah v lastnino na posebnih delih pa je potrebno 100-odstotno soglasje vseh etažnih lastnikov.
Za več informacij se obrnite na Ministrstvo za infrastrukturo.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.