ogrlica iz jantarja za dojenčke – proti bolečem izraščanju zobkov ?
Jaz pa opažam, da ima vse več majhnih otrok mačji zob na trakcu iz telečjega usnja okrog vratu. Baje da pomaga blažiti izraščanje zobkov. Otroci imajo okrog zapestja tudi zapestnico iz obrušenih pasjih zobkov. Baje da pomaga za skladno gibanje z rokicami. Na trtici imajo rdeč krog iz žafranovega barvila. Baje da pomaga pri prvih korakih samostojne hoje. Zjutraj pa pijejo čaj iz trpotca, mete in tavžent rože s kančkom pepela vrtnic. Baje da pomaga proti prehladu.
No, odgovoriti so se lotili samo isti, ki o tem nimajo pojma. Jaz sem jo nabavila in z njeno pomočjo prespala kar nekaj noči, ko so otročku izraščali zobki. Verižica je namreč iz jantarja – to je okamenela smola in ob stiku s telesno T začne izločati minimalne količine eteričnih olj, ki delujejo skozi kožo otročka. Jaz sem si jo kupila tudi zase in si jo nadenem vedno, ko me boli grlo ali uho… Če verjemete ali ne – pomaga.
Ogrlico daš otroku za vrat, je pa narejena tako, da je za vsako kroglico narejen vozel, da se ob morebitnem raztganju ne more raztresti. Če pa želiš, jo pa lahko daš otročku tudi npr dvakrat ovito okoli nogice.
A ni vseeno? Glavno, da se ne zbujamo vsakih 15 minut celo noč – kar brez ogrlice se!
Sicer pa – saj aspirin ti tudi pomaga ker ga vzameš in verjameš, da ti bo in kamilični čaj tudi!
So pa jantarne ogrlice tradicionalno zdravilo v baltiških deželah že dolga stoletja, pa če ena mama283136 to verjame ali pač ne.
ogrlica : hvala za odgovor, isto so mi rekle tudi mame ali očki otrok, pri katerih sem opazila to ogrlico. sem mislila da bom tu dobila še kakšno drugo mnenje.
glede na to da sem bila pri dveh otrocih ob nešteto noči pri izraščanju zobkov, bom pri tretjem preizkusila to možnost, ker se mi zdi boljša kot pa calpol oz. takšni in drugačni geli.
O ostalih odgovorih pa nimam komentarja…