ohcet
Ja to je pa zelo odvisno, kaj bosta imela in kaj želita. Če samo kosilo in recimo, da stane cca 5-10 EUR/osebo, potem toliko. Če pa dodaš še rože in ansambel in obleke in še in še, pa se cena seveda bistveno poviša.
PS: Nisem poročena, mi je pa jasno, da boš za odgovor morala podati še ogromno informacij.
Oh, to je pa čist odvisno od tega koliko sta pripravljena vložiti. Razpon je lahko precejšen, pri nas je bilo zdaj nekaj porok, po cca. 50 – 70 ljudi, pa jih je prišlo tam do 10.000€. Ampak kot že rečeno – odvisno od cene obleke, cvetja, peciva, ansambla, gostilna / piknik varianta,…
LP
Civilna: 0 € (če se poročiš v uradnih prostorih)
Cerkvena: 20 € plačaš na udeležbo na tečaju, sicer kot običajna maša 19 € se mi zdi (ok, daš še nekaj župniku za obred in da plača ministrante, tistega ki igra na orgle, ipd)
Rože: 300 € (veze, delo ni bilo računano)
Bend: 1200 €
Fotograf & snemalec: 1000 € (fotoknjiga, dvd-ji, zahvalnica narejene do polnoči)
Fešta: 30 € meni /osebo, plus torta in kar se je spilo, vino je bilo naše, plačaš točnino (65 oseb, 3500 €).
Skupaj (še z ostalimi zadevami): 8.000 €.
Če dobro izbereš vse in paziš na cene, mislim, da bi šlo. Največji strošek sta hrana in pijača, zato bodi pozorna na tem delu.
Za obleko lahko daš 400, lahko pa 3x toliko. Tukaj se da marsikaj zmanjšati. Enako ansambel, fotograf, cvetje ipd. Bo pa šlo najbrž veliko truda in časa v izbiro pravih in poceni izvajalcev.
PS: Še vedno neporočena:)
veliko stane. Prijateljica se je poročila prejšnji mesec. Vse skupaj (obleka izposojena -650€), bencin, vabila, konfeti, slike, CD-ji, pogostitev pri njej in pri njem,…..za 92 ljudi 14 000€, pa še nekaj stroškov ji je ostalo za plačat.
Zgleda, da se ne bom nikol poročila al pa naredila tiho – hitro poroko – povabljeni samo starši, sestre, bratje.
pozabila si na prstane, obleke ženina in neveste in še enih par takih malenkosti…[/quote]
Ja napisala sem samo tiste stvari, ki jih je avtorica prvega posta omenila. Ok, lahko še ostale.
Prstani: 600 €
Oblačila (komplet): 1000 € (jaz sem si obleko sposodila, 360 €, on dal delat in jo lahko še obleče, enako velja za oboje čevlje).
Vabila, zahvale, naprsne šopke, pentlje (samo za sestavit) sva delala sama, recimo vse skupaj 120 €
Plesni tečaj: 120 €
Frizer (oba): 50 €
Pecivo: 300 €
Šampanjec in kozarci: 250 €
Toliko se spomnim, je pa le že skoraj leto naokoli in mi je kaka cena ušla iz glave.