Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ohladila sem se do njega

Ohladila sem se do njega

…. zaradi njegovega neprestanega in očitnega spogledovanja z drugimi ženskami.
Malo po malo, pa se je nabralo.  Prišlo je do točke, ko sem ga premehala ljubiti, zaradi tako nedolžne stvari. Sama sebe ne morem razumeti?  Ne morem vam povedati kakšno olajšanje čutim, ko se ne počutim ob njem več kot druga violina. Žal mi je, da tega nisem naredila že prej. Veliko mi bi bilo prihranjeno.

* ko sem ga prenehala ljubiti

Kaj si pa naredila takega?

Saj ne trdim, da nisi prišla do pomembnega spoznanja, da tvoj partner ni sposoben zares ljubiti in da je toliko nevrotičen, da svoj ego nenehno dokazuje z vedno novim spogledovanjem, vendar s tem nisi še nič storila, ampak ti je zgolj lažje, saj si dojela, da je v bistvu žrtev on, ne pa ti.

Zase in zanj s tem nisi še nič dobrega naredila, saj nisi prišla do ključne odloćitve (ki pa sploh ni vedno ultimat ali odhod). Zavedanje položaja in ustrezna ocena izvora frustracije  še ni rešitev te situacije, ki na dolgi rok povzroča le še večje frustracije, kljub tvojemu zavedanju. Je pa to nujen začetek spremembe. Dobro si začela … z novim zavedanjem.

Spogledovanje z drugimi ženskami (sploh pred tabo) je izraz nespoštovanja in na nek način žalitev partnerice. Tudi, če do varanja ne pride, se te stvari naberejo in popolnoma izgubiš zaupanje. Najdi si nekoga, ki te bo spoštoval.

mene tak tud zapalit ne bi mogel.. naj ima vse druge, a mene pač ne more imet.

in kaj boš sedaj s svojim spoznanjem naredila? končala vezo ali še kar bila z nekom, ki te nikoli ni spoštoval?

Odgovor na objavo uporabnika
izpoved olajšanja, 09.01.2025 ob 08:36

…. zaradi njegovega neprestanega in očitnega spogledovanja z drugimi ženskami.
Malo po malo, pa se je nabralo.  Prišlo je do točke, ko sem ga premehala ljubiti, zaradi tako nedolžne stvari. Sama sebe ne morem razumeti?  Ne morem vam povedati kakšno olajšanje čutim, ko se ne počutim ob njem več kot druga violina. Žal mi je, da tega nisem naredila že prej. Veliko mi bi bilo prihranjeno.

upam tudi, da si ga znogirala

spogledoval se je z drugimi…

Kaj pa če ti je s tem hotel povedati, da naredi kaj na sebi, pa ga ti nisi vzela resno. Mogoče ti je s tem hotel povedati, kako se uredi, da bodi bolj ženstvena, daj nekaj nase, mogoče si se zapustila tako kot marsikatera ženska v vezi. In še bi lahko naštevali. Včasih moraš znati brati med vrsticami.

mogoče702, 09.01.2025 ob 14:03

spogledoval se je z drugimi…

Kaj pa če ti je s tem hotel povedati, da naredi kaj na sebi, pa ga ti nisi vzela resno. Mogoče ti je s tem hotel povedati, kako se uredi, da bodi bolj ženstvena, daj nekaj nase, mogoče si se zapustila tako kot marsikatera ženska v vezi. In še bi lahko naštevali. Včasih moraš znati brati med vrsticami.

Zanimiv način “reševanja” težav…

ženske včasih nočejo slišati dobronamerne kritike. Primer, ji rečeš, te hlače ti pa ne pašejo,  pa jih ona vseeno nosi. In ji zato probaš povedat na drugi način, recimo z  spogledovanjem za drugo. Pa to lahko samo zato, ker je lepše oblečena, ali pa ima lepšo frizuro….Ne sme se vse gledat tako črnobelo.

In če ti partnerja dobro poznaš veš kaj ti s tem želi povedat.

upam107, 09.01.2025 ob 12:37

upam tudi, da si ga znogirala

Sem ga zapustila. Sedaj pa me čaka ornk delo na sebi, ker vidim, da imam zelo slabo samopodobo, da sem si to sploh dovolila.
Hvala vsem za vaše misli.

Sem urejena. Vendar očitno ne po njegovi meri. Zdaj si lahko dobi tako, po kateri je očitno hrepenel, ko sem bila jaz ob njem.

Ti si lekcijo osvojila, on pa jo je komaj začel. Oddahni si, veselo naprej. V miru in ljubezni s sabo.

Kako zelo enostavno!! Zakaj kompliciras? Ti sploh veš zakaj se on s pogleduje z drugimi ženskami? Zato, ker kljub temu, da igrata vezo so njegove potrebe nepotešene. V veliki večini primerov gre za seksualne potrebe in mocno lepilo med dvema. V no ne steje mehanicni fuk, ko zenka pravi, da mu da. Moras biti nora na njega in on nate. Moras mu disati in on tebi. In predvsem kot zenska moraš znati uzivati v seksu z njim. Tako uzivati, da hoces se. Takrat se moski ne spogleduje z drugimi. Nočem soditi, ampak muslim, da nam je vsem jasno, da je vajina kemija slaba. Mogoce kot cimra ali prijatelja dobro funkcionirata, ampak kemije pa ni. Zato pa jo on isce drugje. Verjetno se temu ne more upreti. V kolikor te to moti, seveda pojdita narazen. Kemije kot take pa upam da ves da ne mores izsiliti

mogoče702, 09.01.2025 ob 15:17

ženske včasih nočejo slišati dobronamerne kritike. Primer, ji rečeš, te hlače ti pa ne pašejo,  pa jih ona vseeno nosi. In ji zato probaš povedat na drugi način, recimo z  spogledovanjem za drugo. Pa to lahko samo zato, ker je lepše oblečena, ali pa ima lepšo frizuro….Ne sme se vse gledat tako črnobelo.

In če ti partnerja dobro poznaš veš kaj ti s tem želi povedat.

Partnerja, ki na tak način “rešuje” težave, jaz ne bi gledala niti sekunde več, kot je nujno potrebno. Če ne zna zadev skomunicirati drugače kot z nekimi bednimi poskusi manipulacij, potem nimava kaj početi skupaj.

Bravo521, 09.01.2025 ob 15:28

Ti si lekcijo osvojila, on pa jo je komaj začel. Oddahni si, veselo naprej. V miru in ljubezni s sabo.

Hvala.

Partnerja, ki na tak način “rešuje” težave, jaz ne bi gledala niti sekunde več, kot je nujno potrebno. Če ne zna zadev skomunicirati drugače kot z nekimi bednimi poskusi manipulacij, potem nimava kaj početi skupaj.

midva z mojo lepo komunicirava že 20 let. Vedno ve, kaj ji želim povedati in ona meni. Ona se prilagaja meni jaz pa njej. To je bistvo veze.

Je pa res, da so današnje frajlice preveč občutljive in mislijo, da jih bodo po rokah nosili. potem se pa joči in bodi sama.

No, Mogoče, ti si pa en nezrel osebek, ki najbrž ni zmožen nekega kvalitetnega razmerja zasnovati. Če rešuješ probleme s spogledovanjem, se mi resnično smiliš. Še bolj pa tvoja partnerica, če jo sploh imaš.

Avtorica, dobro, zdaj si se na nek način osvobodila, ampak glavni korak v smeri reševanja težave te pa še čaka. Če se moški spogleduje z drugimi, je gotovo le eno: tebe ne ljubi in te ne spoštuje. Seveda ima tudi slabo samopodobo, ampak to ni tvoj problem. Vsaka ženska si zasluži nekoga, ki jo zares ceni. Ko to spozna in začne dejansko verjeti, takšen moški tudi pride v njeno življenje.

ja to full pomaga, 09.01.2025 ob 15:49

Meni se tudi ta metoda zdi bizarna, si predstavljate obratno, da ženska tipu namigne, da bi moral shujšat, je ne posluša, in ona začne pred njim flirtat s fit tipi, da bo “bolje razumel”.

mogoče702, 09.01.2025 ob 17:03

midva z mojo lepo komunicirava že 20 let. Vedno ve, kaj ji želim povedati in ona meni. Ona se prilagaja meni jaz pa njej. To je bistvo veze.

Je pa res, da so današnje frajlice preveč občutljive in mislijo, da jih bodo po rokah nosili. potem se pa joči in bodi sama.

Dvomim, da se znaš TI prilagajati. Najbrž se mora bolj ona tebi, ker ima slabo samopodobo, pa misli, da si boljšega ne zasluži. Srečna s nekom, ki tako razmišlja, pač ne more biti. Če bi moj meni s tako uletel, da se spogleduje z drugimi, ker mi hoče nekaj dopovedati (=prelagal krivdo za svoja nemoralna dejanja name), bi v isti sekundi odletel iz mojega življenja. Takšne manipulacije so tipične za narcise. Z narcisi se pa ne petljam.

Sveti duh!, 09.01.2025 ob 15:34

Kako zelo enostavno!! Zakaj kompliciras? Ti sploh veš zakaj se on s pogleduje z drugimi ženskami? Zato, ker kljub temu, da igrata vezo so njegove potrebe nepotešene. V veliki večini primerov gre za seksualne potrebe in mocno lepilo med dvema. V no ne steje mehanicni fuk, ko zenka pravi, da mu da. Moras biti nora na njega in on nate. Moras mu disati in on tebi. In predvsem kot zenska moraš znati uzivati v seksu z njim. Tako uzivati, da hoces se. Takrat se moski ne spogleduje z drugimi. Nočem soditi, ampak muslim, da nam je vsem jasno, da je vajina kemija slaba. Mogoce kot cimra ali prijatelja dobro funkcionirata, ampak kemije pa ni. Zato pa jo on isce drugje. Verjetno se temu ne more upreti. V kolikor te to moti, seveda pojdita narazen. Kemije kot take pa upam da ves da ne mores izsiliti

Sveti duh!

👍

Verjetno imaš prav.
Težko je tole resnico brati, ampak ja, kaj mi preostane? Pokončno  glavo gor in pogumno naprej.

Anonimno449

8409

Anonimno152

ja to full pomaga

bi se upal it stavit, da ste občasno ali pa redno samski. Samo kaj, ko ne boste priznali.

mogoče702, 09.01.2025 ob 17:45

Anonimno449

8409

Anonimno152

ja to full pomaga

bi se upal it stavit, da ste občasno ali pa redno samski. Samo kaj, ko ne boste priznali.

Sem ena od naštetih v tvojem postu in NISEM samska. Sem že 25 let SREČNO poročena. Zagotovo mnogo srečnejša in zadovoljnejša od tvoje “drage”. Posledično imam pa tudi srečnega moža. Saj veš: “Happy wife, happy life.”

Upam pa, da tudi tvoja tebi kdaj pokaže, kaj jo na tebi moti s spogledovanjem s kakšnim seksi, fit mladcem. Kaj narediš v tem primeru? Se odpraviš v fitnes? Greš na kakšen pomlajevalni tretma?

No, midva z mojim možem tako dolgo srečno plujeva skozi življenje, ker se resnično ljubiva, ne manipulirava drug z drugim in se preveč spoštujeva, da bi se šla takšne otročje igrice. Te so primerne le za nezrele najstnike. Odrasli ljudje znamo skomunicirati težave in jih tudi zrelo rešimo.

Za mogoče 702, 09.01.2025 ob 17:55

Sem ena od naštetih v tvojem postu in NISEM samska. Sem že 25 let SREČNO poročena. Zagotovo mnogo srečnejša in zadovoljnejša od tvoje “drage”. Posledično imam pa tudi srečnega moža. Saj veš: “Happy wife, happy life.”

Upam pa, da tudi tvoja tebi kdaj pokaže, kaj jo na tebi moti s spogledovanjem s kakšnim seksi, fit mladcem. Kaj narediš v tem primeru? Se odpraviš v fitnes? Greš na kakšen pomlajevalni tretma?

No, midva z mojim možem tako dolgo srečno plujeva skozi življenje, ker se resnično ljubiva, ne manipulirava drug z drugim in se preveč spoštujeva, da bi se šla takšne otročje igrice. Te so primerne le za nezrele najstnike. Odrasli ljudje znamo skomunicirati težave in jih tudi zrelo rešimo.

V življenju se bo vedno našel nekdo, ki bo lepši, mlajši, bolj fit, bogatejši ipd. od našega partnerja (ali partnerice). To pa ne pomeni, da je z vsemi temi treba flirtat. Če te oseba več ne privlači, je treba mirno oditi, flirtanje z drugimi vpričo partnerja ali partnerice pa je ponižujoče.

Avtorica, glavo gor, zrihtaj se in novim zmagam naproti. Je še veliko rib v morju. 🙂

že leta nazaj je nekdo rekel, da mora bit ženska 1 x tedensko tepena

Prav si naredila.

New Report

Close