Najdi forum

Ohridsko jezero

Pozdravljeni!
Zanima me če je kdo bil v kratkem na Ohridskem jezru. Midva z mojim dragim se odpravljava v Makedonijo v petek…in bi rada izvedela, če je mogoče že kdo obiskal jezero?

Hvala!
atinab

Hej,

pred nekaj leti sem bila sama tam. Bilo je krasno. Bila sem tri tedne, potovala v najbolj zakotne dele Makedonije, zivela pri domacinih,…. Bila sem pa tudi na Ohridu, krasno, le hoteli so bili takrat vsi rezervirani za SFOR in punce so se noro obesale na njih …. denar in to. Tako sem nasla nek privat hotelcek in najela sobo za 1000 SIT/noc. Imela sem se noro, hrana je skoraj zastonj, lubenice, dinje in njihove slascice, vse je bozansko in za drobiz. V vseh treh tednih, z vso hrano, nakupi in spominki, vsem, tudi letalsko karto, ki je takrat stala okoli 50.000, sem porabila skupno 100.000 SIT.
Prav sedaj pa je v Makedoniji prijateljica in neki dan sva klepetali po telefonu in pravi, da se cene niso pretirano spremenile. Drag je le luksuz, cigareti, alkohol, oblacila dobrih blagovnih znamk, …

Nujno poskusi pravo ohridsko postru, ni ji para nikjer drugje. Pa tudi ohridski biseri niso dragi in zelo so luskani. Obisci kaksno trznico, obvezno in ne pozabi na prazeno suseno papriko.

Ce te se kaj zanima se kar oglasi. Pa lep dopust zelim.

MoJA starša sta se ravno včeraj vrnila iz Ohrida in sta oba zelo navdušena!
Če gresta z avtom vaju čaka dolga vožnja ampak se splača!
Vreme jima sicer ni bilo naklonjeno in se nista nič mogla kopat, ampak nad pokrajino in vsem ostalim sta bila navdušena!

lep dopust

urška

O hvala lepa za informacije. Malo sem se bala da slučajno nebi najdla kake poceni sobe…samo kot vidim s tem naj nebi imela problemov.
A se mogoče “Ohrid” spomniš naslov tega privat hotela?
Ja drugače pa greva z avtom…..sem že kar pripravljena na dolgo vožnjo.

Hvala

Hojla!

Tud jaz se odpravljam septembra v Makedonijo za 3 tedne, tko da tudi mene zanima kakšne so kej cene, razmere in vreme!

Pred 10. dnevi smo se trije popotniki z avtomobilom vrnili iz dvotedenske balkanijade (Vojvodina, Srbija, Kosovo, Makedonija – tudi Ohrid, Albanija, Črna gora – v tem vrstnem redu.
Če koga kaj konkretno zanima, lahko vpraša…

Mene zanima, kje ste prespali na Ohridu…in koliko vas je cenovno to zneslo?

Hvala!

Ko prideš v mesto Ohrid, pojdi na avtobusno postajo, ki je v centru mesta, ki ni veliko. Tam te bodo obkrožili domačini in ti ponujali sobe. Mi smo spali za 250 makedonskih denarjev (cca. 1000SIT) na noč – to je nekje minimalna cena, ki velja tudi za domačino, ki jih je tam 95%. Recite ponudniku, naj vam pokaže sobo. Dobili boste posteljo in tuš (to kar je pomembno), ne pričakujte pa luksuza.

na Ohridu hotel Biser – 48EUR polpenzion za dve osebi

lp

urška

Hej, pazite pri domacinih, ki se zadrzuejeo na postajah in ponujajo sobe. Naju s prijateljico so zeleli na ta nacin oropati. Peljali so naju v nek blok, kjer bi naj imeli sobe za oddajo, tam pa sva jim komaj ubezali. Predvsem zelijo potne liste, denar ni tako zelo pomemben.

Bolj varno je ce se na Ohridu kar sprehodite po ulicah in poiscete hise z napisi: sobe, apartmaji, ….

Zal se ne spomnim naslova, kje sem spala jaz.

Z avtom, hmmm….vem, da je to prijetna izkusnja, toda ce gresta le v Makedonijo, bi jaz raje izbrala avtobus. Cena povratne karte je 14.000. Cene taksijev so skoraj zastonj. Za uro dolgo pot, sem placala okoli 700 SIT. Avtobus od Tetova do Ohrida, je bil okoli 1000 SIT.

Lp

Ja mene zanima kakšne so kej ceste od Srbije do Makedonije?Kakšno pa ste imeli vreme?Kako pa je s prenočišči ali je drago?

Vprašanje: Ja mene zanima kakšne so kej ceste od Srbije do Makedonije?Kakšno pa ste imeli vreme?Kako pa je s prenočišči ali je drago?

Mi smo šli v Makedonijo preko Kosova, kjer je zelo lepo (pokrajina) in zanimivo (UNMIK na vsakem koraku). Za ceste iz Srbije tako ne vem, vem da je do Niša AC, potem pa je do Skopja malo slabši odsek, ampak ne pretirano.

pozdravljeni!!

prosim vas za pomoč!
zanima me,če je bil morda kdo lansko poletje na Ohridskem jezeru?
zanimajo me kampi,ali imajo elektriko?
hvala za pomoč in lep pozdrav!

pozdravljeni!
mi lahko kaj več o vašem potovanju napišete prosim na mejl?
saj se starša odpravljata na ohridsko jezero….pa ju marsikaj zanima..
npr-kampi,če imajo elektriko v kampih….
lp ursyka25
ursa.rakica@gmail.com

zdravo sam sem bil tam lani z avtom vendar sem spal privat 10 eurov je bila cena ja z elektriko zna bit problem je ni bilo vsak dan vsaj za 2h tudi vode ni bilo čez dan stalno za kamp tako ne vem

kampiranje na Ohridskem jezeru nama je ostalo v lepem spominu, voda prijetna za kopanje , veliko možnosti ogledov in izletov. kampi so opremljeni z elektriko, voda za tuširanje pa je skorajda ledena, tako da vzemite sončne tuše ( midva sva vodo pogrela na elektriko). Kuhanje v kampu se ne splača, trgovine imajo zmrznjeno meso, tržnica v mestu pa je predaleč za vsakodnevne nakupe. Hrana v restavracijah je poceni. Ribe so drage, se pa splača poskusiti postrv in jeguljo.

Kampiranje na Ohridskem jezeru nama je ostalo v lepem spominu, voda prijetna za kopanje , veliko možnosti ogledov in izletov. kampi so opremljeni z elektriko, voda za tuširanje pa je skorajda ledena, tako da vzemite sončne tuše ( midva sva vodo pogrela na elektriko). Kuhanje v kampu se ne splača, trgovine imajo zmrznjeno meso, tržnica v mestu pa je predaleč za vsakodnevne nakupe. Hrana v restavracijah je poceni. Ribe so drage, se pa splača poskusiti postrv in jeguljo.

sem bil pred par tedni dol. So bili sami Sovenci.
Hrana je res poceni, tako v gostilnah (bi rekel približno 30%) kot v trgovinah. Sladkarije so pa vsaj pol cenejše kot pri nas-torta preračuno pol evra.
Spal sem pa v prijetnem zasebnem apartmaju, skoraj ob jezeru-za celih 20€ noč. Apartma bi pa z lahkoto bil primeren za 4 osebe.
Res pa je to bila predsezona, tko da ne vee, kako je v sezoni

Koliko časa pa se voziš tja z avtom?
Kaj pa letalske karte – koliko so sedaj?

hvala!

hja,odvisno kje greš.
Najhitreje čez Srbijo, 15 ur bi moralo zadoščat-odvisno od ustavljanja in hrabrosti pri prekoračitvi omejitev.
Dosti lepše, a seveda daljše, je čez Dalmacijo, Črno Goro in nato čez Kosovo ali Albanijo.

Za avio karte pa na Adrio poglej

Ojla!

Ja smo pogledali včeraj na Adrio… Trenutno imajo kar zasedene lete… Cene pa kar zasoljene! 🙁 Se vidi, da so edini in da držijo dobro ceno!

Kilometrov je okoli 1000, če greš do Skopja in potem do Ohrida… Čez Dalmacijo pa seveda več in tudi vidiš več…

Sem bolj nagljen k drugi varianti…

🙂

pozanm obe pit.
res, druga možnost je fenomenalna. vendar pa iz lastnih izkušenj močno svetujem pot izven glavne sezone -če seveda to gre 🙂

vsem hvala za vse informacije glede potovanja na Ohridsko jezero.
sporočimo,ko se vrnemo nazaj:)

lp urša

Tudi jaz se odpravljam julija z družino z avtom na Ohrid. Dol grem preko Beograda, domov pa nameravam preko Črne gore. Toda še prej moram čez Albanijo ali Kosovo. Se je kdo vozil te čase kaj čez Kosovo? Ja varno?
lp

BALENO-kdaj julija pa greste dol?če ni skrivnost.saj gresta moja starša 19.julija iz CE.
Potovala bosta iz CE do Zagreba,Beograd,Niš,Skopje in Ohrid:)
Za nazaj se pa še odločata.V Albanijo je pa potrebno skočit,saj jima je želja:)

lp Urša

New Report

Close