Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Oh, ta rit

Oh, ta rit

kliz,

ti kar počni, kakor te je volja, mi smo samo podali svoje mnenje in ga tudi utemeljili…..če bi se mi dalo, bi ti povedala še kak primer, ampak, kot je že de Mello v eni svojih knjig zapisal: Ne razlagaj človeku, ki ima banano v ušesih, KER NE SLIŠI.

Karkoli boš počela, narava ti bo na koncu vedno dala odgovor na vprašanje, ali si to delala prav.

Na veselo umivanje!

Sem prebral vse njegove knjige…V njih lahko vsak najde kanček modrosti, če je odprte glave. 🙂

Sem prebral vse njegove knjige…V njih lahko vsak najde kanček modrosti, če je odprte glave. :)[/quote]

Ej, strupenjača, prav si imela, sta se že zavohala, haha!

Nekaj odgovorov te je opomnilo, da se najbrž preveč umivate. Tudi sama priznavaš, da se stuširate enkrat dnevno. To je vsekakor preveč. Snaga je pol zdravja, pol pa umazanija! Prepričana sem, da srbečica izvira iz pretirane higiene.

Maš prov pretiravat ni treba. Jas se tud ne tuširam vsaki dan ampak tam 1-2 puta na teden je pa dobro. Grem pa gdaj na kakšn bazenčič da se dobro operem.

Ali so glivice ali pa preveč umivanja. Kar vem so strokovna priporočila, da se intimne predele umiva samo in samo z vodo. Nikar z vlažnimi robčki. Mora se ohranjat naravna mikroflora. Za začetek umivanje samo z vodo in čim bolj nežno brisanje- mogoče kar sfenirat področje rite.

No, vidiš, kliz, modrovali smo in pametovali in navsezadnje s skupnimi močmi prišli do kar uporabnega sklepa ;))
1. glivice – v tem primeru si dobila navodila za reševanje
2. preveč umivanja – tudi v tem primeru imaš nasvete

Sedaj pa na delo, upam, da rešite problem čimprej!

Majhne stekleničke imate vi, raznorazni Ahmeti. V razvitem svetu pa imamo v ta namen postavljene zadevice, ki se jim reče bide. 😉

Tudi meni je ginekologinja ‘prepovedala’ umivanje z milom. Samo voda. Od zakrat je vse ok!

Srbenje bo ublažila tudi kaka ognjičeva krema ali krema z oljem čajevca – oboje dobiš v lekarni brez recepta. Obe celita (velikokrat se občutljiva sluznica poškoduje, nastanejo majhne ranice), hladita, delujeta protimikrobno, tako da – pri nas je to pomagalo.

No, takole. Sama sem imela isti problem in sem počasi že izgubljala živce. Pa sem tud poslušala, da pretiravam s čistočo kar kratko malo ni res. Tuširam se 1x dnevno in se umivam z intimnim milom.

Po nasvetu proktologa se vsakič, ko grem na veliko potrebo, na koncu zadnjik namažem z domačim olivnim oljem. Lahko je tudi bepanthen, maslo, ognjičevo mazilo – skratka mastna zadeva. In ne boš verjela – po nekaj dnevih se je srbenje povsem umirilo in sedaj je mir! Le če postanem lena in par dni ne mažem imam spet iste težave.

Mila izsušijo kožo, zato pa rabiš mazati z oljem.

Skoraj sigurno so to glivice. Pojdi v lekarno, sanolabor, morda tudi kakšen dm….antiseptično milo, ki je tudi fungicid in virucid (uničuje viruse in glivice). Učinek bo takojšenj. Samo ne uporabljat vlažilnih robčkov, ter raznih ognjičevih krem, ker še bolj povečujejo vlaženje, kar je idealno za še večji razvoj glivic.

http://www.pliva-sept.hr/pliva-sept-pjenusavi.html

New Report

Close