Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek oh te ponve

oh te ponve

Drage dame in gospodje, ki kuhate, dajte mi malo pomagat, ker bom vsak cas kuhanju dala odpoved!

Katera ponva je res dobra?

Rada imam te z razlicnimi premazi, a kaj, ko se ta premaz kar hitro zacne lupi ali vsaj pokat in potem spet kupim novo ponev. Sploh obstaja ponev z dobro obdelavo, da se ne prijema na posodo, ko kuhas?

Zdaj najveckrat uporabim wmf ponev iz nerjavecega jekla ali staro mamino emajlirano, ker vsi tefloni, keramicni premazi, alunevemkaj in ostalo, kar hitro postane neuporabno, ti dve pa ze 20 in vec let opravljata svojo funkcijo, edino kar me moti, da se marsikdaj kaj prme na dno in moras potem strgat in ribat.

Pri nas mami to Black lava stone al neki takega od vitapurja in so top, maš pa več verzij, mi smo vzeli 5 slojne.

.https://youtu.be/w-kFhGhE30k?feature=shared

Od nekdaj in za večno

Inox je the best. Higienska, neoporecna in neuničljiva posoda.

Odgovor na objavo uporabnika
SID 1 con Verde, 20.01.2024 ob 12:26

Pri nas mami to Black lava stone al neki takega od vitapurja in so top, maš pa več verzij, mi smo vzeli 5 slojne.

To imam zdaj novo, ene 2 meseca je v uporabi, ne vem se, kako se bo obnesla.

help mal, 20.01.2024 ob 12:23

Drage dame in gospodje, ki kuhate, dajte mi malo pomagat, ker bom vsak cas kuhanju dala odpoved!

Katera ponva je res dobra?

Rada imam te z razlicnimi premazi, a kaj, ko se ta premaz kar hitro zacne lupi ali vsaj pokat in potem spet kupim novo ponev. Sploh obstaja ponev z dobro obdelavo, da se ne prijema na posodo, ko kuhas?

Zdaj najveckrat uporabim wmf ponev iz nerjavecega jekla ali staro mamino emajlirano, ker vsi tefloni, keramicni premazi, alunevemkaj in ostalo, kar hitro postane neuporabno, ti dve pa ze 20 in vec let opravljata svojo funkcijo, edino kar me moti, da se marsikdaj kaj prme na dno in moras potem strgat in ribat.

IMam zepter ponev že 12 let. Brez 1 praske, česarkoli. Lani je vseeno nekoliko odstopil  plastični del na ročaju. Poslali smo jo na firmo, ponev brezplačno popravili. Doživljenjska garancija.

Kupili smo pred kratkim še eno, ker so otroci večji, več pojedo in pogosto uporabljam pri pripravi obroka kar obe ponvi.

Lahko pražiš povsem brez maščobe. Zrezke npr daš na vročo ponev, ko meso odstopi od podlage, obrneš.

Res so drage, a prej smo imeli isti problem, kot ti avtorica.

Uporabljamo ponev dejansko pri vseh obrokih.

Zrezki, rižote,…

Prvo post, in nato sledi (prvi) tvoj komentar. Stara priča 😀

Vedno sprobam, kako se jajce peče. Imam rada mix pestrò.  Kar nima veze nè z jajci in seksom.   Tfĺon peče odlično. Vsaj jajca 😄

tefal

V ikei imajo tiste črne, brez premazov. Ali jo kdo uporablja?

Drugače vse moje so s premazi in bi jih morala metati stran pogosteje. Kaj, ko se na to spomnim ravno takrat, ko jo rabim.

Bom spremljala odgovore.

Kaj pa ikea, 20.01.2024 ob 15:40

V ikei imajo tiste črne, brez premazov. Ali jo kdo uporablja?

Drugače vse moje so s premazi in bi jih morala metati stran pogosteje. Kaj, ko se na to spomnim ravno takrat, ko jo rabim.

Bom spremljala odgovore.

ne, Ikea nikakor nima kakovostnih.

Naša ponev je še za naslednjih 30 let zagotovo!

help mal, 20.01.2024 ob 13:08

To imam zdaj novo, ene 2 meseca je v uporabi, ne vem se, kako se bo obnesla.

Ja, to je Black line Rosmarino in je perfektna. Ampak jaz je ne dajem v pomivalni stroj.

Anonimno9135, 20.01.2024 ob 17:17

Ja, to je Black line Rosmarino in je perfektna. Ampak jaz je ne dajem v pomivalni stroj.

Ja, saj pise, da ni za pomivalca razen obcasno na nizki temperauri. Tudi drugih ponev nisem dajala v pomivalca, mi je skoda.

Kako se pa obnesejo litozelezne, ve kdo?

New Report

Close