Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek okisan krompir

okisan krompir

Kako pripravljate okisan krompir, da se ne paca, ko ga lupiš, da je v lepih koscih?Dase vmes tudi jajca in majonezo?

če ne želiš da se paca moraš skuhati celega, v olupku, ko se ohladi ga narežeš, dodaš po izbiri. jaz čebulo, sol, poper, kis, olje in žlico gorčice. majoneze nikoli. če je presuho zalijem z malo vode.
nežno premešam in pustim nekaj časa da se fino prepoji.

Jaz delam po istem postopku!

Jaz topel krompir vedno narežem na čebulo, da da čebula več od sebe. Drugače pa na podoben način kot je že napisano.

Še topel narezan krompir poolji, da se koščki ne sprimejo, ostalo kot je opisano z goraj.

Predvsem pa kupi krompir, ki ni mokast in ki se ne razkuha.

Ne reži toplega krompirja, ampak počakaj, da se ohladi. Po možnosti ga daj v hladilnik. Ko je ohlajen pa ga začini. Meni se topel vedno spaca..

Res, za dobro krompirjevo solato moraš topel krompir olupiti in dodati polivko, čebulo in sol. le tako se okusi prepojijo. Hladen krompir ne vsrka nič polivke in je brez okusa – kot bi jedel poleno.

Mora pa biti pravi krompir. Tisti mokasti je za njoke.

11511

Ti nimaš pojma!!!! Ne berite te gluposti!!!!

Odgovor na objavo uporabnika
55155, 05.04.2025 ob 20:02

11511

Ti nimaš pojma!!!! Ne berite te gluposti!!!!

55155

Če kdo nima pojma, si to kvečjemu ti. Vprašanje je , če sploh veš kaj je to krompir?

Krompirjeva solata se naredi pravilno takole: krompir vroč olupimo in takoj dodamo čebulo, še bolje šalotko. Na olupljen krompir takoj polijemo olje, lahko tudi  malenkost bučnega olja, res malenkost. Nato zavremo kis, žlico gorčice in sol , to polijemo na krompir, premešamo , pustimo 10 minut, da se okusi premešajo , dodamo lahko še  žličko majoneze. Zraven lahko dodamo rahle polpete, (recept povem drugič), in to je poceni izvrstno kosilo. Vse druge izpeljanke so fejk, in temu ne rečemo okisan krompir, krompir v solati . . . .

Vrsta krompirja, tak ki ni za pire.

55155 se strinjam. No, jaz ne dodajam majoneze, ampak gorčico in na drobno narezane kisle kumarice.

skuham rdeč krompir ohladim olupim narežem  popram solim olje kis čebulo rahlo premešam .

New Report

Close