Najdi forum

Splash Forum Politični čvek OJOJ, Butalci ne bi več mogli utajevati davek pri oddajanju!?!?

OJOJ, Butalci ne bi več mogli utajevati davek pri oddajanju!?!?

Odgovor na objavo uporabnika
Mushroom, 22.05.2022 ob 11:53

V tujini ne moreš na črno oddajati, pridejo v parih dneh. Tam je vse regulirano.

HA ha si pa optimist, da imajo v tujini vse  urejeno ha ha

Vidalli, 22.05.2022 ob 12:15

Kje je torej problem in zakaj sploh oddajate slovenski raji brez denarja, če imate toliko boljših možnosti?

Saj to zdej spet delamo. Ker se vračajo turisti, dobivajo Slovenci eden za drugim odpovedi oz. jim ne podaljšam pogodb. Samo potem pa je toliko nekega bednega jamranja.

Sicer pa nobenemu nikoli ne oddam za nedoločen čas. Vedno za določen in po izteku je lahko kvečjemu nova pogodba za določen čas z morebiti višjo najemnino. Ali pa je sploh ni in je brca v rit, če z najemnikom nisem 100% zadovoljen.

Če je kadarkoli vmes kaj jezikal ali kompliciral, z njim seveda ne bom sklenil nove pogodbe. Pa itak je interes za najem ogromen in me kar naprej kdo cuka za rokav.

Airbnb, tudi tu bodo spremembe, tako kot v razvitih državah.

Zanimivo mi je, da je toliko oglasov za oddajo stanovanj, če pa imate druge možnosti oddajanja. Le zakaj se sploh s slovenci ubadate?

Cistokrvn, 22.05.2022 ob 12:16

HA ha si pa optimist, da imajo v tujini vse  urejeno ha ha

Na balkanu res ne, na Nizozemskem ti pridejo v 1 tednu na dom.

no go391, 22.05.2022 ob 12:12

Zato ker v resnici nihče ne želi oddati stanovanja Kitajcem.  Kitajci ti stanovanje uničijo, to ve vsak.  Tudi drugod v Evropi težko dobijo stanovanje, tudi hoteli se jih ogibajo, enostavno pustijo tako svinjarijo in uničenje za sabo, da se jih vsi otepajo.

Ukrajinca v najem?  Haha.  In naj dobi kakšen status, in se ga ne moreš rešiti….

Ostane le še dnevni najem, ampak tudi tu bo vlada naredila red, tako je v tujini.

In kolikim kitajcem, korejcem, tajcem.. itd si ti tocno stanovanj ali drugih prostorov oddal do zdaj.? Niso vsi azijci nujno v slo  zaradi npr. kitajske restavracije in low cost trgovine z azijsko plastiko. :)) Imam enega azijca placa vnaprej, samski, dvomim da je ta veliko doma. Saj je skoz po evropi. Nic ni unicil, placa pa dobro in nic ne komplicira pri ceni. Se 2 leti bo tu potem se pa seli.

Potrebni so nizki davki in velika odgovornost vsakega posameznika, da bo racionalno ravnal,  si ustvarjal prihranke in pokril vse svoje stroške in stroške svoje družine. Ter seveda tudi kupil ali najel ustrezne stanovanjske nepremičnine.

Treba je vedeti, da se iz davčnega izplena primarno napaja preobsežni državni aparat, kjer vedri ogromno lenih riti.

In z javnim denarjem se vedno ravna suboptimalno, ker se z njim nestrokovno ravna in ker se od tam napajajo politične stranke in pa lokalni mafijski šerifi kot je v Ljubljani hobotnica Janković & sinovi.

yram, 22.05.2022 ob 13:12

In kolikim kitajcem, korejcem, tajcem.. itd si ti tocno stanovanj ali drugih prostorov oddal do zdaj.? Niso vsi azijci nujno v slo  zaradi npr. kitajske restavracije in low cost trgovine z azijsko plastiko. :)) Imam enega azijca placa vnaprej, samski, dvomim da je ta veliko doma. Saj je skoz po evropi. Nic ni unicil, placa pa dobro in nic ne komplicira pri ceni. Se 2 leti bo tu potem se pa seli.

Jaz sem se opekel dvakrat, obakrat z Rusi. Tudi plačali vse takoj za dve leti naprej, tudi varščino. S tem se hočejo zavarovati, da ne boš uletaval po najemnino vsak mesec ali jih gnjavil kako drugače ter prihajal v stanovanje. Vseeno sem se napovedal na redni pregled stanovanja in že po pol leta videl grozno razdejanje. Vlaga, ki ni bila nikoli v stanovanju, kadili noter, uničene omarice, umazanija… no skratka, sem jim rekel, da se imajo za spokat, ker niso upoštevali določil v pogodbi. Seveda se niso, čeprav bi jim vrnil vso najemnino za naprej. Nisem imel nobenih legalnih možnosti (besede odvetnika) razen tožbe. Ker mi je veliko ljudi to odsvetovalo, saj imajo pogodbo narejeno še za leto in pol, potem nisem šel v to. Čakal sem potek pogodbe. No, naslednji dan sem jih pisno obvestil, nič, še dvakrat sem jih obvestil, nič. Potem sem šel v tožbo… no da ne pisarim romane, po dveh letih tožarjenja so šli ven, za uničeno stanovanje nisem dobil nič, za neplačane račune tudi ne…

No, potem sem moral stanovanje komplet prenoviti in zrihtati, nekaj mesecev je bil not prijeten slovenski par, ki pa je potem šel menda k njegovim staršem nek prizidek dograjevat. In potem spet en Ruski par. Sem dolgo razmišljal, si rekel, da pa ja nisem tip, ki bi verjel v stereotipe, zaradi enega slabega primera niso vsi isti… no, ker se mi ne da več pisarit, na kratko, zgodba se je ponovila. Ampak zdaj nisem več hotel sklepat na dve leti, pač pa zgolj pol leta in potem podaljšamo, če bo v redu. Nista bila zadovoljna, ampak sem vztrajal. Po pol leta sem jih ven metal, ker je bilo stanovanje v obupnem stanju, vreče smeti v njem, smrdelo je po smeteh že ko si vstopil…

No, tretjič ne grem več na led. Ne pravim, da so res vsi taki, ampak jaz več ne bom tvegal.

opsss, 22.05.2022 ob 00:32

Vidalli, 21.05.2022 ob 22:14

Najemnine v Ljubljani so bistveno prenizke glede na cene stanovanj. Razmerje cena : najemnina je čisto izmaličeno.

ne nakladaj.    https://siol.net/posel-danes/novice/najemnine-v-ljubljani-so-podivjale-umiritve-ni-na-vidiku-507055

butalec kar mirno, 21.05.2022 ob 20:54

neplodni, 21.05.2022 ob 18:09

NA MILIJARDE letno najemodajalc v slo dobi, na roke, od ubogih najemnikov. In zdaj Golob hoče nelegalni zlovenski biznis uničit, da ne bi slovenčki več utajevali davkov ?!?!? OJOJ !!!!!!

kekec dihaj, no daj, sprijazni se, da razviti svet zahteva, da se civiliziraš

🙂

nepremičninski trg je norišnica, 26.05.2022 ob 10:43

butalec ne ve

kaaj??, 21.05.2022 ob 18:54

noben nas noče, 21.05.2022 ob 21:06

butalec ti si navajen, da deluješ v principu kot deluje “klan”, torej prek sorodstvenih vezi, ne pa prek strokovnih sposobnosti…ampak, če hočeš biti v EU moraš imeti neke normalne standarde, moraš biti pošten, čeprav tega ne znaš.

drži, dobra razlaga, ja

bravo!       🙂

dej noooooooo, 22.05.2022 ob 09:15

Butalci ne znamo biti pošteni, če ni sorodstva ne znamo ničesar doseči.

priznam, da je res tako

najemodajalska mafija pač

tako

o kakšni civiliziranosti ti?

oommgg, 22.05.2022 ob 11:21

KONEC ODERUŠTVU, 22.05.2022 ob 10:27

Anonimno 2067, 22.05.2022 ob 10:24

Dejstvo pa je, da so najemnine že nekaj let prenizke glede na vrednost nepremičnin.

serješ!!

https://www.mladina.si/194697/najemnine-v-ljubljani-so-se-povecale-do-zneskov-ki-si-jih-mladi-z-delom-ne-moremo-vec-privosciti/

zato smo vsi masovno šli na volitve, upajmo, da bo bolje, da mladina ne bo bežala iz slo, ker si ne morejo ustvarit družine v tej koruptivni …..

prokleti potuhnjeni pokvarjeni Butalci, bo že EU povedala svoje.

sept., 10.06.2022 ob 11:52

o kakšni civiliziranosti ti?

kekec se boji, da ga ne odkrije davčna iz EU

sajSeve, 10.06.2022 ob 11:07

najemodajalska mafija pač

butalska najemodajalska maf.

O treba tistih par stanovanj prodat, ker itak niso rentabilne.

Cene bodo padle in tako dosegljive mladim ki zdaj plačujejo 600 ali 700 eur za najem. Se država mora poskrbet za kako jamstvo ali nižje obresti za prvo reševanje stanovanjske stiske

res OJOJ

New Report

Close